网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
澜与森 | 大家·上宸府第1张图片


亲启无界自然,赋形山海文脉。项目位于宁波奉化,近揽滕头生态旅游景区,水绕山环,富氧森境,浸润身心,生态价值与文化底蕴深厚。丰富的地缘水系生态环境缔结而生多元化的游憩空间,这里守望历史文脉,流水听澜静悦人生。

Pro-enlightenment unbounded nature, shaped mountain and sea context. The project is located in Fenghua, Ningbo, near the Tengtou eco-tourism scenic spot, surrounded by water and mountains, rich in oxygen and forests, infiltrating the body and mind, with profound ecological value and cultural heritage. The rich geo-water system ecological environment leads to diversified recreation space, where the historical context is watched and the flowing water listens to the tranquil life.

澜与森 | 大家·上宸府第2张图片


澜与森 | 大家·上宸府第3张图片


城市中的生活是什么样的?是快节奏的日程,是繁忙的工作,还是一场场喧嚣的夜晚 。森林里的家园是什么样的?是艺术化的空间,天然的氧吧,和舒适的环境。而家的意义就在于,它是一个你可以隔绝喧嚣回归心灵的栖息地。那么回到家的“第二十五个小时”,可以期待下,我们会怎样度过?

在上宸府项目中我们更注重挖掘“望森听澜 自然生活” 的真谛,取自地缘生态环境的先天优势,在业主居住的舒适性与实用性间平衡取舍,有天光云影的韵律亦有多元化的社区生活。此外我们遵循建筑几何秩序,解构空间法则,营造开朗简约的森境空间氛围,为那些久居城市钢筋水泥森林中的艺术创新者,营造一处可以望山见水的山海至境。

In the Shangchenfu project, we pay more attention to digging the true meaning of "looking at the forest and listening to the natural life", taking advantage of the inherent advantages of the geo-ecological environment, balancing the choice between the comfort and practicality of the owner's living, with the rhythm of the sky and the clouds and the diversified community life. In addition, we follow the geometric order of architecture, deconstruct the space law, create a cheerful and simple forest space atmosphere, and create a mountain and sea environment for those artistic creators who have lived in the reinforced concrete forest of the city for a long time, and bring inspiration to the creators who have not lived in it for a long time.

澜与森 | 大家·上宸府第4张图片


澜与森 | 大家·上宸府第5张图片


入口景观主体立面毗邻主楼,因此在延续主楼立面轻量化设计基础上,搭配大面积的草坡植物组团,组合景观片墙,形成“几何构画式”的主题框景空间。两侧指引性灯光辉映,呼应着流线轻盈的设计姿态,勾勒出入口仪式的静谧天地。连廊灰空间界面虚实回转,考究线条比例,呈现立面美学秩序,无惧时与空的检验。

The main facade of the entrance landscape is adjacent to the main building, so on the basis of continuing the lightweight design of the main building facade, with a large area of grass slope plants, the landscape wall is combined to form a "geometric framing" theme landscape space.


澜与森 | 大家·上宸府第6张图片


澜与森 | 大家·上宸府第7张图片


在景观中庭空间,我们经过多重设计推演与后期管理成本预估,融合地缘水系设计灵感,打造而成“观澜听森”主题空间,清新明媚的度假氛围与穿林听泉的乐章相辅,调弦而成江境听澜之音,惬意、自然、舒展。

In the landscape atrium space, after multiple design deduction and post-management cost estimation, we combined the design inspiration of geo-water system to create the theme space of "Guanlan Listening to the Forest". The fresh and bright holiday atmosphere complements the music of listening to the spring through the forest, and the tune is adjusted to form the sound of the river, which is comfortable, natural and stretching.

澜与森 | 大家·上宸府第8张图片


澜与森 | 大家·上宸府第9张图片


澜与森 | 大家·上宸府第10张图片


澜与森 | 大家·上宸府第11张图片


泳池细节处理中,我们也精工筑“澎湃”,泳池铺砖选取偏淡雅派系的浅蓝与深蓝交相映衬的马赛克铺贴,与森语、阳光交织而成一座好似悬浮空中的梦幻海岛,水中的蔚蓝在阳光与水面的折射作用下,投射出极具视觉享受的渐变色蓝色海浪,于此,观澜赏自在,品幽心自宽。

In the details of the swimming pool, we also elaborately build a "surging". The tiles of the swimming pool are paved with mosaics that set off the light blue and dark blue of the elegant faction, interwoven with Mori language and sunshine to form a dream island that seems to be suspended in the air. Under the refraction of sunlight and water surface, the blue in the water projects a gradient blue wave with great visual enjoyment. Here, you can enjoy yourself and enjoy yourself.


澜与森 | 大家·上宸府第12张图片


澜与森 | 大家·上宸府第13张图片


澜与森 | 大家·上宸府第14张图片


澜与森 | 大家·上宸府第15张图片


澜与森 | 大家·上宸府第16张图片


高层区中心花园阳光微漾,在此我们延续折线设计语言,结合植物绿岛弱化空间边界,开阔简洁。各种不同质感、颜色的植物,搭配极强记忆点的方形线条,在灯光的映衬下既浪漫又柔和,打造舒适自然的花园浮岛。

The central garden in the high-rise area is sunny, and here we continue the design language of broken line, combining with the plant green island to weaken the spatial boundary, open and concise. Plants with different textures and colors, with square lines with strong memory points, are romantic and soft against the light, creating a comfortable and natural floating island in the garden.

澜与森 | 大家·上宸府第17张图片


澜与森 | 大家·上宸府第18张图片


坐落于层叠绿植中的轻氧廊架营造度假体验,景观汀步与条形灌木镶嵌其中,丰富了整个空间的趣味和层次,构建浪漫惬意的森居生活。廊架内摆放爽朗简约的调性座椅与吧台,搭配浅色软装,一个相对舒展的观景洽谈区就此构建。树影在廊架上起舞,午后阳光,两三好友逃脱城市的繁杂,以满目森林一般的绿植来疗愈心情,寻找向往已久的松弛与自由。

The light oxygen veranda located in the layered green plants creates a holiday experience, and the landscape and strip shrubs are embedded in it, which enriches the interest and level of the whole space and builds a romantic and comfortable forest life. A bright and simple tonal chair and bar are placed in the veranda, with light-colored soft clothes, and a relatively stretched viewing and negotiation area is built. Shadows dancing on the veranda, sunshine in the afternoon, two or three friends escape the complexity of the city, heal their mood with green plants everywhere, and look for the long-awaited relaxation and freedom.


澜与森 | 大家·上宸府第19张图片


澜与森 | 大家·上宸府第20张图片


澜与森 | 大家·上宸府第21张图片


根据建筑的空间布局,宅间设置景观大中庭,打造业主的专属活动空间,景观廊架可以满足日常的休憩和邻里交流。造型绿植让中庭景观风格由森意向舒居过渡,以植物软景围塑空间层次,感受阳光穿梭其中的自然光影之美 ,业主情绪也完成了从慵懒松弛向自然活力的转换。

According to the spatial layout of the building, a landscape atrium is set in the house to create the owner's exclusive activity space, and the landscape veranda can meet the daily rest and neighborhood communication. Modeling green plants make the atrium landscape style transition from forest to comfortable residence, surround the space level with soft plants, feel the beauty of natural light and shadow in which the sun shuttles, and the owner's mood has also changed from lazy relaxation to natural vitality.

澜与森 | 大家·上宸府第22张图片


澜与森 | 大家·上宸府第23张图片


融入“森林”的阶梯式步道不仅方便通行,也打造错落景观视觉感受。品质的触感、微风的自然浮动、干净简洁的遮阳伞、水天相接般波光粼粼的湛蓝色……这些组合在一起,让人身处城市中央,却仿佛远离了热气和喧嚣,给人以独特而幽静的感受。

Stepped trails integrated into the "forest" are not only convenient for traffic, but also create a visual experience of scattered landscapes. The touch of quality, the natural floating of breeze, the clean and concise sunshade, and the sparkling blue color like water and sky ... These combinations make people stay in the center of the city, but they seem to be far away from the heat and noise, giving people a unique and quiet feeling.


澜与森 | 大家·上宸府第24张图片


澜与森 | 大家·上宸府第25张图片


澜与森 | 大家·上宸府第26张图片


澜与森 | 大家·上宸府第27张图片


林下宅间组团特意设计成与风景融为一体的空间,半遮挡式的景墙,不仅让花园更富生机,还鼓励了居者与景观的互动,流线简洁的材料,也为场地增添精致气质。我们将与空间气质相匹配的、具有肌理与质感的自然材质运用进来,真实体现材料本身的纹理和形态。植物圆润的形态则是缓和了铺装硬质间的关系,室外平台提供了亲近自然的休憩空间,给人以平静和放松的感觉。

The group of houses under the forest is specially designed as a space integrated with the landscape. The semi-sheltered landscape wall not only makes the garden more vibrant, but also encourages the interaction between residents and the landscape. The streamlined and concise materials also add exquisite temperament to the site. We will use natural materials with texture and texture that match the spatial temperament to truly reflect the texture and shape of the materials themselves. The rounded form of plants eases the relationship between hard paving, and the outdoor platform provides a rest space close to nature, giving people a feeling of calm and relaxation.

澜与森 | 大家·上宸府第28张图片


澜与森 | 大家·上宸府第29张图片


澜与森 | 大家·上宸府第30张图片


通过功能场地空间与绿地相互渗透使得场地外部与内部相互融合,去掉疏离感,增强公共属性,塑造流动在绿地系统上的无重力乐园。清晰的铺装划线组合成合理的健身分区,超大尺度的草坪设计能够使人放松舒压,节奏与尺度,几何与诗意创建场景精神,演绎流连景致。

Through the mutual infiltration of functional site space and green space, the exterior and interior of the site are integrated, the sense of alienation is removed, the public attribute is enhanced, and a weightless paradise flowing on the green space system is created. Clear paving lines are combined into reasonable fitness zones, and the super-large lawn design can make people relax and relax, rhythm and scale, geometry and poetry create the spirit of the scene, and deduce the lingering scenery.


澜与森 | 大家·上宸府第31张图片


澜与森 | 大家·上宸府第32张图片


澜与森 | 大家·上宸府第33张图片


澜与森 | 大家·上宸府第34张图片


在“栖林童趣”空间,我们以孩童纯真的视角为设计载体,打造一个家小象主题乐园。它是一个全龄覆盖的邻里生活社交平台,提供给小朋友疯玩的游乐天地,以及邻里交往的公共空间。此外,它还能成为一个地标场景,与场地家小象IP浑然一体,提高场地辨识度,不限定玩法和动线,小朋友们可以在此尽情发挥想象,自由创造玩耍的方式。

In the "children's interest in the forest" space, we take the innocent perspective of children as the design carrier to create a home elephant theme park. It is an age-old social platform for neighborhood life, providing a playground for children to play wildly and a public space for neighborhood communication. In addition, it can also become a landmark scene, which is integrated with the IP of the venue home elephant, improving the recognition of the venue, and not limiting the gameplay and moving lines. Children can play their imaginations here and freely create ways of playing.

澜与森 | 大家·上宸府第35张图片


澜与森 | 大家·上宸府第36张图片


澜与森 | 大家·上宸府第37张图片



澜与森 | 大家·上宸府第38张图片


生活越快,追逐的脚步越忙碌
人们内心越奢想松弛的状态
越想追逐那个沉浸自然的艺术家园
森境寻幽,归于自然
栖林听澜,涤尽尘埃
所有的答案都尽在澜与森的无界共生中

The faster you live, the busier you chase
The more people want to relax inside
The more I want to pursue the artistic home
immersed in nature
Seek seclusion in the forest,
return to nature Listen to the rings
in the forest and wash away the dust
All the answers lie in the unbounded
symbiosis between Lan and Sen.

澜与森 | 大家·上宸府第39张图片


| 项目信息
PROJECT INFORMATION

项目名称|大家·上宸府
开发公司|宁波奉投置业有限公司
甲方支持 | 大家房产
业主团队|贾官伟,汪毅,斯鸿斌,潘琳
景观设计|魏玛设计
建筑设计|杭州九米建筑设计有限公司
施工单位|宁波汇洲生态建设有限公司
项目地址|宁波·奉化
开放时间|2023.07
景观面积|63336.8㎡
摄影团队|IAM岸木摄影


来源:本文由魏玛设计提供稿件,所有著作权归属魏玛设计所有。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

景观 (790 articles)


居住区景观 (126 articles)


住宅 (3211 articles)


中国 (3364 articles)


宁波 (36 articles)


魏玛设计 (29 articles)