网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
封闭的建筑,玻璃使其焕发新生第1张图片


Rise 设计工作室用玻璃幕墙点亮了Harvist Road公寓
Rise Design Studio brightens Harvist Road flat with glass-walled lightwell

由专筑网邵红佳,王雪纯编译

Rise设计工作室通过运用玻璃板,将位于伦敦西北部的一座缺少光线的公寓的室内外连接起来。

Harvist Road公寓位于Kilburn附近,由本地设计工作室Rise Design Studio重新设计,使建筑与室外环境的连接更加紧密。

Expansive panels of glass helped Rise Design Studio connect the formerly light-starved living spaces of this northwest London flat to the outdoors.
Situated in the neighbourhood of Kilburn, Harvist Road flat has been reconfigured by locally based Rise Design Studio to be more in contact with its immediate surroundings.

封闭的建筑,玻璃使其焕发新生第2张图片


公寓的一层原有的维多利亚式的露台延伸到后面,复杂的平面让自然光难以到达生活区。

所以住宅的外墙与扩建建筑之间的小空间其实是多余的。

The flat occupies the ground floor of a Victorian terrace that had a rear extension, and a convoluted  floor plan that hindered any natural light from reaching the central living areas.
A small space between the extension and the home's boundary wall was also proving to be redundant.

封闭的建筑,玻璃使其焕发新生第3张图片


工作室使用回收的伦敦砖和玻璃屋顶,将其架在小巷和扩建建筑之上,拆除掉多余的墙,形成了一个开放式厨房。厨房配有灰色的橱柜和厚实的白色吧台。

公寓采用了可滑动的黑框玻璃面板,使居民可以轻松前往庭院和花园。

Reclaimed London stock bricks and glazed roofing have been used to bridge the existing extension and alleyway, while a handful of partition walls have been knocked through to form an open-plan kitchen.  It is complete with slate grey cabinetry and a chunky white breakfast island.
This room is now fronted by black-framed panels of glass that can be slid back to give inhabitants easy access to the patio and garden.

封闭的建筑,玻璃使其焕发新生第4张图片


封闭的建筑,玻璃使其焕发新生第5张图片


落地玻璃门和延伸到屋顶的巨大梯形窗户使得卧室变得更加明亮。

工作室使用了智能玻璃面板,当施加电压时,玻璃面板可以从半透明状态切换到透明状态,使光线或热量从外面进入。将智能玻璃面板安装在浴室的浴缸上方,居住者可以欣赏头顶的种植蕨类植物的装饰性照明光井。

The bedrooms have also been brightened by the addition of a full-height glazed door and a huge trapezoid window that extends up to the roof.
A panel of smart glass – glass that can switch from translucent to transparent when voltage, light or heat is applied – has been installed directly above the tub in the flat's bathroom, giving inhabitants the option to look through to a decorative lightwell that's centred by a fern tree.

封闭的建筑,玻璃使其焕发新生第6张图片


封闭的建筑,玻璃使其焕发新生第7张图片


封闭的建筑,玻璃使其焕发新生第8张图片


为区分生活区域,住宅使用了不同的地板材料。黑橡木地板贯穿整个房间,而浴室则采用六角形蓝色瓷砖,扩建部分采用抛光混凝土。

工作室说:“选择对比色调来强调不同的感官体验,并区分三个主要区域。”

To offer some separation between the flat's living zones, different materials have been used for the flooring. Dark oakwood floorboards run throughout the rooms that sit towards the front of the flat, while hexagonal blue tiles have been applied in the bathroom and polished concrete is used in the extension.
"The contrasting material palette was chosen to create drama and distinction between the three main areas by way of emphasising the varied sensory experiences," explained the studio.

封闭的建筑,玻璃使其焕发新生第9张图片


工作室在花园的后面设计了一个可供居民使用的小工作室。

粉红色胶合板被用于墙壁、天花板、桌子和储物柜,还有一个用孔代替传统手柄的储物柜。

At the back of the garden, a small studio has been erected where the client can retreat to work.
Pink plywood has been used to form its walls, ceiling, desk and storage cupboards, which feature small holes instead of conventional handles.

封闭的建筑,玻璃使其焕发新生第10张图片


外立面的角落使用了落地窗户,工作室希望主体建筑和玻璃元素能形成 “对话”。一小块染色玻璃也被整合到门内。

公寓内还有其他的别致设计,如入口走廊上的可向前拉的隐藏门,能为前面待客室提供更多隐私。隐藏门在不使用时看起来像带有衣帽钩的镶板墙。

Its facade has a large corner window, which the studio hopes will create a "dialogue" between the volume and the glazed elements that feature on the main house. A small panel of stained glass has also been integrated into its door.
Other quirky details in the flat include a hidden door in the entrance hallway that can be drawn forward to give more privacy to the front reception room – when not in use it simply appears as a panelled wall with coat hooks.

封闭的建筑,玻璃使其焕发新生第11张图片


Rise 设计工作室成立于2011年,由建筑师Sean Ronnie Hill领导。上半年,该工作室在伦敦的Willesden Junction改造并扩建了一个公寓,增加了一个四口之家的生活空间。

扩建部分使用了粘土石膏墙,以呼应客户曾居住了几年的位于巴塞罗那El Born和El Gótico区的中世纪街道。

图片由Jack Hobhouse提供

Rise Design Studio was founded in 2011 and is headed up by architect Sean Ronnie Hill. Earlier this year, the studio renovated and extended a flat in London's Willesden Junction to increase the amount of storage space for a family of four.
The additional spaces were completed with clay plaster walls to evoke the medieval streets of Barcelona's El Born and El Gótico districts, where the client lived for several years.
Photography is by Jack Hobhouse.

封闭的建筑,玻璃使其焕发新生第12张图片


封闭的建筑,玻璃使其焕发新生第13张图片


封闭的建筑,玻璃使其焕发新生第14张图片


封闭的建筑,玻璃使其焕发新生第15张图片


封闭的建筑,玻璃使其焕发新生第16张图片


封闭的建筑,玻璃使其焕发新生第17张图片


封闭的建筑,玻璃使其焕发新生第18张图片


项目详情:
建筑设计:Rise Design Studio
结构工程:CAR
围墙测量:Osprey Building Consultin

Project credits:
Architect: Rise Design Studio
Structural engineer: CAR
Party wall surveyor: Osprey Building Consultin

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10699 articles)


居住建筑 (3261 articles)


公寓 (646 articles)


英国 (583 articles)


伦敦 (367 articles)


玻璃 (1789 articles)


砖材 (73 articles)