网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
地下室可不一定是暗黑色系,它还能去往明亮的花园第1张图片


伦敦Chivalry Road改造项目
Chivalry Road / Sketch Architects

由专筑网王沛儒,李韧编译

来自建筑事务所的描述:Sketch建筑事务所翻新了位于伦敦西南部的一座露台住宅,增加了宽敞明亮的后部扩建部分,其中有一扇大玻璃门延伸至花园里,还有实用、有趣的地下室。

项目的翻新是为了改善使用者的生活,这个项目的主要目的是为一个成长中的家庭创造更适合居住和使用的空间。

Text description provided by the architects. Sketch Architects have refurbished a terraced home in South West London by adding a spacious, bright rear extension with large glass door extending into the garden and a usable, playful basement room.   
All renovations aim to improve the lives of those that live within them and this project aimed to create a more liveable and usable space for a growing family.

地下室可不一定是暗黑色系,它还能去往明亮的花园第2张图片


地下室可不一定是暗黑色系,它还能去往明亮的花园第3张图片


地下室可不一定是暗黑色系,它还能去往明亮的花园第4张图片


地下室可不一定是暗黑色系,它还能去往明亮的花园第5张图片


客户希望在这座小住宅之中将空间最大化利用。现有的建筑已经扩建了一部分,但是每一个空间都与另一个空间分隔开,布局对居住在那里的年轻家庭来说并不适用。每一个小空间都似乎与世隔绝。客户要求建筑师构思一些可以创造更大空间感的方案,利用和增加现有的地下室,同时保持与底层其余部分的联系。

The brief presented to Sketch Architects asked that the available space within this small terraced house was maximised. The existing building had already been extended with a partial side return, but each space was very separate from the next and the layout wasn't working for the young family who lived there. Each small space felt disconnected from the next. They asked Sketch Architects to investigate options that created a larger sense of space, utilising and increasing the existing basement, whilst maintaining a connection to the rest of the ground floor.

地下室可不一定是暗黑色系,它还能去往明亮的花园第6张图片


为了实现这个目的,建筑师在住宅的中心引入两层高的空间,改变楼梯的位置,让光线从后面玻璃屋顶进入,而也在建筑前侧的玻璃中也增加透光亮。地下室常常给人一种黑暗和隔离的感觉,但这样做可以使它们拥有采光与空间之间的联系感,形成与其他部分密切相连的场所。后部厨房与建筑的地面有所降低,目的是增强地下室与花园之间的视线联系。最后,裸露的砖墙覆盖了整个双层空间,延伸到建筑的后部,使设计更具连续性。

To achieve this Sketch Architects introduced a double height space in the centre of the house, shifting the location of the stairs to allow light in from a new glass roof at the rear, with additional walk on glass in front of the house. Too often basements feel dark and segregated but they have instilled a sense of light and connection, creating an inviting space, linked to the rest of the house. The floor of the kitchen at the rear or the property was lowered both to enhance the flow into the garden and increase the lines of sight into the basement. Finally, an exposed brick wall covers the entire double height space extending to the rear of the property giving more continuity to the design.

地下室可不一定是暗黑色系,它还能去往明亮的花园第7张图片


建筑师应用了裸露的钢材,同时拆除了一些内部墙体,使视野最大化,并且还巧妙地应用了小型门窗,这在必要时可以划分空间。前面的接待室与原有尺寸相当,但设置有一面通高的玻璃墙,在这里使用者可以俯瞰双层空间,并保持与房子其他部分的联系。

Exposed steels allowed Sketch to remove many internal walls, maximising sight lines diagonally from front to back with cleverly located pocket doors allowing spaces to be divided when necessary. The front reception room was re-instated to its original dimensions but with a full height glass wall overlooking the double height space and maintaining the connection with the rest of the house.

地下室可不一定是暗黑色系,它还能去往明亮的花园第8张图片


地下室可不一定是暗黑色系,它还能去往明亮的花园第9张图片


地下室可不一定是暗黑色系,它还能去往明亮的花园第10张图片


建筑师通过重新构思楼梯来构成既具审美又具功能性的储存空间。走廊在家庭生活中承担着重要的作用,但其看起来非常宽敞与整洁。在整座住宅里,建筑师使用了许多自然材料,例如裸露的砖块、彩钢、玻璃和木材。在厨房和地下室,建筑师使用桦木胶合板创建了储物空间,在楼上的平台上增加了办公场所,同样使用胶合板作为桌子的材料,这种材料也嵌入屋檐,屋顶上方有大型的顶灯。

Re-configuring the stairs allowed Sketch to create a range of clever, innovative storage ideas, maximising the use of space. The hallway now feels wider and uncluttered despite the challenges of family life. Throughout the house they have used a number of natural materials; exposed bricks, painted steels, glass and wood. In the kitchen and basement, they have created storage using birch ply and upstairs added an office space on the landing continuing the use of plywood for the desk built into the eaves with large roof lights overhead.  

地下室可不一定是暗黑色系,它还能去往明亮的花园第11张图片


Sketch是位于伦敦的新兴建筑事务所。他们的项目遍布全国,例如Lymington、Farnham、Sevenoaks、Cleethorpes、 Exeter。该事务所擅长从事住宅建筑、项目施工、建筑扩建与翻新等等。

Sketch Architects are a young architectural practice based in London. They have many projects throughout London as well as several others located around the country, including in Lymington, Farnham, Sevenoaks, Cleethorpes and Exeter. They specialise in residential architecture, working on new build houses, bespoke extensions and full property refurbishments.

地下室可不一定是暗黑色系,它还能去往明亮的花园第12张图片


地下室可不一定是暗黑色系,它还能去往明亮的花园第13张图片


地下室可不一定是暗黑色系,它还能去往明亮的花园第14张图片


地下室可不一定是暗黑色系,它还能去往明亮的花园第15张图片


建筑设计:Sketch建筑师事务所
地点:英国,伦敦.
类别:住宅室内设计
面积:60.0平方米
项目年份:2018年
照片摄影:Adam Scott
制造商:Slimline aluminium, Fired Earth
结构设计:Packmanlucas
建筑勘察:Young Associates
承包商/施工方:SBGC London

Architects: Sketch Architects
Location: Londres, United Kingdom
Category: Houses Interiors
Area: 60.0m2
Project Year: 2018
Photographs: Adam Scott
Manufacturers: Slimline aluminium, Fired Earth
Structural Design: Packmanlucas
Building Surveyors: Young Associates
Contractors/builders: SBGC London

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

室内 (1949 articles)


居住空间 (698 articles)


住宅 (2717 articles)


地下室 (20 articles)


英国 (588 articles)


伦敦 (369 articles)


砖块 (96 articles)


钢材 (965 articles)


玻璃 (1815 articles)