网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
“山”之街市第1张图片


300 Ivy / Fletcher Studio

由专筑网王雪纯,李韧编译

来自Fletcher Studio 的描述:300 Ivy是一个获得LEED白金认证的综合体开发项目,位于美国加州旧金山中央高速公路的已拆除区域内。设计师的工作范围包括设计全新的街景、庭院,和带户外厨房的大型花园。该项目还包括定制家具,同时需要设计铺装、围栏和金属装饰物,并且增添公共设施。空间设计的主要概念是“登山”。在街景中,热闹的店面连接到精心布局的街道,道路的拐角和弯道扩大了公共空间。项目的主要入口是一条蜿蜒穿过原始花园、并进入入口广场的小径,这意为“山脊”。而寓意为“山顶”的屋顶花园为人们提供充满活力的公共空间、户外厨房和小型私人花园。所有种植区域都有着雨洪管理系统。

Fletcher Studio: 300 Ivy is a LEED Platinum mixed-use development situated in an area that that remains from the demolished San Francisco Central Freeway. The Landscape Architectural scope of work included an innovative Streetscape, on-structure patios, courtyards, and a large Protea garden with an outdoor kitchen. The project also included the design of custom furniture, stone paving, fencing and metal work, and site amenities. The main concept for the spatial design was one of ” Mountain Climbing”. In the streetscape, lively storefronts connect to carefully programmed streetscape, with traffic calming bulb-outs and chicanes that also expand the public space or “Base Camp”. The main entry is a welcoming path winding through a primordial garden (the Ridgeline”) and expanding into an entry plaza. The roof garden, or “Summit” provides the tenants with a vibrant common spaces, an outdoor kitchen, and small allotment gardens. All planted areas act as stormwater management BMP’s.

“山”之街市第2张图片


该项目的街景为可持续发展的社区规划精心设计,在街道绿化的边界收集处理雨水。沿着Ivy街道,设计师结合了缓和的交通系统,将道路延伸,设置停车道,街道和弯道的空间用作绿化,让交通体系看起来更加平静。街道绿化使建筑的沿街商业看起来十分活跃,绿化区和树池隔出流通和户外用餐的空间。Ivy街道和Gough街道的拐角所形成的空间由定制的钢质护栏围成,而这样的拐角就成为了通往商业街角的公共休闲空间。

The streetscape of the project is carefully designed for sustainable and social programming. Stormwater is treated within the street planting flanking the boundaries of the property. Traffic calming measures are implemented along Ivy Street with a new bulb out and traffic table, and street planting along Ivy Street is designed with chicanes to accommodate street trees and traffic calming measures. Street landscaping enlivens the commercial ground level of the building. Planters and tree wells define spaces of circulation and outdoor dining. A new bulbout at the corner of Ivy and Gough is framed by Custom steel bollards. The new bulbout expands the right of way to accommodate a permanent parklet along the commercial corner.

“山”之街市第3张图片


“山”之街市第4张图片


“山”之街市第5张图片


在街道入口处设有定制的钢制门,人行道从入口花园延伸到公共区域。入口通道由玄武岩铺砌,钢制的扶手、花盆随通道流线布置,整个通道直接穿过郁郁葱葱的原生景观。树林由翠绿色过滤到黄绿色,在建筑的入口广场,一个废物利用后重新设计的红木桌子和长凳限定了这个空间。定制钢制自行车架也放置在广场上,供居民和游客使用。从广场到达入口门厅的铺装模糊了室内和室外之间的界限。在地面上,每座单体建筑都结合有庭院,竹子巧妙地通过“之”字形连接了各个单元之间的空间。地面上铺设的玄武岩有着随机变化的图案。竹林在入口处切入原始花园,将原有绿化、后期种植绿化与黄绿色植被区分开。入口处的最后一个设计是由当地技术制作而成的柳树篱笆,作为公共道路和私人露台之间的屏障。

At the street entry a custom steel gateway is set back from the sidewalk with the entry garden extending through into the public realm. Corten steel planters and custom polished steel hand rails wind up the basalt paving entry path that cuts through a lush primordial landscape. Half way up the landscape transition from verdant green to chartreuse planting. At the building’s entry plaza a custom designed salvaged redwood table and bench furnish the space. Custom steel bike racks are also strategically placed in the plaza for resident’s and visitor’s use. Materials from the plaza cross over to the entry foyer blurring the lines between indoor and outdoor. At the ground level, each unit has a patio that is subtly screened with bamboo planting that zig zags through the space and between units. Basalt pavers were milled for the project, to provide subtle and random patterns along the groundplane. The bamboo screen cuts into the primordial garden at the entry path, separating the green native and non-native planting from the chartreuse. A final screening feature at the entry is a local artisan willow wattle fence which acts as a textured screen between the public path and private patios.

“山”之街市第6张图片


“山”之街市第7张图片


“山”之街市第8张图片


居民们可以登上公共屋顶,在庭院中心种植有诸如Protea、 Kangaroo Paw等澳大利亚植物,为居民的日光庭院营造了充满活力的环境。屋顶花园配有公用的户外用餐设施,包括厨房、桌子,以及搭配有各种多年生草本植物。户外用餐区被一个带有小型LED灯的凉棚所覆盖,当人们享用晚餐时,这些小灯就成为头顶的星辰。用餐空间的中心是一个公共餐桌,由长凳和红木桌组成,可用于多人用餐。为了让户外厨房体验得到进一步增强,草坪和郊野景观沿着庭院的周边分别放置,毗邻用餐区。

The residents are given access to the roof made into a common space. The sunny courtyard has an Australian planting of Protea and Kangaroo Paw at its center, proving habitat planting and a vibrant backdrop to the resident’s sun bathing courtyard. The roof courtyard is equipped with shared amenities for outdoor dining including custom designed kitchen and community table and a variety of perennial herbs. The outdoor dining space is covered by a pergola lined with small LED lights that bring the stars down into the space, for evening dining. At the center of the space is a community table accommodates group dining with church pew benches and a split log table of salvaged redwood. The outdoor kitchen experience is enhanced further with allotment gardens of herbs and urban agriculture placed along the perimeter of the courtyard and adjacent to the dining space.

“山”之街市第9张图片


该项目的所有设计都为公众和建筑使用者增加了公共空间。每个功能都经过精心设计和制作,从而最大限度地发挥每个小空间的功能。

All aspects of the project allow for increasing program space for the public and the building tenants. Each feature is carefully designed, and fabricated to maximize the experience of each small space in the development.

“山”之街市第10张图片


“山”之街市第11张图片


“山”之街市第12张图片


景观建筑:Fletcher Studio
地点:美国,加利福尼亚州,旧金山
摄影:Bruce Damonte

Landscape Architecture: Fletcher Studio
Location: San Francisco, CA
Photos: Bruce Damonte

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

景观 (570 articles)


居住区景观 (106 articles)


庭院 (255 articles)


社区景观 (3 articles)


屋顶花园 (68 articles)


美国 (1319 articles)


旧金山 (59 articles)