网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
阳光!沙滩!这才是夏天!第1张图片


斯卡波罗海滩(Scarborough Beach)重建开放
Scarborough Beach redevelopment opens

由专筑网pilewyj,李韧编译

澳大利亚珀斯的斯卡波罗海滩(Scarborough Beach)重建项目已经成为澳大利亚最具代表性的城市海滩体验场所,原先的海滩连接性差、同时被停车场占据很大一部分面积,重建项目对这些缺陷进行了改进。

Perth’s Scarborough Beach redevelopment has become one of Australia’s most iconic urban beach experiences, transforming a previously disconnected and carpark-dominated beachfront.

阳光!沙滩!这才是夏天!第2张图片


海滩的重建工作由TCL和UDLA为主的团队负责设计,并得到了都市再开发局(Metropolitan Redevelopment Authority)与斯特灵市政府的合力支持。该项目的核心是两条主要的人行通道,它们形成清晰的交通流线,并在滨海沿线为当地市民和游客提供全新的设施和娱乐场所。上层廊道则通往零售店、副食饮料区域的出口处、市民广场和新开发区,而下部廊道成为了慢跑、骑行等其他日常活动的场地。

Designed by a TCL and UDLA-led consortium and delivered by the Metropolitan Redevelopment Authority in partnership with the City of Stirling, the project is defined by two main pedestrian promenades that provide clear circulation and frame new amenities and recreational opportunities along the beachfront. The upper promenade connects to retail and food and beverage outlets, civic plazas and new development zones, while the lower promenade provides opportunities for jogging, cycling and other active uses.

阳光!沙滩!这才是夏天!第3张图片


阳光!沙滩!这才是夏天!第4张图片


阳光!沙滩!这才是夏天!第5张图片


该项目的一大中心目标就是减少道路基础设施对海滩的影响。

“我们着手要去做的第一件事是将海滩入口处的环形交叉口移向公路,这样可以增加步行空间和活动场地。同时,我们还将遗产钟塔从环形交叉口移到步行区,这样更能凸显其自身的特色。”TCL事务所的景观设计师Jonathon Chan解释道。

虽然这里以前是一个停车场,但如今的Scarborough广场是一个坐落在海滩和滨海艺术中心之间的全新市民空间。人们到达海滩之前会先来到这个广场,其中还包括一组由珀斯Chaney建筑设计团队设计的标志性树荫凉亭。色彩缤纷的树丛灵感来自于自然系统和几何形态,例如蜻蜓翅膀,其颜色图案设计则是与当地艺术家Sharyn Egan合作完成。

One of the central ambitions underpinning the project was to reduce the impact that road infrastructure has on the beach.
   //“One of the first things we looked at was to move the roundabout at the entrance to the beach back toward the highway, to increase pedestrian and event space and to relocate the heritage clock tower from the roundabout to the pedestrian realm, to make more of a feature out of it,” explains TCL landscape architect Jonathon Chan.
Formerly a carpark, Scarborough Square is a new civic space that sits between the beach and The Esplanade. The square is the primary point of arrival to the foreshore and includes a set of iconic shade arbours designed by Perth practice Chaney Architects. The colourful arbours were inspired by the ‘voronoi’ structure found in natural systems and geometries, including dragonfly wings, and the colour pattern was developed in collaboration with Aboriginal Artist Sharyn Egan.

阳光!沙滩!这才是夏天!第6张图片

  
Scarborough广场中新建了一座22m高的中央楼梯,并且与现有的圆形剧场连接起来,这个景观装置周围环绕着后期设计移栽的绿植和露台。

该项目的中心是一个世界级的滑板空间,名为“蛇穴”,与Enlocus工作室合作完成,其中有着3.6米深的滑板凹槽,它可用于当地赛事和全球比赛。

From Scarborough Square a new 22m-central stair connects down to an existing amphitheatre, bordered by new plantings and a terraced deck.
Central to the project is a world-class skate and bouldering space called “The Snake Pit,” designed in collaboration with Enlocus, which includes a 3.6-metre, competition-grade skate bowl for local use, events and global competitions.

阳光!沙滩!这才是夏天!第7张图片


阳光!沙滩!这才是夏天!第8张图片


在日落山(Sunset Hill)的北部,一个全新的儿童游乐场环绕鲸鱼骨架形态构筑物而设计,意在讲述Whadjuk/Noongar Dreaming故事中鲸鱼返回陆地的故事。在滨水岸的南边,CHRISTOU事务所设计了一个海滨泳池,该泳池已于今年早些时候正式开放。
  
To the north of Sunset Hill a new children’s playground has been designed around a whale skeleton, interpreting Whadjuk/Noongar Dreaming stories of spirits returning to land through the whales. At the southern edge of the foreshore a new beachside pool designed by CHRISTOU was officially opened earlier this year.

阳光!沙滩!这才是夏天!第9张图片


阳光!沙滩!这才是夏天!第10张图片


景观设计师:TCL
摄影:MRA; Scott Lang;

Landscape Architect | TCL
Photography | MRA; Scott Lang;


出处:本文译自worldlandscapearchitect.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

景观 (408 articles)


旅游度假区景观 (9 articles)


海滩 (61 articles)


澳大利亚 (383 articles)


珀斯 (5 articles)


广场 (66 articles)