网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第1张图片

林肯大街公寓
Apartment on Lincoln Street / YOOLOPP

由专筑网李韧,曹逸希编译

来自建筑事务所的描述:该项目位于以色列特拉维夫的中心区域,是一座70平米的旧住宅的改造工程。

这套公寓的所有权属于一位年轻的单身女子。但住宅的现状布局较为陈旧、封闭、隔裂,无法满足客户的需求,客户更希望住宅里能够有宽敞的厨房和浴室,以及舒适的卧室、工作室和起居室。

Text description provided by the architects. The project: a renewal of an old 70 sq. m flat in the center of Tel-Aviv.
The apartment was purchased for living purposes by a young single woman. The current layout was old, closed and segmented and did not suit the needs of the client, who opted for a large kitchen, a spacious wash room including a full size bath tub, a bedroom, a study and a central living space.

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第2张图片

由于这间住宅只有一个人使用,因此设计师运用了开放式空间布局,使得房间能够更好的自然通风。

为了让封闭的公寓变得更加开敞,同时拥有更高的层高,建筑师充分地运用了从封闭的阳台到湿空间的天花板上方作为储藏空间,并将原有的隔墙拆除,从而形成两个主要区域,一边是私人工作区,一边则是生活区。

Designing for one person, enabled a more open layout, with less partitioning resulting in larger airy spaces.
In order to open up the closed-in apartment and to gain more ceiling height, I decided to break down the ceiling storage spaces, from the closed balcony and above the wet rooms, As well as taking down the wall partitioning in dividing the rooms, which led to two large main areas; one for the private and work area and one for the living area.

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第3张图片

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第4张图片
改造前-平面图/Before - Floor Plan

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第5张图片
改造后-平面图/After - Floor Plan

在原有建筑中,起居室和阳台都处于一个封闭空间里,建筑师将阳台的部分区域打通形成开放式阳台,并在这里放置一些绿色植物,形成自然的景观屏障。

From the new main area, that previously contained the living room and the closed balcony, I opened up part of the balcony back to an open air balcony, to allow for some greenery to be planted and by doing so, creating a privacy barrier from the neighbors and green nature views.

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第6张图片

而改造后的私人区域包含有睡眠区和工作区,二者共享一个窗户,建筑师通过一个垂直幕布将两个空间分隔开,在达到有效区分功能的同时,也让空气与光线能够在房间里穿梭自如。

The new private space, that now contains the sleeping area and work area, share 1 window. The space was divided by a costume designed vertical partition, which allows for air and light to go through from the work space to the sleeping space, without having to compromise on fitting the two functions in one large open space.

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第7张图片

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第8张图片

为了缩短工期与降低造价,建筑师决定仅将卫生器具进行位置移动。原有的卫生间十分狭小,却集合了淋浴室、洗漱间以及服务区域的多项功能,经过改造,建筑师将整块空间打通,形成一个仍然包含有多项功能的开放式浴室。在将隔离墙体移除之后,整个房间变得非常明亮,原有的百叶窗被涂成清新的绿色,不仅为浴室带来光明,也让房间更加通透。

To avoid a very long process and to reduce the work costs, we decided to leave the sanitary fixture locations where they were originally planned. After opening up the closed ceiling space, what used to be a toilet, wash room and back service area turned now into a large big open bath room containing also the service functions. By removing the walls between the different functions the room became more airy and light. The existing louvers that have now become part of the bathroom were newly painted with Pistachio green color, which contributes to the new fresh feeling of the room.

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第9张图片

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第10张图片

而在厨房中,建筑师仍然把其内部的陈列设施摆放在原来的位置上,原有建筑的厨房较为封闭,而改造后的开放式厨房与起居室相结合,让居住者的做饭过程变得更具趣味性。新厨房里环绕着U形工作空间,分为三个部分,其中一侧面向起居室,作为餐厅使用,而在起居室与厨房的连接处则摆放有储物柜。建筑师在此处同样运用了嫩绿色百叶窗让室内充满勃勃生机。

In the kitchen, we also decided to keep the infrastructure in the original location. the old closed kitchen, was replaced by an open kitchen to the living room, allowing for cooking and preparing while entertaining and socializing at the same time. The new kitchen contains of a large U shape working space that is spread over 3 sides. One of them is deeper and shared with the living space and is used as the dining area, as well as allowing for more storage space towards the living room. Here too the existing louvers were repainted from the inside which adds a fresh green element to the space.

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第11张图片

整个改造结果十分尽如人意,这里是风的街巷、光的天堂,无论是从功能、美学还是空间角度来说,都完全符合新居住者的意愿。

The outcome is a light open and airy apartment that answered beautifully the new owner's desires: being functional, esthetical and spacious.

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第12张图片

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第13张图片

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第14张图片

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第15张图片

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第16张图片

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第17张图片

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第18张图片

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第19张图片

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第20张图片

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第21张图片

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第22张图片

建筑师大笔一挥,便有了风的街巷、光的天堂第23张图片

建筑设计:YOOLOPP
地点:以色列,特拉维夫
主创建筑师:Yael Oppenhaim
面积:70平方米
项目时间:2017年
摄影:Omri Amsalem

Architects: YOOLOPP
Location: Tel Aviv-Yafo, Israel
Architect in Charge: Yael Oppenhaim
Area: 70.0 m2
Project Year: 2017
Photographs: Omri Amsalem
            

出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。
        
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

室内 (1650 articles)


居住空间 (597 articles)


住宅 (2318 articles)


以色列 (87 articles)


特拉维夫 (22 articles)


2017 (745 articles)


改造项目 (58 articles)