网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
建筑?雕塑?不,这是使用了雕塑元素的建筑!第1张图片

斯蒂文•霍尔(Steven Holl)使用雕塑和半透明玻璃块元素设计的当代艺术学院
Steven Holl's Institute for Contemporary Art comprises sculptural blocks of zinc and translucent glass

由专筑网王帅,李韧编译

建筑师斯蒂文•霍尔(Steven Holl)为弗吉尼亚联邦大学设计了一座展览和表演中心,该建筑的宣传拍摄由荷兰摄影师Iwan Baan完成。

弗吉尼亚联邦大学当代艺术学院(ICA),主要是为美国学生提供教室、画廊和室外设施等,用于进行话剧、音乐舞蹈等活动的举办。它由总部设立在纽约的斯蒂文•霍尔(Steven Holl)建筑事务所设计。

Architect Steven Holl has built an exhibition and performance centre for Virginia Commonwealth University, which has been captured by Dutch photographer Iwan Baan.
New York-based Steven Holl Architects designed the Institute for Contemporary Art (ICA) to provide the American university with classrooms, galleries and outdoor facilities for its theatre, music and dance programmes.

建筑?雕塑?不,这是使用了雕塑元素的建筑!第2张图片

从外形上来看,建筑由一系列形状不规则的体块结合在一起。

半透明的玻璃面板覆盖于建筑的部分表面,增加些许神秘感,类似于斯蒂文•霍尔(Steven Holl)为伦敦设计的夜光玛姬中心,建筑的其它表面使用预氧化锌板覆盖,并涂成玻璃的色调。

从Iwan Baan所拍摄的照片中可以看出,这座建筑已接近完工,预计明年4月正式投入使用。

投入使用之后这座建筑将与校园内其它创意设施一起,包括弗吉尼亚美术博物馆、弗吉尼亚科学博物馆、弗吉尼亚歌剧院、弗吉尼亚剧团、里士满芭蕾舞与交响乐团。

The building comprises a series of irregularly shaped blocks that slot together.
Translucent glass panels cover some of the surfaces, offering blurry views in – similar to the luminous Maggie's Centre that Holl recently completed in London. Others are covered in panels of pre-weathered zinc, which complement the tone of the glass.
Iwan Baan's photographs show that the building is nearing completion – its opening is scheduled for April next year.
It will join other creative facilities on the campus, which include the Virginia Museum of Fine Arts, the Science Museum of Virginia, the Virginia Opera, Virginia Repertory Theatre, Richmond Ballet and the Richmond Symphony.

建筑?雕塑?不,这是使用了雕塑元素的建筑!第3张图片

ICA位于里士满大道的一个拐角处,那里是学校的大门,该建筑的建成使进入校园的路一分为二,建筑矗立在城市与校园之间。

建筑由一系列不规则的块体组成,前部体块几乎成三角形,同时,延伸向校园方向的两个规则长方体分叉打开,如同一个围巾形状的雕塑作品。再往后是一个小花园和水池,设计师霍尔( Holl)称之为“思考的场所”。

从外部看,每个体块相互独立,但其内部却恰恰相反。

The ICA is located on a corner plot along Richmond's Broad Street, where it forms the gateway to the university's campus. The series of volumes are arranged to form two entrances that face both the city and the campus.
A pair of irregularly shaped blocks, including one that almost forms a triangle, front the building. Meanwhile, two stacks of rectangular blocks fork open on the campus side, framing a sculpture garden and a pool, described by Holl as a "Thinking Field".
Although externally the building feels like separate volumes, spaces merge together inside.

建筑?雕塑?不,这是使用了雕塑元素的建筑!第4张图片

位于整个建筑中心的是通高的大厅,弯曲的大厅用白色的有机天花板装饰,大厅与三层高的画廊相通,一些大的艺术品也可以在这个宽阔的空间展出。

斯蒂文•霍尔(Steven Holl)说:“我们设计的这座当代艺术学院(ICA)同时具备了灵活性与前瞻性,它揭示并促进了当代艺术变革的可能性。”

他继续说:“就像很多当代艺术家一样,ICA的设计将视觉艺术和表演艺术完美地融合在一起。”

“设计的流动性将会带动整个弗吉尼亚联邦大学,从而以新的方式来展示他们的创造力。”

穿过大厅的入口,可以来到咖啡厅、商店和画廊。在底楼有一间240座的礼堂,这里可以开展放影、表演和讲座等活动。

大厅的上方是“自习室”和公共平台。

一座33英尺高(约10米)的画廊位于建筑最高的块体内,同时还有行政套房和会议室。该楼还设有地下室,包括艺术展品储藏设施、金工车间、演员休息室、餐饮厨房和一般存储室。

A double-height atrium is wrapped by an organic curving white ceiling. Located at the centre of the building, it connects three floors of galleries, but can also be used as a display space for larger artworks.
"We designed the ICA to be a flexible, forward-looking instrument that will both illuminate and serve as a catalyst for the transformative possibilities of contemporary art," said Steven Holl.
"Like many contemporary artists working today, the ICA's design does not draw distinctions between the visual and performing arts," he continued.
"The fluidity of the design allows for experimentation and will encourage new ways to display and present art that will capitalise on the ingenuity and creativity apparent throughout the VCU campus."
The entrance foyer leads through to a cafe bar and shop, as well the ground-floor gallery. Also on this level is a 240-seat auditorium for film screenings, performances and lectures.
The blocks above this host an adaptable "learning lab" and a public terrace.
A 33-foot-high (10-metre-high) gallery is set in the apex of the tallest block, along with administrative suites and the boardroom. The building also has a basement floor, including facilities for art storage and preparation, a fabrication workshop, a green room, the catering kitchen, and general storage.

建筑?雕塑?不,这是使用了雕塑元素的建筑!第5张图片

霍尔( Holl)在设计该建筑时尽力满足建筑的环保和可持续性。建筑四个体块的屋顶全部种植绿化设施,其中有天然的草本植物燕麦、小蓝体、宾夕法尼亚苔草和秋麒麟草属植物。屋顶覆盖的植被既吸收了雨水,又形成了良好的隔热层。

窗户和天窗布置得非常科学,确保屋内获得充足的自然光,减少对人工照明的依赖。

建筑师还运用了供热冷却双回旋系统,并结合空心墙体,从而保证室内冬暖夏凉。

霍尔( Holl)设计了很多与教育相关的建筑作品。他的成名作是为格拉斯哥艺术学院设计的一座新建筑,同时他也完成了哥伦比亚大学和普林斯顿大学的项目。

建筑师斯蒂文•霍尔(Steven Holl)于2012年首次公布了这一项目。

摄影:Iwan Baan

Holl also aimed to make the building as environmentally friendly and sustainable as possible. Four green roofs top the gallery blocks, planted with native wood oats, little bluestem, Pennsylvania sedge and goldenrod. These are intended to absorb stormwater and increase insulation.
Window and skylights are placed strategically to ensure spaces receive plenty of natural light, reducing the need for artificial lighting.
Other features include geothermal energy sources that support the heating and cooling systems, and cavity walls designed to retain heat in the winter and provide cooling in the summer.
Holl has designed a number of education facilities. He is best known for adding a new building to Glasgow School of Art, but has also completed projects for Columbia University and Princeton University.
Steven Holl Architects first unveiled this project in 2012.
Photography is by Iwan Baan.


出处:本文译自www.dezeen.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (8995 articles)


教育设施 (9 articles)


艺术学院 (14 articles)


美国 (1045 articles)


斯蒂文•霍尔 (7 articles)


玻璃 (1383 articles)


雕塑感 (8 articles)