网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第1张图片


Hunters Point Library / Steven Holl Architects

由专筑网小R,王雪纯编译

来自建筑事务所的描述:这座建筑位于东河沿岸,周边是鳞次栉比的摩天大楼,建筑面积为22000平方英尺(约2044平方米),作为长岛猎人角的公共建筑和公园,优化了整个社区空间。猎人角图书馆的设计方案并没有将公共空间与高楼结合在一起,项目整体占地面积较小,大约为32000平方英尺(约2972平方米),给当地社区带来了大量的绿色场所,让建筑融入周围的公园之中。

Text description provided by the architects. Located on a prominent site along the East River, against the backdrop of rapidly built skyscraper condominiums, the 22,000 square foot Queens Public Library at Hunters Point stands as a public building and public park, bringing community-devoted space to the Long Island City waterfront. Resisting recent trends of incorporating public libraries and much-needed social space within high- end residential towers, the Hunters Point Library stands independently, rising with a minimal footprint on its 32,000 square foot site to offer maximum surrounding green space to the local community and becoming an integrated part of the vibrant public park that lines the river’s edge.

斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第2张图片


建筑的垂直结构体系是对传统的图书馆模式的新诠释,这里不仅有私密的阅览区,也有活跃的交流空间,构成了空间的多样性特征。这座建筑的铝制混凝土立面不仅仅只是个外观体系,同时也是建筑的承重结构,这样能够减少许多幕墙和支柱,让空间更加宽敞。建筑的立面通过切割的方式构成切口,展示了内部的人员流动,同时也给人们带来了曼哈顿的天际线视野。

The vertical structure reimagines the traditional library model, providing a diversity of spaces from intimate reading areas to active gathering spaces. The building’s aluminum-painted concrete shell is not just a facade but a load-bearing structure, which omits curtain walls and columns. Sculpted cuts are carved out of the facade, showing the movement of people within and framing expansive views of the Manhattan skyline.

斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第3张图片


斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第4张图片


斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第5张图片


图书馆中分为儿童区、青年区、成人区,建筑的东侧立面的雕刻开口就能够看到不同的空间分区,其中一个立面面向不同的分区开放,但是建筑内部的划分较为灵活。在建筑内部,暖色的竹子构成了具有吸引力的社交空间,给不同年龄段的人带来了活动场所。自然光通过大窗户进入室内,保持了空间的活力。

The program's separation into children's area, teen area, and adult area can be read in the sculpted cuts of the east face of the building, one facade opening for each area; yet the programmatic divisions are fluid. Inside, warm bamboo creates an inviting social space, open to the community and offering engaging spaces for all ages. Natural light enters through the large windows from all sides, animating the space.

斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第6张图片


斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第7张图片


电子书与纸质书通过书架和相邻的数字工作区结合在一起,而这些数字工作区沿着一系列的开放式楼梯而排布。位于主要空间的地面层礼堂可以用于公共会议和各项活动。楼梯空间在各个夹层之间构成联系,连接了阅读区域。使用者在屋顶平台上,还能够看到城市与河流美景。

The digital and the book are merged through the bookshelves and adjacent digital workstations that flow upward along with a series of open stairs. A ground-level auditorium under the main section provides public meeting and events space. The stairs switch back from the mezzanine to the mezzanine, connecting reading areas and concluding in a rooftop reading terrace with views of the city and the river.

斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第8张图片


建筑的规划较为紧凑,但是布局空间十分开放,同时有着高效节能的设计策略和大片的公共绿地。在建筑的东部入口,图书馆面向阅读花园开放,其旁边是低矮的办公部分,这里有着一片银杏树。每到夜晚,猎人角图书馆的灯光会沿着河畔与“百事可乐”的品牌标识以及“长岛”标识结合在一起,共同成为社区的璀璨夜景。

While the plan is compact, the building section of the new library is open and flowing to allow for the most energy-efficient design and the greatest amount of public green space on the site. On the east entrance side, the library faces a reading garden bordered by a low park office pavilion with a bosque of ginkgo trees.  At night the glowing presence of the Hunters Point Library along the waterfront joins the Pepsi sign and the "Long Island" sign at the old Gantry to become a beacon for this new community place.

斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第9张图片


斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第10张图片


斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第11张图片


斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第12张图片


斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第13张图片


斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第14张图片


斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第15张图片


斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第16张图片


斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第17张图片


斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第18张图片


斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第19张图片


斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第20张图片


斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第21张图片


斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第22张图片


斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第23张图片


斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第24张图片


斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第25张图片


斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第26张图片


斯蒂文·霍尔新作:纽约猎人角图书馆第27张图片


建筑设计:Steven Holl Architects
地点:美国,纽约
类别:图书馆
主创建筑师:Steven Holl
主要高级合伙人:Chris McVoy  
主要高级助理:Olaf Schmidt
面积:22000.0平方英尺(约2044平方米)
项目时间:2019年
摄影:Paul Warchol
建筑项目:Filipe Taboada
CA建筑项目:Suk Lee
项目团队:Bell Ying Yi Cai, Rychiee Espinosa, JongSeo Lee, Maki Matsubayashi, Michael Rusch, Dominik Sigg, Yasmin Vobis, Jeanne Wellinger
景观设计:Michael Van Valkenburgh and Associates
结构工程:Silman
MEP工程:ICOR Associates
灯光设计:L’Observatoire International
LEED顾问:ADS Engineers
土木工程:Langan Engineering & Environmental Services
防火技术顾问:Rolf Jensen & Assoc.
成本估算:Davis Langdon
技术规格:Construction Specifications Inc.
气候工程:Transsolar

Architects: Steven Holl Architects
Location: Queens, NY, United States
Category: Library
Lead Design Architect: Steven Holl
Senior Partner In Charge: Chris McVoy
Senior Associate In Charge: Olaf Schmidt
Area: 22000.0 ft2
Project Year: 2019
Photographs: Paul Warchol
Project Architect: Filipe Taboada
Project Architect CA: Suk Lee
Project Team: Bell Ying Yi Cai, Rychiee Espinosa, JongSeo Lee, Maki Matsubayashi, Michael Rusch, Dominik Sigg, Yasmin Vobis, Jeanne Wellinger
Landscape Architect: Michael Van Valkenburgh and Associates
Structural Engineer: Silman
MEP Engineer: ICOR Associates
Lighting Design: L’Observatoire International
Leed Consultant: ADS Engineers
Civil Engineer: Langan Engineering & Environmental Services
Fire Technical Consultant: Rolf Jensen & Assoc.
Cost Estimator: Davis Langdon
Specifications: Construction Specifications Inc.
Climate Engineers: Transsolar

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10843 articles)


文化建筑 (1093 articles)


图书馆 (320 articles)


美国 (1342 articles)


纽约 (400 articles)


2019 (425 articles)


STEVEN HOLL (20 articles)


斯蒂文•霍尔 (8 articles)


混凝土 (2542 articles)