网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
外观内敛,内部惊叹且充盈着光线的P宅

Appreciation towards LOW architecten for providing the following description:

自然与光

在Keerbergen镇一片树木繁茂的区域内,LOW建筑事务所设计了一所私人住宅。该住宅仅一层,业主希望住宅结构简单,能带来与大自然零距离接触的居住体验。周边的树木在住宅上方洒下片片阴凉。住宅的设计理念是透过屋顶摄取自然光线,在该理念的基础上最终形成了带有两个合并屋顶的雕塑式建筑体量。

在房间内任意地方都可以看到屋顶不带直线线条的清晰轮廓,让人一走进住宅内部即感受到巨大的空间感。太阳光线穿过不对称的天窗直流而下。

NATURE AND LIGHT

In a wooded area in the town of Keerbergen, LOW architecten designs a private dwelling on one single level. The owner’s wish was to build a housewith a plain structure and to live in touch with nature. The woods on the surrounding lots create large shadow parts over the parcel. This 'limitation'was the starting point for the idea to capture natural light through the roof. The result is a sculptural volume with two converging roofs.

The roof structure is tangible everywhere in the house, there are no straight lines when you look at the ceiling. The result is an extraordinary spatialperception when you enter the living area. The asymmetrical skylight provides extra daylight to splash into the room.






Photo ? Stijn Bollaert  









Photo ? Stijn Bollaert  








Photo ? Stijn Bollaert










Photo ? Stijn Bollaert




Photo ? Stijn Bollaert



开放的内向型空间

肃穆的立面设计和以原始面貌呈现的建筑材料让住宅展现出内向型甚至是禁欲式的第一眼印象。然而,这座“地堡”式的建筑背面实际上完全对外开放。两个漏斗形的屋顶强化了住宅的“地堡”形象。

虽然建筑的设计非同寻常,但其用料却十分传统:砖块立面、陶瓷包覆的屋顶和铝窗。黄铜细木工板加工而成的前门带来不一样的触觉体验。

INTROVERT BUT OPEN

At first sight, the house appears introverted, almost ascetic, in fact. The restrained facade design and the robust use of materials create that effect. But the bunker-like building actually opens up completely to the countryside at the rear. The association with a bunker is reinforced by the two funnel-shaped roofs.

Despite its unusual design, the materials used are rather traditional: bricks for the fa?ade, ceramic cladding for the roof and aluminum windows. Brass joinery for the front doors gives the fa?ade a special touch.





Photo ? Stijn Bollaert




Photo ? Yannick Milpas





Architect: LOW architectenTeam: Stijn Cockx, Tom Hindryckx, Joris De Greef, Koen SchoukensYear of construction: 2010Lot surface: 2000 m2Surface: 140 m2Manufacturer brick: De Saegher – type ‘Taiga’

Photographer: Stijn Bollaert   www.stijnbollaert.comYannick Milpas  www.yannickmilpas.be













MORE: LOW architecten
via:gooood.hk

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (13409 articles)


居住建筑 (3814 articles)


住宅 (3215 articles)


比利时 (180 articles)


陶瓷 (93 articles)