网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
Appreciation towards kit for providing the following description:

该住宅位于人口密集的近郊中心地带,靠近一条狭窄的溪流。建筑用地是带有高度差的绿化坡地,设计目标是尽量减少建筑对自然环境的影响。业主希望拥有一间可停放四辆汽车的车库,这为设计目标的实现带来了更多挑战。为了更好地融入周边花园,建筑采用错层式构造,创造出了一系列不同亲密度、不同方向的轻盈空间。住宅颠覆传统的房屋布局,倒立地塞进狭窄的建筑用地内。传统房屋地面层为日常生活空间、楼上层则为私人空间,而在该住宅内,两种空间垂向错落布置,中间用单面墙壁隔开。南面的起居区域由不同层面的开放空间组成。作为起点的入口将住宅内外的空间天衣无缝地衔接起来。从餐厅可到达宽敞的起居区,然后到达顶层更加亲密的家庭活动空间。通过北面的卧室房门可以自由出入于公共空间和私密空间。外露的混凝土和大窗为夹层的起居空间营造出更多的休闲感和开阔感。

立面包裹着用泥刀涂抹的灰泥,这种传统工艺创造出粗糙而不规则的饰面。灰泥饰面上加涂暖白色底漆和反光的银漆,不仅加深了立面的纹理,还让建筑在不同视角和光照条件下呈现出不同的面貌。

The house in March District is located in the midst of a densely populated suburban neighbourhood near the bank of a narrow brook. Working with a modest sized parcel, the trick in the scheme was to minimize the footprint. This task was made all the more challenging by the client’s request for a four-car garage.To create a connection to the surrounding garden, the building was designed as a split-level. This allows a sequence of spaces with different degrees of intimacy, light qualities and orientations. The spacious program is shoehorned into the constricted envelope by literally upending the traditional house plan. Instead of common spaces on the ground floor and the private spaces above, the two are squeezed side by side in vertical strips, divided by a single wall. To the south, the living area is organized as a sequence of open spaces on different levels. The entrance as the starting point creates a seamless transition betweeninside and outside. Via the dining area one reaches a spacious living area, which again connects to a moreintimate space reserved for the family at the top. On each level a door connects the bedrooms located on thenorth side of the wall, creating an immediacy between the community of the family and the privacy of it’s members. Exposed concrete and broad windows add to the feeling of ease and openness in the house’s mezzanine-like living areas.

The facade is clad with a trowel thrown plaster. A traditional craft which creates a rough and irregular finish. The plaster is double coated with a warm white ground coat and a reflecting silver coat to accentuate the tips of the grain, giving depth to the surface and allowing the building to change it’s expression depending on the point of view and the lighting conditions.



























Year: 2013Type: Residential, Private HouseLocation: March District, SwitzerlandSize: 1'370 m3 | usable area 325 m2

Architecture: kitQuantity surveyor and construction management: Laterza Graf Baupartner GmbHStructural Engineering: WGG Schnetzer Puskas Ingenieure AGElectrical Engineering: Adrian Mettler AGEnvironmental Engineering: Caltronic GmbH and 3-Plan Haustechnik AGPhotography: ? Dominique Marc Wehrli

MORE: kit
via:gooood.hk

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9699 articles)


居住建筑 (2972 articles)


住宅 (2416 articles)


瑞士 (241 articles)


石膏 (54 articles)