网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
特别感谢h2o Architectes供稿!
欢迎广大设计师或设计单位踊跃投稿800048710@b.qq.com!

纯净的童年时光/ h2o Architectes第1张图片
© Julien Attard

项目信息:
项目名称:巴黎中心托儿所的扩建与修复
地点:法国巴黎
委托方:巴黎
团队:h2o Architectes (首席设计师),ID+ (工程师)
建筑面积:300平米
花费:税后1492500欧元
摄影:Julien Attard
Project Credits:
Program: Refurbishment and extension of a nursery in the center of Paris
Location: 5 rue de l’épée de Bois, Paris 75005 - France
Client: City of Paris
Team: h2o architectes (lead architect) with ID+ (engineer)
Surface: 300m2
Cost: 1 492 500 euros HT
Photos: Julien Attard


纯净的童年时光/ h2o Architectes第2张图片
© Julien Attard

该项目是对一个可容纳24个孩子的托儿所的扩建和修复。该托儿所坐落在一个非常狭小、拥挤的区域,周围几座不同外观的建筑物几乎将其隐没其中。


This project consists in the extension and rehabilitation of a nursery for 24 children. The nursery is located on a very tight and narrow site, almost hidden by several very different looking buildings.

纯净的童年时光/ h2o Architectes第3张图片
© Julien Attard

这次的扩建工程赋予了该托儿所与附近的建筑群重新建立新联系的契机,使其与庭院角落处现存的建筑形成强烈的对比。作为一个突出的、引人注目的项目,托儿所给人呈现出鲜明的视觉印象。该托儿所的屋顶很是特别,一顶透明的白色带孔屋顶为首层作为幼儿园空间和游乐场地的玻璃建筑遮风挡雨。


The extension of the nursery is an opportunity to give new coherence to the group of buildings. It is set against an existing building at the end of the courtyard, and is given a distinct visual identity as a clear, readable volume. A light exterior perforated shell protects the glass building which houses the nursery spaces and play terraces on the first level.

纯净的童年时光/ h2o Architectes第4张图片
© Julien Attard

这种奇特的屋顶可以允许阳光渗透到室内,而且碧浪起伏的形状很巧妙地指示了出口。玻璃墙壁和透明屋顶完全允许孩子们从室内欣赏外面的美景,就像是一个开放的游乐场。


This exterior shell enables light to penetrate into the building; it undulates slightly to indicate the entrances. Views from the inside are thus created, so that the children can look out from the roof terrace which has become an open playground.

纯净的童年时光/ h2o Architectes第5张图片
© Julien Attard

该托儿所共有三层,顶上的两层为孩子们服务,技术与私人空间则位于地下室。这种建筑布局是受英国庭院启发,庭院中还有种植园,环境非常优美。院中一个格架配置可以使攀援植物沿着它攀沿而上,直达顶端作为建筑外窗视觉保护的轻质帆布外层,给整个建筑形成一个绿色的透光的外观。


The nursery is built on three levels, the children occupying the ground floor and first floor. Technical and private spaces are relegated to the basement. This level is lit by an English courtyard offering views on linear plantations at the base of the façades. A trellis encourages climbing plants to develop high into an envelope of light canvas. The latter acts as a visual protection from the windows of the nursery.  

纯净的童年时光/ h2o Architectes第6张图片
© Julien Attard

纯净的童年时光/ h2o Architectes第7张图片
© Julien Attard

纯净的童年时光/ h2o Architectes第8张图片
                                                                                                                 © Julien Attard                                                                                                                                                       草图

纯净的童年时光/ h2o Architectes第9张图片
平面图

纯净的童年时光/ h2o Architectes第10张图片
地下室平面图

纯净的童年时光/ h2o Architectes第11张图片
底层平面图

纯净的童年时光/ h2o Architectes第12张图片
一层平面图

纯净的童年时光/ h2o Architectes第13张图片
剖面图AA

纯净的童年时光/ h2o Architectes第14张图片
剖面图BB

纯净的童年时光/ h2o Architectes第15张图片
剖面图CC

纯净的童年时光/ h2o Architectes第16张图片
立面图

纯净的童年时光/ h2o Architectes第17张图片
纵立面

纯净的童年时光/ h2o Architectes第18张图片
© Julien Attard
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10708 articles)


教育建筑 (662 articles)


法国 (572 articles)


混凝土 (2516 articles)


建筑扩建 (32 articles)