网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第1张图片

建筑师:Fernanda Canales, arquitectura 911sc
地点:科约阿坎 ,墨西哥
艺术合作:Paloma Torres
景观: Hugo Sanchez, Tonatiuh Martinez
面积:1,500平方米
年份:2013
摄影:Sandra Pereznieto, Jaime Navarro
Architects: Fernanda Canales, arquitectura 911sc
Location: Coyoacan, Mexico
Artistic Collaboration: Paloma Torres
Landscape: Hugo Sanchez, Tonatiuh Martinez
Area: 1,500 sqm
Year: 2013
Photographs: Sandra Pereznieto, Jaime Navarro


埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第2张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第3张图片

这个项目坐落于科约阿坎,是一座现有建筑的改造,这座建筑是20世纪初期的一座列在保护名单上的建筑,它被改造成Fernandez Leal 街上的一座文化中心。为了保护它现有的房产,这个项目突出了新的用途,与此同时尊重它原始的外貌。因此,这个项目是由许多被干涉的元素组成的:第一部分标志着入口,运用一种框架,把建筑和街道联系起来同时凸显现存的建筑;第二,一系列的花园和院落包围在项目周围又插入项目内部;最后,一个矩形的体块坐落在基地的背后,它发展成了3层,由一个多功能房间,储藏室和地面停车场组成。这些片区标志着不同的道路并把项目中所有的部分都约束起来。
The project, located in Coyoacan, is an adaptation of an existing house, a listed building from early-20th century- which was transformed into a cultural center on Fernández Leal street. The need to preserve the existing property led to the decision that the project would highlight the new uses and, at the same time, respect the original shell. Thus, the project consists of several elements that define the intervention: a first part which marks the entrance, a kind of frame, linking the building with the street and highlighting the existing house; secondly, a series of gardens and courtyards surrounding the project and inserted inside; and, finally, a rectangular volume at the back of the site, developed on three levels, consisting of a multi-purpose room, storerooms, and parking lots on ground floor. These pieces mark the different paths and manage to bind all the parts of the project.

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第4张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第5张图片

第一个元素通过人行道和现存建筑的框架从街道中扩张出来,凸显了中央的穿越廊道,同时引导人们进入图书馆,图书馆两层通高以便自然光线的引入。老房子成为了中心空间,成为了图书馆的一个大型公共空间,可以从街道上看到它。通过一个跟以前类似的阶梯,访问者可以到达图书馆的顶楼。所有三个体量通过穿过图书馆的一层联系在了一起,通过树立的体量底部的一个阶梯把不同层面联系起来,同时也让人能从停车场进入。这个阶梯也可以将人引导到屋顶绿化的平台上。
The first element, which extends from the street by means of the pavement, frames the existing house, highlighting the central access porch and leading into the library, composed of double heights and perforations for natural light to enter. The old house becomes the central space, dedicated to the library, which is visible from the street, as a large and public space. By means of a ladder which resembles the original one, the visitor is taken to the top floor of the library. All three volumes are connected together on the first level through the library, with a ladder to the bottom of the rear volume that connects the different levels and also gives access from the parking lot. This staircase also leads to a terrace on the roof plant.

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第6张图片

通过图书馆内部的走廊,这个项目把房产背后新的体块联系起来了。这两个体量之间的联系是围绕着满与空的序列建造的,一个院落和一个透明盒子式的电梯作为这个节点的中央装饰品。这个小院子,一个小自助餐厅,正是一座连接两个体量的“桥”。这整个项目看起来是现存建筑中分离出来的一部分,如果需要的话,它能够在任何时候允许可逆转的干预。设计师在建筑外表皮上使用了火山石,在室内使用加勒比胡桃木和灰色花岗岩,这整个复合体是综合性的。
By means of the aisle inside the library, the project is connected to the new volume to the back of the property. The connection of the two bodies is built around a sequence of full and empty, with a courtyard and an elevator handled as transparent box, as the centerpiece of the joint. This small courtyard, a small cafeteria, evidences the “bridge” connecting the two volumes. The entire project is seen as a separate part of the existing house and can allow at all times a reversible intervention if necessary. Using materials such as volcanic stone on the exteriors, as well as tzalam wood and gray granite on the indoors, the whole complex is integrated.

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第7张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第8张图片

这座原有房屋的高层被用作在新建设的街区服务的中间高度层。新建筑的屋顶作为绿色屋顶,延续了连接内部空间的理念。此外,这些花园沿着现存建筑的体块长度与入口广场更多地综合起来,甚至卷入了周围新旧混合的一边。这些花园由Hugo Sanchez and Martinez’s office Entorno设计为Tonatiuh,他们恰当地把植物综合引进这个项目中。这座新建筑的设想是这些现存的树木是主要的特征,它们是主要的阶层,而大量外部的水体和两面巨大的绿墙(一面墙在进入社区的地方,另一面在连接现存建筑和背后体量的节点处)作为补充。
The high spaces of the original house are used for generating intermediate heights in the new rear block services. The roof of the new building is treated as a green roof, continuing the idea of interconnected spaces. Furthermore, the gardens become more relevant for being integrated into the access plaza and along the length of the volume of existing property, even tucking around the side where the old and new are mixed. The gardens were designed Tonatiuh by Hugo Sanchez and Martinez’s office Entorno, by properly integrating vegetation into the project. The new building envisages the existing trees as a key feature, which acquire an important hierarchy and are complemented by a number of bodies of water on the outside and two large green walls (one on the wall for access to the neighbor and one in the patio which articulates the existing house with the back volume).

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第9张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第10张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第11张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第12张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第13张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第14张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第15张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第16张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第17张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第18张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第19张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第20张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第21张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第22张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第23张图片

Section剖面
埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第24张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第25张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第26张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第27张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第28张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第29张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第30张图片

埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第31张图片

Section剖面
埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第32张图片

Elevation立面
埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第33张图片

Floor Plan一层平面
埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第34张图片

Second Floor Plan二层平面
埃琳娜•加洛文化中心 / Fernanda Canales + arquitectura 911sc事务所第35张图片

Underground Floor Plan地下层平面

       特别鸣谢翻译一组8号 陈思瑾 提供的翻译,译稿版权归译者所有,转载请注出明处。
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • 快乐不快乐
  • 2013.07.08 12:19
    看到这个就发现自己不知道室内好室外有没有什么区别了
    • 0
  • ccsk1
  • 2013.06.24 10:27
    那个楼梯很喜欢
    • 0
  • leeyao518
  • 2013.06.20 11:42
    挺好的,有时由书围合的房子,挺有感觉
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (10708 articles)


    文化建筑 (1080 articles)


    文化中心 (136 articles)


    墨西哥 (254 articles)


    2013 (513 articles)


    Fernanda Canales (3 articles)


    木材 (2709 articles)