网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
西班牙 加那利群岛/Equipo Olivares Arquitectos第1张图片

建筑师:Equipo Olivares Arquitectos
位置:西班牙 加那利群岛 圣克鲁斯—德特内里费
设计团队:Javier Pérez-Alcalde Schwartz
摄影: Lluís Casals

西班牙 加那利群岛/Equipo Olivares Arquitectos第2张图片

房子的设计考虑到以下几个方面:

两个分壁墙的适应空间。正常情况下允许三层高,因此这个房子要高于周围的建筑。

西班牙 加那利群岛/Equipo Olivares Arquitectos第3张图片

这就是最高层矮小的原因(使阳光通过气窗进入到房子中),然后我们决定了建筑的高度,这可以与房子的左边相适应,然而右边的分壁墙是门面延续过来的,用来呼应房子右边比较小的高度。

西班牙 加那利群岛/Equipo Olivares Arquitectos第4张图片

消失点。我们正在用最佳视角处理一个狭窄的街道,它面向着附近的山,并且房子被衬托在它的内部光线中,因此人们只有通过朝向为东南部的玻璃窗俯瞰的时候才能看到它。

西班牙 加那利群岛/Equipo Olivares Arquitectos第5张图片

光线。由于从房子的内部来看,人们更倾向于一个深度的空间,因此这部分的安排是让自然光线进入到内部房间中来。阳光通过扇形窗和玻璃砖大量的进入到浴室和普通区域中,在前面和内部的扶手上安装的玻璃对阳光的扩散起到了一定的作用。

西班牙 加那利群岛/Equipo Olivares Arquitectos第6张图片

灵活性。我们想要这个房子能适应以下几点:适应圣克鲁斯的气候(由于一些玻璃折叠式的结构,休憩室和餐厅被一个中央庭院连接在一起,一年中的大部分时间,这里都成为一个整体的空间);

西班牙 加那利群岛/Equipo Olivares Arquitectos第7张图片

适应不同的居住方式(卧室是开放的,与楼梯和大厅完全集合在了一起);适应熟悉的不测事件(车库也是一个活动场地);适应老年人或行动(房子中也有电梯);适应混合使用(沿着小路的图书室,为了这个目的而设计的家具)。

西班牙 加那利群岛/Equipo Olivares Arquitectos第8张图片

植被。在前面种植的棕榈组成了庭院的内墙(蔓藤随着菱形网格攀爬生长,将内墙覆盖起来),肯定的来说,植被成为了这栋房子的精髓。


西班牙 加那利群岛/Equipo Olivares Arquitectos第9张图片

底层平面图01 Ground Floor Plan 01

西班牙 加那利群岛/Equipo Olivares Arquitectos第10张图片

二层平面图01 Second Floor Plan 01

西班牙 加那利群岛/Equipo Olivares Arquitectos第11张图片

三层平面图01 Third Floor Plan 01

西班牙 加那利群岛/Equipo Olivares Arquitectos第12张图片

立视图01 Elevation 01

西班牙 加那利群岛/Equipo Olivares Arquitectos第13张图片

局部图01 Section 01

西班牙 加那利群岛/Equipo Olivares Arquitectos第14张图片

局部图02 Section 02   

西班牙 加那利群岛/Equipo Olivares Arquitectos第15张图片

局部图03 Section 03   
  

特别鸣谢翻译一组4号 李鹤 提供的翻译,译稿版权归译者所有,转载请注明出处。      

Architects: Equipo Olivares Arquitectos
Location: Santa Cruz de Tenerife, Canary Islands, Spain
Design Team: Javier Perez-Alcalde Schwartz
Photographs: Lluis Casals
The house is designed taking into account the following aspects:
Adaptation of the volume to both dividing walls.Regulations allow three floors, so the house is higher than others around. That is why the top floor is setback (allowing the sunlight to come into the house through a fanlight) and we decided the height of the building, adapting it to the house on the left, while the dividing wall on the right is a continuation of the façade to respond to the smaller height of the house on the right.

Vanishing point. We are dealing with a narrow street with its best perspective facing the nearby mountains and the house is pointed onto its inside light and it only overlooks through a glass urn facing southeast.
                           
Light. The house therefore, looks into the interior and wants to take advance of a deep plot, so its section is organized to let natural lighting pass to interior rooms. Through fanlights and glass bricks, sun comes widely into the bathrooms and common areas, and the glass, set out in fronts and interior handrail, contributes to its diffusion.

Flexibility. We wanted the house to be adaptable: to the climate in Santa Cruz (sitting-room and kitchen-dinning room are joined by a central courtyard thanks to some glass folding structures, becoming just one space most of the year); to different ways of living in (the bedroom is open to get totally integrated with the stairs and hall); to familiar eventualities (garage is also a play area); to elders or moves (the house has also a lift); to the mixed use (a library that goes along a path, furniture designed for that purpose).

Vegetation. From the palm in the facade helping composition to the interior walls of the courtyards (that are covered with a rhombus mesh through which the creepers will climb) vegetation definitely contributes to the essence of this house.


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10698 articles)


居住建筑 (3261 articles)


住宅 (2686 articles)


西班牙 (656 articles)


玻璃 (1789 articles)