网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
“大房间”——Aedas新加坡办公室第1张图片

大房间
The Great Room


在新加坡科技枢纽波那维斯达繁忙干道旁,坐落着一个繁华的商务中心。曾经这里是一个安静的社区,现在已经遍布高科技办公室以及年轻的专业人才,更是兼具购物、娱乐中心以及住宅多功能于一体。而全新的Aedas新加坡办公室正是位于这个日新月异的街区。

本次重新设计后的Aedas新加坡办公室为团队创建一个“生活-工作”相交融的环境,在其中既可以更为密切地协同合作,又可以在人性化舒适空间中向客户展示设计作品。

Aedas于1995年设立了新加坡办公室,从最初只有30名设计师的小型办公室,发展到如今业务覆盖南亚所有国家。Aedas新加坡办公室设计业务的不断增长,促使其需要一个全新的办公空间——一个可容纳300多名设计师且能激发创意的现代化空间。

设计由Aedas Interiors董事总经理Logan MacWatt(麦伟德)和Aedas Interiors行政总监Steven Shaw共同领导,全新的Aedas新加坡办公室配备了各种类型的工作、协作以及会议空间,以提升团队合作和远程协助的需求。

Just off a busy thoroughfare in Singapore’s science and technology hub, Buona Vista, lies a busy business hub. Once a quiet neighbourhood, is now dotted with high technology offices, young working professionals, shopping and entertainment centres and contemporary residential developments. Amongst all the newness and set in the backdrop of a progressive community is the brand-new Aedas Singapore Office.
The objective of the redesign was to create a live-work environment that endorses greater peer collaboration while also ensuring a welcoming environment where the firm’s work can be showcased to clients.
Aedas founded its Singapore Office in 1995. Having grown from a small-scale office with only 30 employees, the Singapore office has expanded its operations and is now covering design projects in all Southeast Asian countries. The growth in Aedas Singapore’s design portfolio is the catalyst for the new office space – calling for a sleek and contemporary space that is able to accommodate over 300 employees while also cultivating creativity.
A project led by Managing Director Logan MacWatt and Executive Principal Steven Shaw, the new Aedas Singapore design studio is fitted with a substantial range of work, collaboration and meeting spaces to promote teamwork and virtual connectivity.

“大房间”——Aedas新加坡办公室第2张图片

提升团队合作和虚拟网络连接
Promoting teamwork and virtual connectivity

“大房间”——Aedas新加坡办公室第3张图片

开放的空间来展示项目
Open space to showcase projects  


  “大房间”  

设计为客户、合作伙伴及设计师打造了人性化、舒适且极具实用性的互动公共空间。其中的“大房间(Great Room)”承担着多种功能。只需一个按键,它就可以从会客厅扩展成为大型会议室,或是划分出小型隔间。

The Great Room
Interactive space for clients, partners and staff are designed to endorse hospitality and approachability with a keen emphasis on utility. The “Great Room” is zoned for various types of applications. The room can be expanded into a large meeting room with a push of a button or compartmentalized for smaller breakout space.

“大房间”——Aedas新加坡办公室第4张图片

大房间
The Great Room

“大房间”——Aedas新加坡办公室第5张图片

小型隔间
Small breakout space


模块化旋转布局

为了让主楼层可以容纳所有设计师的同时,避免出现传统办公室中大规模并排的工作环境,设计团队对原始的平面图进行了调整。以三列工位为一组,每组之间旋转角度,调整方向,在模块化布局中实现视觉的空间分隔,并营造协同合作的便捷空间。

非对称的工位布局打破了空间的无趣死板,无缝衔接的灵活空间可以极大程度激发创造力,而散落分布的站立式工作台也将促进办公室内的协同合作。

Tartan Planning Style
To accommodate all employees on the main floor, the Design Team restructured the traditional floor plan to avoid creating a factory workstation environment that often results from implementing mass workstation rows. In lieu of this requirement, a tartan planning style is realized where every third workstation is rotated to create visual breaks in the space while providing collaborative areas.
Asymmetrically oriented workstations mitigate any concerns over creating a rigid and sterile work environment. The seamless and malleable flow of the area promotes creativity and interspersed stand up work tables help to encourage collaboration in the office.

“大房间”——Aedas新加坡办公室第6张图片

平面图,模块化布局
Floor plan, tartan planning style

“大房间”——Aedas新加坡办公室第7张图片


“大房间”——Aedas新加坡办公室第8张图片

Aedas新加坡办公室图书墙
Aedas Singapore Office, Library


无缝衔接的艺术馆

内墙装饰悬挂着Aedas的重点项目。设计将公司logo融入其中,提取以网格为蓝本的 “+”,作为照片墙框架,以A1尺寸为间距,用磁铁悬挂图片,方便项目资料的快速更新。沿主入口和走廊设有开放的陈列架,展示着过往奖杯及作品模型,如同一个作品艺术馆,与工作空间无缝衔接。

A Seamless Gallery of Work
Internal walls are adorned with the firm’s featured projects. All curated projects are framed and displayed using the firm’s grid-inspired ‘+’ logo. Displays are magnetically attached to the wall in A1 intervals to allow for easy and quick project imagery updates. Open shelving along the corridors and main entrances allow awards and models to be displayed and, in doing so, creates a seamless gallery of work in the main circulation.

“大房间”——Aedas新加坡办公室第9张图片

作品展示架的灵感基础——网格
Grid-inspired project frame

“大房间”——Aedas新加坡办公室第10张图片

茶水间
Pantry space

               
全新的Aedas新加坡办公室是一个可以激发创意、促进协作、有着强大硬件支持的开放性环境。在这个人性化的现代空间,将迎来更多的杰出设计。

The new Aedas Singapore Office is an open space, one that harnesses creativity, innovation and promotes collaboration while being firmly bolstered by the office’s robust and functional hardware. The refreshingly sleek and contemporary space will be the backdrop for many outstanding Aedas designed projects to come.


项目:Aedas新加坡办公室
位置:新加坡
室内设计:Aedas Interiors
建筑面积:2,230平方米
竣工年份:2019年

Project: Aedas Singapore Office
Location: Singapore
Interior Designer: Aedas Interiors
Gross floor area: 2,230 sq m
Completion year: 2019


来源:本文由Aedas提供稿件,所有著作权归属Aedas所有。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

室内 (2101 articles)


办公空间 (334 articles)


办公室 (373 articles)


新加坡 (161 articles)


Aedas (70 articles)


2019 (562 articles)