网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
这座不起眼的餐厅原来大有文章第1张图片


西班牙Mesón El Alamo餐厅
Mesón El Alamo Restaurant / v·om architecture & design

由专筑网王帅,小R编译

来自建筑事务所的描述:该项目是西班牙La Mancha小镇的一家餐馆的翻新工程。最近,业主收购了一家附属商店,并将其作为扩建空间,同时,满足与街道联系的需求。建筑师将旧的储藏室进行扩大,保留它的结构和屋顶,使自然光通过双重高度的空间进入室内,同时保留下原始的一些元素,如壁炉和楼梯,从而形成就餐区。老餐厅的主要布局通过流线、功能进行一些微调。

Text description provided by the architects. This project is the renovation of a restaurant in a small town of La Mancha, Spain. The recent acquisition by the owner of an attached store allows for an extension to host storage and direct access for goods to the street. The dining area is then expanded taking the space of the old storage, maintaining its structure and roof, and natural light is let in through a double height space that maintains some of the original elements, such as fireplace and staircase. The main layout of the old restaurant is mainly maintained but some minor changes have a huge impact in circulations, light treatment and functionality.

这座不起眼的餐厅原来大有文章第2张图片


这座不起眼的餐厅原来大有文章第3张图片


建筑的主立面给人一种小镇古老、乡村的传统酒吧和食堂的感觉。这也是建筑师们希望重新整合彰显传统材料的元素的原因,同时结合原有的设备,其中包括化石、壁炉等旧工具。

The meson brings to the old, rustic traditional bars and canteens of the small Spanish towns. That is why Architects wanted to reincorporate elements that remind to traditional materials, together with maintaining some heritage devices such as fossils, fireplace, old tools…

这座不起眼的餐厅原来大有文章第4张图片


这座不起眼的餐厅原来大有文章第5张图片


这座不起眼的餐厅原来大有文章第6张图片


设计方案最终构成更有效率的空间,使其充满了新旧之间的融合,酒吧和餐饮区被厕所和厨房隔开。该空间覆盖着深色的抛光砖,与空间的其余部分形成对比,这些部分由木材和类似麻布的陶瓷覆盖。

The result is a more efficient space full of honest encounters between old and new, with bar and dining area separated by toilets and kitchen core. These volumes have been covered by a dark polished tile, creating a contrast with the rest of the space, covered by a combination of wood and burlap-like ceramic.

这座不起眼的餐厅原来大有文章第7张图片


原先的空间较深较长,缺少光照。翻新后,后侧的就餐区光照充足,让置身其中的游客身心愉悦。

The original space was a very deep, long space with scarce natural light. Today it is a series of phases that surprises the visitors due to the amount of light in the back of the dining area.

这座不起眼的餐厅原来大有文章第8张图片


新门面边上的铝条后面是用于存储和服务的区域,这又是新旧的一次融合。

In the façade, the 2 storeys new storage and services are hidden behind an aluminium bars filter to create, again, that encounter new versus old.

这座不起眼的餐厅原来大有文章第9张图片


这座不起眼的餐厅原来大有文章第10张图片


这座不起眼的餐厅原来大有文章第11张图片


这座不起眼的餐厅原来大有文章第12张图片


这座不起眼的餐厅原来大有文章第13张图片


这座不起眼的餐厅原来大有文章第14张图片


建筑设计:v·om建筑与设计事务所
地点:西班牙
类型:餐厅
建筑面积:2949.0平方英尺(约274平方米)
时间:2018年
摄影:v·om建筑与设计事务所
制造商:Grespania, Cosentino, MARAZZI, Porcelanosa, Signify, VIVES ceramic, AutoCAD, Hunter Douglas Brasil
主建筑师:Carlos Ochando Seva, David Vendrell Garulo, Andrés Martínez Lloret
设计团队:Carlos Ochando Seva, David Vendrell Garulo, Andrés Martínez Lloret
客户:Restaurante Mesón El álamo

RESTAURANT, EXTENSION•FUENTE-áLAMO, SPAIN
Architects: v·om architecture & design
Area: 2949.0 ft2
Year: 2018
Photographs: v·om architecture & design
Manufacturers: Grespania, Cosentino, MARAZZI, Porcelanosa, Signify, VIVES ceramic, AutoCAD, Hunter Douglas Brasil
Lead Architects: Carlos Ochando Seva, David Vendrell Garulo, Andrés Martínez Lloret
Design Team: Carlos Ochando Seva, David Vendrell Garulo, Andrés Martínez Lloret
Clients: Restaurante Mesón El álamo

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

室内 (2082 articles)


餐饮空间 (216 articles)


餐厅 (343 articles)


西班牙 (678 articles)


2018 (939 articles)


铝材 (109 articles)


木材 (2817 articles)