网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
斯蒂文霍尔建筑师事务所被委托设计在北京的新综合体建筑第1张图片

Courtesy of Steven Holl

STEVEN HOLL ARCHITECTS COMMISSIONED TO DESIGN NEW HYBRID BUILDING IN BEIJING

斯蒂文霍尔建筑师事务所被委托设计占地面积为26,000平方米的北京旭辉集团新商业办公楼。这将是斯蒂文霍尔建筑师事务所在北京设计的第二个综合体建筑。

该综合体建筑的设计基于围绕着五个核心要点:

• 光线
• 结构
• 城市空间通透性,景观及生态设计
• 结构开放式办公
• 生态及景观

Steven Holl Architects has been commissioned to design a new 26,000 sm hybrid building of offices and retail for CIFI Group in Beijing. The mixed-use complex will be Steven Holl Architects’ second building in Beijing.

The design for the hybrid building is based on five central points:
• Light
• Structure
• Urban Porosity and Gardens
• Open Office
• Ecology and Gardens

斯蒂文霍尔建筑师事务所被委托设计在北京的新综合体建筑第2张图片

Courtesy of Steven Holl Architects

光的设计赋予了这个商办建筑独特的外形和空间。北面的曲线屋面既回应了北侧居民楼建筑间距要求, 又给室内灵活的空间提供了柔和均匀的漫射光线。南立面的雕塑式切口巧妙地将光线引入到办公空间及地下商业空间。

北面的曲线屋面采用Okalux夹层玻璃,结构包含了四层:玻璃、金属桁架、圆管辅助梁、透光的barrisol或newmat软膜天花。

Varying qualities of light give this office and retail building a unique geometry and shape dynamic spaces. The north light curves — in response to code setback requirements — provide soft and evenly diffused light to the interiors on the upper floors. On the south facade, sculpted cuts bring light to the office spaces and to retail below grade.
The north light curves will be developed together with Okalux. The structure consists of four layers: a glass exterior laid over truss, secondary tubes, and an interior layer of translucent barrisol or newmat.

斯蒂文霍尔建筑师事务所被委托设计在北京的新综合体建筑第3张图片

Courtesy of Steven Holl Architects

外立面染色混凝土自身作为结构帮助空间灵活布局。大楼顶层将为灵活开放的办公空间。喷铝混凝土为刨花板构成,与北面曲线屋面的光滑、哑光形成鲜明对比。

多处水池及绿色设计让商办楼于城市空间互相渗透,给地上地下商业创造了开放性。雨水通过水池循环利用,世界顶级的生态系统作为绿色建筑标准将增强建筑的可持续性。

新大楼位于北京丰台区,是斯蒂文霍尔建筑师事务所在北京设计的第二个综合体项目。

The exterior concrete structure helps to allow for flexibility in interior space. The top levels of the building will house flexible open office space. The aluminum-painted concrete will be OSB formed, contrasting the smooth, matte finish of the north light curves.
The retail at grade is shaped around reflecting pools and gardens, giving the building an inspiring urban porosity and a pedestrian-friendly scale. Rainwater recycling in the pools and state-of-the-art ecological systems are envisioned to amplify the sustainable quality of the building.
The new building will be located in Fengtai, Beijing, and will be Steven Holl Architects’ second mixed-use building in the city.


来源:本文由斯蒂文霍尔建筑师事务提供稿件,所有著作权归属斯蒂文霍尔建筑师事务所有。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

新闻 (580 articles)


建筑 (10719 articles)


综合体 (119 articles)


中国 (1515 articles)


北京 (562 articles)


斯蒂文霍尔建筑师事务所 (5 articles)


STEVEN HOLL (19 articles)


2019 (363 articles)


混凝土 (2522 articles)