网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
  Project Design of the Year
  - Tara Theatre by Aedas Arts Team

2016年度项目设计大奖  —— Aedas 文化艺术团队设计打造Tara艺术剧院第1张图片
  © Philip Vile

  Recently reopened, Tara Theatre in London, UK, is the new state-of-the-art home for the acclaimed Tara Arts, the oldest multicultural theatre company in the UK. Designed by Aedas Arts Team, it has won the ‘Project Design of the Year’ award at this year’s London Construction Awards. The new incarnation of Tara Theatre fuses the global and the local, creating an inspirational space for the country’s first cross-cultural theatre to create art from the dialogue between East and West.
  近期重新开业的英国伦敦Tara艺术剧院,是隶属于英国历史最为悠久、声望斐然的跨文化戏剧公司Tara Arts最新的顶级艺术剧院。由Aedas文化艺术团队设计,该项目于近日荣获今年伦敦建筑大奖“年度项目设计奖”。全新改造的Tara艺术剧院融合国际与地方风格,为英国首家跨文化剧院打造富于灵感的创意空间,成为东西方艺术的桥梁。


2016年度项目设计大奖  —— Aedas 文化艺术团队设计打造Tara艺术剧院第2张图片
  © Philip Vile

  Oriental elements were integrated into the design to pay homage to the history of the theatre being Asian-led and owned - and to express the unique identity of Tara Arts in the English theatre landscape. The motif of the Banyan Tree refers to India’s ‘tree of life’ - and the shade it offers a place to meet as a focus of community life. ‘Tara’s Tree’ wraps around the façade and is pargeted, a traditional English craft, which resonates with Indian decorative techniques. It invites audiences into the theatre to hear and share stories, whilst externally providing a lively and engaging urban marker.
  剧院的设计融合东方元素,致敬其在管理和产权方的亚洲渊源,并突显Tara剧院在英国剧院行业独一无二的特质。设计还融入了在印度被视为“生命之树”的菩提树图案,树木下的荫凉也象征着社区的凝聚。这一“Tara之树”围绕于建筑立面,并以英国传统工艺抹塑,巧妙呼应着印度装饰技术。菩提树图案仿佛在邀请观众走进剧院聆听并分享他们的故事,这一独特的外观亦打造出一座生动的城市地标。


2016年度项目设计大奖  —— Aedas 文化艺术团队设计打造Tara艺术剧院第3张图片
  © Philip Vile

  Tara Theatre features a superbly equipped and flexible auditorium with a doubled capacity of 100 seats, a new fully soundproof rehearsal room and other supporting facilities to fulfil the contemporary needs of performances and audiences. The performance space features an adaptable earth floor to offer an original, alternative surface as well as to give a tangible expression of Asian culture in London.
  Tara艺术剧院拥有一间设备完备、灵活机动且加倍扩容至百座的剧院正厅、一间全新的隔音排练室和其他辅助设施,来满足当下时兴的表演和观众需求。剧院正厅以高适应度的泥土地板为特色,打造出原生态且富具个性的地面,在伦敦这一时尚之都活灵活现地诠释了亚洲文化。
  7,500 original bricks from the demolition were reclaimed and reused in the new auditorium, whilst materials were sourced locally wherever possible. The ‘Tara’s Tree’ on the façade is composed of 96% recycled ash. The internal spaces enjoy plentiful natural light with glare control by colourful window blinds. Unusual for a performance space, the main auditorium can be naturally lit through the high level windows.


2016年度项目设计大奖  —— Aedas 文化艺术团队设计打造Tara艺术剧院第4张图片
  © Philip Vile

  新剧院所用的砖块中有7,500块回收自旧剧院,建筑材料也尽可能就地取材。外立面的“Tara之树”有96%的材料来自回收废料。内部空间自然光照充足通透,宽敞明亮,并装有彩色百叶窗。从高层窗户透过的光线可以为正厅提供日照,这样的设计颇为独到罕见。
  The Project Design of the Year award celebrates projects that have been designed in such a way to be sympathetic to the environment and surroundings, functional for purpose and innovative in style.


  “年度项目设计奖”旨在表彰充分考虑环保、周边社区、功用及创新性的设计。
2016年度项目设计大奖  —— Aedas 文化艺术团队设计打造Tara艺术剧院第5张图片
  场地方位图
2016年度项目设计大奖  —— Aedas 文化艺术团队设计打造Tara艺术剧院第6张图片
  平面图
2016年度项目设计大奖  —— Aedas 文化艺术团队设计打造Tara艺术剧院第7张图片
  剖面图
2016年度项目设计大奖  —— Aedas 文化艺术团队设计打造Tara艺术剧院第8张图片
  立面图
2016年度项目设计大奖  —— Aedas 文化艺术团队设计打造Tara艺术剧院第9张图片
  新旧立面对比图

  Project: Tara Theatre
  Location: London, UK
  Architect: Aedas Arts Team
  Client: Tara Arts
  Number of seats: 100
  Completion year: 2016
  Director: Julian Middleton
  项目名称:Tara艺术剧院
  位置:英国伦敦
  建筑设计:Aedas文化艺术团队
  业主:Tara Arts
  座位数目:100
  竣工年份:2016
  董事:Julian Middleton
  来源:本文由Aedas提供稿件,所有著作权归属Aedas所有


专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

竞赛 (393 articles)


建筑竞赛 (112 articles)


艺术剧院 (3 articles)


英国 (500 articles)


2016 (609 articles)


Aedas (32 articles)


艺术家 (255 articles)


艺术设计 (179 articles)