网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第1张图片

Restelo House

由专筑网Brick,韩平编译

来自建筑事务所的描述。这座住宅位于50年代早期的居民区,更确切地说是在西部边缘,在一个被排屋包围的区域,靠近Restelo购物街。

From the architect. This house is located in an early 50´s residential neighborhood, more precisely at the western edge, in an area surrounded by terraced houses, near the Restelo shopping street.

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第2张图片
© Fernando Guerra | FG+SG

主要的干预区是房子的后面部分,经过了彻底的重新设计。为了与主立面对照,我们构思了建筑的立面,开一系列的窗户以及安装类似传统葡萄牙瓷砖图案的百叶窗。这种图案就像表皮,可以过滤太阳光线,并且保护房子免受干扰。

The main area of intervention was the rear part of the house, which was completely redrawn. Searching for a contrast with the main façade, we envisioned a fascia, opened by a series of windows and shutters resembling a pattern of traditional Portuguese tiles. This pattern works like a skin that filters the sun light and also protects the house from intruders.

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第3张图片
© Fernando Guerra | FG+SG

为了给顶层更多居住空间,我们创建了有三个开口的双坡屋顶。

In order to give the top floor more habitable space, we created a mansard roof with three openings.

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第4张图片
© Fernando Guerra | FG+SG

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第5张图片
© Fernando Guerra | FG+SG

我们将一楼变成独特的居住区,将入口、客厅和厨房连接在一起。室内白色体量覆盖上了格子线,隐藏了包括壁橱、公共厕所和存储室的区域。这个核心区域也进行了空间的分隔。

At the ground level we transformed the ground floor in one unique living area, joining together the entrance, the living room and the kitchen. A white volume coated with grate lines, disguises an area of a closet, social toilet and storage. This central core also performs a separation within spaces.

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第6张图片
© Fernando Guerra | FG+SG

一楼和二楼之间的楼梯布置在整个体量的左侧。这是为了确保优化的居住区,也是到一楼的中央通道。

The staircase between the ground floor and the first floor are leaning on the left side of the entire volume. This was made in order to ensure an optimized living area and also a central passage to the first floor.

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第7张图片
Section/截面图 AA

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第8张图片
Section/截面图 CC

我们将一楼规划为私人区,房间在这里,还包括一个套房。为了利用现有空间尽可能地实现所有的要求,我们把盥洗室放置在卧室空间,卧室空间也用作餐具柜。至于淋浴房和厕所,我们将它们合并在玻璃墙后面,淡化空间的界限,带给我们更大的空间感。

We planned for the first floor the private area, where the rooms are located, including a suite. To make this last request possible, with the areas we had, we placed a lavatory in the bed space that also worked as a sideboard. As for the shower cabin and the toilet, we merged them behind a glass wall, diluting the limits of the space, giving us a feeling of a much greater space.

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第9张图片
© Fernando Guerra | FG+SG

对于阁楼,我们理想化地设计了双坡屋顶,从而给我们更多的宜居面积。卧室、厕所和办公室都能欣赏花园美景。

For the attic we idealized the mansard roof to give us the possibility of more livable area. With great view to the garden, is a bed room, a toilet and an office.

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第10张图片
© Fernando Guerra | FG+SG

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第11张图片
© Fernando Guerra | FG+SG

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第12张图片
© Fernando Guerra | FG+SG

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第13张图片
© Fernando Guerra | FG+SG

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第14张图片
© Fernando Guerra | FG+SG

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第15张图片
© Fernando Guerra | FG+SG

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第16张图片
© Fernando Guerra | FG+SG

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第17张图片
Courtesy of João Tiago Aguiar

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第18张图片
© Fernando Guerra | FG+SG

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第19张图片
© Fernando Guerra | FG+SG

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第20张图片
Courtesy of João Tiago Aguiar

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第21张图片
© Fernando Guerra | FG+SG

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第22张图片
Site Plan/场地平面图

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第23张图片
Plan 0/一层平面图

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第24张图片
Plan 1/二层平面图

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第25张图片
Plan 2/三层平面图

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第26张图片
Elevation/立面图

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第27张图片
Front Elevation/前立面

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第28张图片
Elevation/立面图

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第29张图片
Section BB/剖面图 BB

葡萄牙Restelo住宅/ João Tiago Aguiar第30张图片
© Fernando Guerra | FG+SG

建筑设计:João Tiago Aguiar
项目位置:葡萄牙,里斯本
项目面积:225.0平方米
项目时间:2016年
摄影:Fernando Guerra | FG+SG, Courtesy of João Tiago Aguiar
制造商:A. MOREIRA CADETE, Lda., CIN, CLIMAR, PADIMAT
合作:Renata Vieira, Ana Caracol, Ruben Mateus, JoãoNeryMorais, André Barreiros Silva
承建商:Oficina Dos Sonhos

Architects: João Tiago Aguiar
Location: Lisbon, Portugal
Area: 225.0 sqm
Project Year: 2016
Photographs: Fernando Guerra | FG+SG, Courtesy of João Tiago Aguiar
Manufacturers: A. MOREIRA CADETE, Lda., CIN, CLIMAR, PADIMAT
Architecture Collaboration: Renata Vieira, Ana Caracol, Ruben Mateus, JoãoNeryMorais, André Barreiros Silva
Builder: Oficina Dos Sonhos


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (11653 articles)


居住建筑 (3467 articles)


住宅 (2877 articles)


葡萄牙 (273 articles)


里斯本 (28 articles)


2016 (641 articles)


坡屋顶 (36 articles)