网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
Philharmonic Hall, Szczecin / Estudio Barozzi Veiga第1张图片

Philharmonic Hall, Szczecin / Estudio Barozzi Veiga第2张图片

  波兰老城新成员---什切青爱乐音乐厅位于在二战时被摧毁的老音乐厅位置之上,建筑内部主要包括一个1000席位的交响乐大厅,200席位的音乐厅,展览会议多功能空间以及宽敞可用于举办各种活动的门厅。
Philharmonic Hall, Szczecin / Estudio Barozzi Veiga第3张图片

Philharmonic Hall, Szczecin / Estudio Barozzi Veiga第4张图片

  The new Philharmonic Hall of Szczecin is located (arises) on the historical site of the “Konzerthaus”,which was destroyed during Second World War and recomposes an urban corner in a neighborhood near to the historic city. The building houses a symphony hall for 1.000 spectators, a hall for chamber music for 200 spectators, a multifunctional space for exhibitions and conferences, and a wide foyer, which can also be used to host events.
Philharmonic Hall, Szczecin / Estudio Barozzi Veiga第5张图片

Philharmonic Hall, Szczecin / Estudio Barozzi Veiga第6张图片

  建筑三面有出入口,公共主要出入口位于南侧。音乐厅具有十分显眼和具有识别性的外观,白色的方形体量,顶部是抢眼的几何椎体群屋顶造型,以独特的方式呼应着老城市环境和绵延不绝的坡屋顶建筑。建筑的外表皮是乳白色的玻璃,夜幕时分,内部的光线从内向外渗出,建筑因此成为温馨的发光体。建筑内部交通空间简洁的将紧凑的功能区串联。交响乐大厅的内部装饰将折面体元素高差不一的平和,塑造出具有东欧古典音乐传统风韵,且同时美观并具有优良声乐环境的现代音乐音乐欣赏空间。
Philharmonic Hall, Szczecin / Estudio Barozzi Veiga第7张图片

Philharmonic Hall, Szczecin / Estudio Barozzi Veiga第8张图片

  The building is confi gured by a synthetic, but at the same time complex volume, which is resolved through a continuous promenade, which connects all these functions along a single public path through all the levels of the building. Externally, as in the adjacent preexistence, the verticality and geometry of the roof prevail. These characteristics identify the Philharmonic Hall with its surrounding context.
Philharmonic Hall, Szczecin / Estudio Barozzi Veiga第9张图片

Philharmonic Hall, Szczecin / Estudio Barozzi Veiga第10张图片

  The plan composition is defi ned by a perimetral ring. This element mostly hosts service spaces. On the one hand this allows to defi ne a large void within which gravitate the symphony hall and the hall for chamber music, on the other hand to shape the relationship of the building with its surroundings. The serial modulation of the roof represents the only other expressive element, that permits the integration of the new building within the fragmented urban profi le of the city.In its materiality, the building is perceived as a light element: the glass facade, illuminated from inside, depending on the use allows diff erent perceptions. The exterior austerity and the simple composition of the interior circulation spaces contrast with the expressiveness of the main hall. In accordance with the central European tradition of the classical concert halls, decoration becomes ornament and function. The hall is composed following a Fibonacci sequence whose fragmentation increases with the distance from the scene, and gives shape to an ornamental space which reminds of the classical tradition through its gold-leaf covering.
Philharmonic Hall, Szczecin / Estudio Barozzi Veiga第11张图片

Philharmonic Hall, Szczecin / Estudio Barozzi Veiga第12张图片

Philharmonic Hall, Szczecin / Estudio Barozzi Veiga第13张图片

Philharmonic Hall, Szczecin / Estudio Barozzi Veiga第14张图片

Philharmonic Hall, Szczecin / Estudio Barozzi Veiga第15张图片

Philharmonic Hall, Szczecin / Estudio Barozzi Veiga第16张图片

Philharmonic Hall, Szczecin / Estudio Barozzi Veiga第17张图片


  CREDITS
  Full name: MIECZYSŁAW KARŁOWICZ PHILHARMONIC HALL IN SZCZECIN
  Address: Małopolska 48, Szczecin. Poland
  Authors: BAROZZI / VEIGA Fabrizio Barozzi , Alberto Veiga
  Project leaders: Pieter Janssens, Agnieszka Samsel
  Project team: Marta Grządziel, Isak Mayor, Petra Jossen, Cristina Lucena, Cristina Porta, Ruben Sousa
  Local architect: STUDIO A4 Sp. z o.o. Jacek Lenart
  Structural engineers: BOMA S.L., FORT POLSKA Sp. z o.o.
  Installations: GLA Engineering Sp. z o.o. , ELSECO Sp. z o.o. ,ANOCHE Iluminación Arquitectónica
  Acoustics: ARAU ACUSTICA
  Facade: FERRéS ARQUITECTOS Y CONSULTORES
  General contractor: WARBUD S.A.
  Site area: 3.800 m2
  Usable floor area: 13.000 m2
  Volume: 98.200 m3
  Concert Halls Audience: Symphony Hall 951, Chamber Hall 192
  Competition: 2007
  Project: 2009
  Construction: 2014
  Budget: 118.918.000 Zloty (aprox. 30.000.000 Euro)
  本文转载:http://www.barozziveiga.com/
  via: gooood

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

波兰 (75 articles)


音乐厅 (83 articles)


建筑 (9778 articles)


室内设计 (633 articles)


室内装修 (17 articles)