网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第1张图片
© MVSA Architects

来自事务所的描述。该ING集团办公总部位于阿姆斯特丹A10环路南面的一块狭长且窄的场地内。场地一侧是商务区南轴,另一侧是新湖绿化区。该建筑面向着绿化区一面比较低,设置了礼堂的悬挑体部分则在城市发展区一侧抬升。


From the architect. The ING Group’s head office stands on a long, narrow site beside the southern section of Amsterdam’s A10 ring road. Bounded on one side by the South Axis business district and on the other by the green zone around the Nieuwe Meer (New Lake), the building maintains a low profile on the side facing the greenery, with a cantilevered section occupied by the auditorium, and rises up on the city side.

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第2张图片
© MVSA Architects

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第3张图片
© MVSA Architects

该建筑由一系列9米到12米不等的V型柱支撑,这样的建筑结构完全不妨碍高速公路上的驾驶者欣赏建筑背后的绿化区,同时职工仍然可以眺望远处的高速公路。


The office building stands on V-shaped columns ranging from nine to twelve metres in height, allowing motorway users to see the green zone behind the building while also ensuring that no employee is condemned to a view of the motorway embankment.

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第4张图片
© MVSA Architects

如此提高建筑的方式使得一层场所有条件开设一个宽敞的入口。装有玻璃的入口大厅被绿色草坪环绕着。建筑下面是一条通道,专门供出租车、客车和董事会成员的车通过。一个停车场和自行车车库位于地下空间。礼堂和休息室可供整个ING集团使用,并有自己的入口电梯。


Raising the building in this way also allowed room at ground level for a spacious entrance zone. The glazed entrance lobby is surrounded by green lawns. Running underneath the building is an approach road for taxis, coaches and board members’ chauffeurs. A car park and bicycle garage are located below grade. The auditorium and its foyer can be used by the entire ING group and has its own entrance with lifts.

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第5张图片
© MVSA Architects

针对其周围的环境特点,该建筑有一个“智能”立面设计。长长的南立面具有抗衡高太阳能热负荷的能力,考虑到北立面可能受到A10高速公路噪音和空气污染影响,该面被设计成双层幕墙结构,确保为室内提供舒适的气候和自然通风。在南侧,遮阳布将强烈的光照遮挡在外,就像是自然的烟囱效应,从中提取着太阳能热。建筑面对高速公路的这侧玻璃是封闭的,不过内部空间仍然可以通过南侧开口保持良好的通风。


The building responds to its surroundings with an ‘intelligent’ facade design. The long south elevation has to contend with a high solar heat load and the north elevation with noise and air pollution from the A10 motorway. A double-skin facade ensures a pleasant indoor climate for all, with the possibility of natural ventilation. On the south side, solar shading hangs in the facade cavity; a natural chimney effect extracts solar heat. The glazed skin on the motorway side is closed and the cavity is supplied with fresh air drawn from the south side.

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第6张图片
细部图

由于建筑中金属吊顶的设计,整个建筑空间可以自行进行空调制冷。而且所需的冷热水是由地下热能储存系统提供,两端被挖出来的地下水位都在150米和200米以下。由于这些措施的运用,该建筑具有非常有利的能源消耗,符合可持续发展策略。


The spaces in the building are naturally air-conditioned with the help of a metal climatic ceiling. The hot and cold water needed for this is provided by an underground thermal energy storage system; at either end of the site wells were dug to groundwater levels at 150 and 200 metres below grade. Thanks to these and other measures, the building has a very favourable energy consumption.

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第7张图片
© MVSA Architects

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第8张图片
© MVSA Architects

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第9张图片
© MVSA Architects

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第10张图片
© MVSA Architects

建筑内部氛围丰富多样,虚实相映,中庭、凉廊、庭院花园和露台分布在不同的楼层,用这些来来回回的大量景观创造出一个单一、连续的空间感。当然其中也不乏全景区域,比如全景餐厅、礼堂和内向型工作环境,还有更加内向的工作环境。


The atmosphere inside the building is richly varied, with an alternation of open and screened spaces. Atriums, loggias, courtyard gardens and patios distributed over the various levels of the building create the sense of a single, continuous space with numerous vistas back and forth. There are areas with a panoramic view, like the restaurant, the large conference room and the auditorium, as well as more introverted working environments.

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第11张图片
© MVSA Architects

与普通的办公楼不同,荷兰ING国际集团办公总部设有大量的接待空间和会议空间。对于ING集团董事会和大量员工来说,该建筑就是他们的家,但更是整个组织的旗舰。


Unlike ordinary office buildings, ING House has a large number of reception and conference spaces. It is home the ING Group’s board and a large staff, but it is also above all the flagship of the entire organization.

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第12张图片
© MVSA Architects

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第13张图片
© MVSA Architects

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第14张图片
细部图

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第15张图片
平面图

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第16张图片
平面图

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第17张图片
平面图

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第18张图片
平面图

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第19张图片
底层平面图

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第20张图片
场地平面图

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第21张图片
立面图

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第22张图片
立面图

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第23张图片
剖面图

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第24张图片
剖面图

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第25张图片
剖面图

荷兰ING集团办公总部/ MVSA Architects第26张图片
© MVSA Architects

建筑设计事务所:MVSA Architects
位置:荷兰 阿姆斯特丹
面积:20000平方米
时间:2002年
摄影:Courtesy of MVSA Architects
室内设计:MVSA Meyer en Van Schooten Architecten, Amsterdam in collaboration with OTH, Amsterdam
景观设计:Michael R. van Gessel
Architects: MVSA Architects
Location: Amstelveenseweg 500, 1081 KL Amsterdam, The Netherlands
Area: 20000.0 sqm
Year: 2002
Photographs: Courtesy of MVSA Architects
Interior Architect: MVSA Meyer en Van Schooten Architecten, Amsterdam in collaboration with OTH, Amsterdam
Landscape Architect: Michael R. van Gessel

出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。
编辑:刘庆新

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10643 articles)


办公建筑 (584 articles)


办公楼 (272 articles)


2002年 (2 articles)


钢材 (955 articles)