网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第1张图片
                        © Louis Gordoa

项目信息:
建筑设计:APT arquitectura – Lilian Rebollo Uribe, Edgar Saúl Bahena Cruz
项目描述:Edgar Saúl Bahena Cruz
建筑施工:APT arquitectura, Vicente Barragán Hernández
摄影:Louis Gordoa
Project Credits:
Architectural design: APT arquitectura – Lilian Rebollo Uribe, Edgar Saúl Bahena Cruz
Renders: Edgar Saúl Bahena Cruz
Construction: APT arquitectura, Vicente Barragán Hernández
Photography: Louis Gordoa

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第2张图片
                        © Louis Gordoa

这座位于墨西哥库埃纳瓦卡的高架混凝土隧道里的房子是由当地事务所APT建造设计的,该建筑充分体现了殖民地风格的重现。


An elevated concrete tunnel provides the entrance to this house in Cuernavaca, Mexico, created by local architecture studio APT in a converted colonial-style annex.

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第3张图片
                        © Louis Gordoa

这家墨西哥工作室受邀为一位年轻的历史学家在一座大房子的基础上修复一座已有70年之久的建筑,以此作为他的新家。


The Mexican studio was tasked with restoring a series of 70-year-old out buildings in the grounds of a larger house, to provide a home for a young historian.

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第4张图片
                        © Louis Gordoa

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第5张图片
                        © Louis Gordoa

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第6张图片
                        平面图

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第7张图片
                        原始平面图

原来的建筑中,一系列小房间围绕在一楼露台周围,显得有些拥挤。所以设计师将墙壁拆除,最大化地利用内部空间,改建成一个开放式的家居环境,还有一个胶合板檐篷遮蔽下的中央庭院,并给这座房子起了一个好听的名字叫做Leyva 506。


Originally a series of small rooms for domestic staff surrounding a first-floor terrace, the building's walls were torn down by the architects to maximise space, creating an open-plan home named Leyva 506 with a central courtyard sheltered beneath two plywood canopies.

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第8张图片
                        © Louis Gordoa

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第9张图片
                        © Louis Gordoa

APT对原来建筑做的最大的改造就是在原先的石块立面上增加了一条混凝土走廊,通过正下方的门可以进入这里,这样的入口显得很是宏伟。新的走廊一直延伸到房子的南部,形成一个观景台,在这里能俯瞰到花园的西部的美丽景观。为了强调走廊的长度,建筑师沿墙增加了一些照明条。


APT's biggest intervention was to add a concrete walkway that bursts through the original stone facade. A door underneath leads up into this space, creating a grand entrance to the residence. The new walkway spans the southern edge of the property, creating a viewing deck overlooking the gardens to the west of the building. To accentuate the length of the corridor, the architects also added a strip of lighting running along the skirting of the wall.

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第10张图片
                        © Louis Gordoa

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第11张图片
                        © Louis Gordoa

现有分区的去除可以让设计师打开内部的多种元素。一组不锈钢折叠门将厨房和生活空间从中央庭院处分开,门被涂成红色,这也是墙壁原来的颜色,这样更显出了浑然一体的感觉。


The removal of existing partitions allowed the architects to open the interior up to the elements. A set of steel folding doors separate the kitchen and living space from a central patio and have been painted red – the original colour of the wall opposite.

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第12张图片
                        © Louis Gordoa

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第13张图片
                        © Louis Gordoa

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第14张图片
                        © Louis Gordoa

建筑的东部被重新塑造成一个多功能办公空间,定制书架和家具嵌在了原始窗户里,这里作为主人的图书馆使用。而且,这里还有可隐藏的书桌和灵活的办公空间。


The east side of the site was repurposed to create a multi-use work space for the client, screened behind a low glazed partition. Bespoke shelving and storage was fitted around the original windows to house a library, and to include hidden desks and flexible work spaces for the client.

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第15张图片
                        © Louis Gordoa

北部生活区剩下的空间还设有卧室和浴室。


The remaining spaces provide a bedroom and bathroom on the north side of the living area.

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第16张图片
                        © Louis Gordoa

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第17张图片
                        © Louis Gordoa

APT在改建这座房子时使用的全部是简单的材料。砖墙被粉刷成了简洁的白色,而天然胶合板用在了天花板和家具上,这样就增添了一丝暖意。另一处胶合板篷设计用在了后面的酒店里。这样的天窗设计使公寓很通风,且能从东部引来自然光。


APT used simple materials in order to be sensitive to the heritage of the property. Brick walls were white washed, while untreated plywood was used for the ceiling and furniture to add warmth to the conversion. Another plywood canopy was installed at the rear of the property. Clerestory windows just below ventilate the apartment and bring natural light in from the east.

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第18张图片
                        © Louis Gordoa

关于地板,设计师使用了彩砖元素,装饰成以黄色为主色调的内部空间。Rebollo 讲到:“我们使用的是压缩马赛克效果——该色调是在西班牙殖民时期引到墨西哥的。” 她接着说,“在谈到墨西哥风格时,当地工匠在原来的体系中做了一个神奇的变化:他们不使用模具和瓷砖绘制,而是全部由手工制作完成,这就创作出了独特的、有机的、相当棒的手工制品。”


For the floor, the architects used colourful tiles that add yellow tones to the interior. "We used pressed mosaics – a tile that was introduced to Mexico at the time of the Spanish colonisation," said Rebollo. "In the state of Morelos, local craftsmen made a variation to the original system that does not use a mould and the drawing of the tiles is made by hand, which makes it a unique, organic and handmade piece," she said.

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第19张图片
                        © Louis Gordoa

经过抛光的混凝土条将瓷砖表面的室外区域分隔开,而空间摆放着古董和现代家具,这一切显得那么古香古色,同时又不失现代风格。


Strips of polished concrete separate these tiled surfaces from the outdoor areas, while a mixture of antique and contemporary furniture finishes the space.

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第20张图片
                        © Louis Gordoa

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第21张图片
                        剖面图

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第22张图片
                        剖面图

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第23张图片
                        剖面图

混凝土隧道里古老的石墙延伸/ APT第24张图片
                        剖面图


*本文译自www.dezeen.com,转载请注明出处。*

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10708 articles)


居住建筑 (3263 articles)


住宅 (2689 articles)


墨西哥 (254 articles)


木材 (2709 articles)


石块 (10 articles)


混凝土 (2516 articles)