网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
沙滩住宅/Beach House / Teeland第1张图片

建筑师:Teeland
地址:澳大利亚昆士兰省Noosa
总建筑师:Teeland Concrete
结构工程师:AD Structure
景观设计: Teeland and Clegg Design
建造者:JW结构公司
年份:2012
摄影:Nic Granleese, Jon Linkins
Architects: Teeland
Location: Little Cove, Noosa, Queensland, Australia
Architect In Charge: Teeland Concrete
Structural Engineer: AD Structure
Landscape: Teeland and Clegg Design
Builder: JW Constructions
Year: 2012
Photographs: Nic Granleese, Jon Linkins


沙滩住宅/Beach House / Teeland第2张图片


该方案表达了我们的一个愿望:以一种和谐、平衡的方式来组织复杂的元素。该方案的基本想法是把许多相互矛盾的内容有机得组织起来以及创造一些简单有序的东西。这种哲学理念在于创造出建筑平静沉稳的感觉,提高居民对周围环境的体验,获得对自然的思考。
The scheme is an expression of our desire to organise complex elements in a way that appears to be harmonious and balanced. The underlying idea was to develop an arrangement of many competing components and create something that gives the impression of being simple and ordered.  This philosophy was perused to create a feeling of calm in the building, heightening the resident’s experience of the surrounding environment and to enable the contemplation of nature.

沙滩住宅/Beach House / Teeland第3张图片

沙滩住宅/Beach House / Teeland第4张图片

房子舒适性的设计使得在街上的行人可以向建筑里面窥视,而居民的隐私却不受到任何影响。大型的混凝土门户包住了玻璃墙,从玻璃墙往里看到的是建筑物的上层,而往外可以看到花园庭院和国家公园。这使得行人可以观察到房子里更多的公共空间,如入口的楼梯,但同时它也使得业主站在建筑的边缘时可以看到街上冲浪者的表演。
The house amenity was devised to contribute to the street by allowing passes by to look into the building without the residents losing their privacy.  Large concrete portals were used to encase glass walls that framed views back into the upper levels of the building and beyond into the garden courtyards and National Park. This allows pedestrians to observe the more public spaces of the house like, the movement on the entry stair, but it also enables the owners to occupy the building edge to observe the theater of the surfers on the street.

沙滩住宅/Beach House / Teeland第5张图片

该项目的理念是将住宅迎合周围的地形,而不影响房子的隐私或相邻的建筑物。该计划的结构也经过仔细考虑,使住宅的公共领域和私人领域之间存在积极的关系。住宅的设计将进入建筑的冬日阳光最大化而阻挡了夏日的阳光。这种方法加强了房子的自然通风,使房子不需要机械通风也可以达到冬暖夏凉的效果
The program concept was to open up the house to the surrounding terrain without compromising the privacy of the house or the neighboring buildings. The plan configuration was also carefully considered so that there was a positive relationship between the public and private areas of the residence.  The dwelling has been crafted to maximize the winter sun entering the building while excluding the summer sun.  This combined with tactics to encourage natural cross ventilation allows the house to be cool in summer and warm in winter without the need for mechanical ventilation.

沙滩住宅/Beach House / Teeland第6张图片

房子的环境设计是先进的。它的电网连接太阳能,产生了比居民使用更多的电能。地下的水箱循环利用了房子的水。被动式的太阳能设计,减少了机械冷却和加热的需求。LED照明等。新的亚热带景观和60%的食用种类增加了生物多样性和野生动物栖息地。房子的重结构提高了其在夏天的隔热性能和在冬天的保温性能。永久性的自然建设使建筑的整个生命周期只需要很少的持续能源。
The house is progressive in its environmental design.  It has grid connected solar power, generating more electricity than the residents use.  Underground rain water tanks for reuse in the house.  Passive solar design, to reduce the demand on mechanical cooling and heating. LED lighting.  New subtropical landscape with edible species to 60 percent of the property increasing biodiversity and wildlife habitat.  The heavy weight construction provides thermal mass for exclusion of heat gain in summer and retention of warmth in winter.  The permanent nature of construction will require very little on-going energy consumption over the life cycle of the building.

沙滩住宅/Beach House / Teeland第7张图片

沙滩住宅/Beach House / Teeland第8张图片

沙滩住宅/Beach House / Teeland第9张图片

沙滩住宅/Beach House / Teeland第10张图片

Ground Floor Plan/底层平面图
沙滩住宅/Beach House / Teeland第11张图片

Upper Floor Plan/上层平面图
沙滩住宅/Beach House / Teeland第12张图片

Elevation/立面图

                      特别鸣谢翻译一组01号 罗晓茜 提供的翻译,译稿版权归译者所有,转载请注出明处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • Yanggongping
  • 2013.06.26 14:38
    干净 干净 干净 干净 干净
    • 0
  • 向我开炮
  • 2013.05.06 10:13
    干净纯粹,绿化真多啊!
    • 0
  • coco
  • 2013.04.20 15:12
    掩映在植物中的房子,混凝土白墙做底,光影效果不错哈
    • 0
  • Zone
  • 2013.04.13 00:43
    另外有藤本壮介的感觉~~
    • 0
  • Zone
  • 2013.04.13 00:41
    不错哈~~推荐啊~~
    • 0
  • zdh0214
  • 2013.04.10 14:00
    {:4_95:}不错啊  学习
    • 0
  • zdh0214
  • 2013.04.10 13:48
    {:4_95:}精神食粮啊!!!
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (10772 articles)


    居住建筑 (3285 articles)


    住宅 (2713 articles)


    澳大利亚 (455 articles)


    昆士兰 (21 articles)


    2012 (380 articles)


    玻璃 (1808 articles)