网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
MVRDV的玻璃农庄完成了 MVRDV Completes the Glass Farm第1张图片

MVRDV刚刚完成了他们的玻璃农庄,这是一个坐落于荷兰Schijndel广场的多功能楼宇。这个农庄的外立面被印花玻璃覆盖。过去的外形固然值得纪念但现在他的使用年限增加了1.6倍。建筑师的想法是在尊重复古建筑的同时越现代越好,也是对当地民众自主性意愿的尊重。

MVRDV的玻璃农庄完成了 MVRDV Completes the Glass Farm第2张图片

Schijndel的市集广场在二战期间饱受市场花园行动的损害,导致了其多次的扩大与翻修。Winy Mass在1980年写了一封信,镇议会在2000年采用了在教堂,议会办公楼和主路之间建造新建筑的议题。自那时起,MVRDV反复提出不同的选项以填补这个镇上大型广场上的空白。这个玻璃农庄是MVRDV为基地设计出的第七套方案了,早前的设计有包括一个剧院。

MVRDV的玻璃农庄完成了 MVRDV Completes the Glass Farm第3张图片
村子在通过方案过程中通过了激烈的讨论,支持者和反对者在当地报纸上进行过投票和争论。1600平米的楼房立面全部由玻璃构成,内部设施主要是餐厅,商铺和健身中心。巧合的是,城镇规划者所规划的大信封型跟传统Schijndel农庄拥有同一形状。剩下所有遗留下的传统本地农庄都被测量与分析,理想的数据最后被采用。在跟与MVRDV的合作下,艺术家Frank van der Salm拍摄了剩下所有的传统农庄。


MVRDV的玻璃农庄完成了 MVRDV Completes the Glass Farm第4张图片

从这些图片中,一个“典型”农庄被勾勒出。这些图像被烧到了1800平米的玻璃立面上。其效果就像大教堂的彩色玻璃。由于房屋内部对光线和视觉的需求,印刷图案多少有些透明。房子入夜以后开始从内部发光,变成一个农庄的纪念馆。14米高的玻璃农庄特意被设计成原始尺寸的1.6倍,象征了城镇的成长。印上去的图案也印在4米高的农场大门上,增强了这段历史的记忆。当成年人和浙东房子互动时,他们可以再次体验到学步感,或许因为增加了一些能使他们怀旧的元素。为了进一步增加感觉,未来在房子隔壁会有桌子和秋千,和一个尺寸升级的农场。

MVRDV的玻璃农庄完成了 MVRDV Completes the Glass Farm第5张图片

在建设完成的同时,一个在本地博物馆展开的关于Jan Heestershuis的展览开幕了。 当年晚些时候一本由NAi出版社印刷的,探索这个玻璃农庄开发历程的书会被出版,包括文字描述其从概念到成形的漫长过程。MVRDV在跟Van Den Brand不动产和Remmers施工集团,Hooijen工程,IOCRidderkerk安装,Brakel Atmos外立面和AGC印刷合作后,为开发商RemBrand实现了这座房屋。

特别鸣谢翻译一组7号 叶闻博 提供的翻译,译稿版权归译者所有,转载请注明出处。



MVRDV just completed the Glass Farm, a multi-purpose building in the village square of Schijndel, the Netherlands. The exterior is printed glass with a collage of typical local farms; a monument to the past but 1.6 times larger than life. The architects see this concept as a possible contemporary response to retro-architecture whilst respecting the public's wish for vernacular authenticity.

Project Description from MVRDV:

Schijndel’s market square suffered from Operation Market Garden damages during the Second World War and has been subject to numerous enlargements and refurbishments. Winy Maas wrote a letter in 1980, and in 2000 the town council adopted the idea of a new structure in the square between the church, town hall and main street. MVRDV since then iteratively proposed new options that could fill the gap of this unusually large village square. The Glass Farm is MVRDV’s seventh proposal for the site, earlier designs included a theatre.

The village engaged vividly in the process resulting in heated debates, polls and polemics in the local press - by supporters and adversaries. The 1600m2 building which is entirely covered by a glass facade consists primarily of a series of public amenities such as restaurants, shops and a wellness centre.

By coincidence, the maximum envelope that was defined by the town planners had the form of a traditional Schijndel farm. All remaining historical local farms were measured, analyzed and an ‘ideal’ average was conceived from this data. In collaboration with MVRDV, artist Frank van der Salm photographed all the remaining traditional farms, and from these an image of the ‘typical farm’ was composed. This image was printed using fritted procedure onto the 1800m2 glass facade, resulting in an effect such as a stained glass window in a cathedral. The print is more or less translucent depending on the need for light and views.

At night the structure will be illuminated from the inside, becoming a monument to the farm.  At a height of 14 metres the Glass Farm is intentionally designed out of scale and is 1.6 times larger than a real farm, symbolizing the village growing into a town. The printed image follows this 'augmented history', with the superimposed farm door for example appearing 4 metres tall. When adults interact with the building, they can experience toddler size again, possibly adding an element of nostalgic remembrance to their reception of the building.  To enhance this further, there will be a table and swing next to the building, a scaled up farmyard.

Coinciding with the completion of the building, an exhibition opens in the local Museum Jan Heestershuis about Context and Authenticity. Later this year a book will be published by NAi Publishers exploring the development of the Glass Farm, including a literary description of the lengthy processes which lead to its realisation.

MVRDV realised the building for RemBrand developers, a combination of Van Den Brand Real Estate and Remmers Construction Group, together with Hooijen Engineers, IOC Ridderkerk for installations, Brakel Atmos for the facade and AGC for the print.

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • 树袋熊
  • 2013.02.27 16:43
    巧妙的处理手法 细腻自然 可以在以后的旧建筑改造中使用类似的处理手法 对施工是一个很大的考验啊 值得学习
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (10705 articles)


    综合体 (117 articles)


    办公建筑 (588 articles)


    商业建筑 (486 articles)


    荷兰 (405 articles)


    mvrdv (17 articles)


    玻璃 (1789 articles)