网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
单色空间中的一抹暖意,那是来自大自然的号召第1张图片


意大利农舍的单色起居空间
Monochrome materials define living spaces inside converted Italian farmhouse

由专筑网李韧,王帅编译

Deltastudio建筑事务所使用单色的材质面板设计了这座现代化农舍的室内空间,该项目位于意大利Caprarola小镇,建筑的室内开敞明亮,同时让使用者能够欣赏到周边的乡村美景。

Architecture office Deltastudio used a palette of monochrome materials to create light-filled rooms with views of the surrounding countryside at this modernised farmhouse near the Italian town of Caprarola.

单色空间中的一抹暖意,那是来自大自然的号召第2张图片


意大利当地的Deltastudio建筑工作室将这座传统的农舍改造成一座现代住宅,项目客户举家离开了忙碌的城市,即将开始全新的乡村生活。

客户Martina和她的家庭经营着一片农场,现在需要将这座住宅进行翻新与扩建,来适应现代生活模式。

Local practice Deltastudio oversaw the conversion of the traditional farmhouse into a contemporary home for a family who left the city to begin a new life in the countryside.
The client, Martina, and her family operate the farm from the house, which was renovated and expanded to make it suitable for modern living.

单色空间中的一抹暖意,那是来自大自然的号召第3张图片


建筑师为客户设计了一系列紧凑的功能空间,来满足其各项需求,同时尽量弱化空间的自身背景,让使用者的关注点转移向景观视野。

建筑师说:“旧农舍经过翻新与扩建后成为一个家庭的栖息小屋,建筑功能简单而紧凑,让现代生活与自然环境紧密相连。”

A series of compact spaces are tailored to the needs of its users and are designed to provide a pared-back, neutral backdrop to enhance the views of the landscape.
"The old farmhouse is renewed, expands, becomes a home, becomes a refuge," said the studio. "Simple and compact, it accepts the needs of a modern life in close contact with nature."

单色空间中的一抹暖意,那是来自大自然的号召第4张图片


建筑师将空间划分成三个区域,首先是建筑南侧的扩建部分,那里主要用作起居室。

在起居室和餐厅,建筑师设置了大面积的开窗,让使用者的视线穿过田野,望向远方的湖面,甚至还可以通过滑动玻璃门来到室外。

The building is separated internally into three distinct bands. The first of these is a new section added to the south side of the house that accommodates the main living areas.
Large windows lining the living and dining space provide a panoramic view across the fields towards a nearby lake, while sliding glazed doors open the room up to the outdoors.

单色空间中的一抹暖意,那是来自大自然的号召第5张图片


单色空间中的一抹暖意,那是来自大自然的号召第6张图片


原有的外部墙体包裹着起居室的一侧,但现在建筑师加上了黑色的框架,这样能够让自然光线进入中央部分的厨房区域。

这个空间的旁侧是附属设施,其中设置有储藏室、洗手间、主卧的壁柜,这个空间位于第三个区域中,其中还包含另一间卧室。

The living room is enclosed on one side by the original outer wall, which is now punctured by black-framed openings that ensure natural light flooding in through the windows reaches the kitchen in the central band.
On the other side of this space is a service core containing a pantry, washroom and a closet for the master bedroom, which is situated in the third band to the north of the house, along with another bedroom.

单色空间中的一抹暖意,那是来自大自然的号召第7张图片


单色空间中的一抹暖意,那是来自大自然的号召第8张图片


建筑的入口区域是一个位于厨房旁侧的通高空间,其中设置有内置木制长凳和楼梯,这座楼梯有着悬臂式踏步和极简护栏。

使用者通过楼梯来到上部楼层,那里设置有书房、大型卧室,以及浴室,这个卧室设置有天窗和内置储藏柜,主要使用者是两位女孩,建筑师还在倾斜屋面的下方设置了休闲座椅。

The building's entrance area is situated in a double-height space next to the kitchen. It contains built-in wooden benches and a staircase featuring cantilevered treads and a minimal net balustrade.
The staircase ascends to an upper floor containing a study, a large bedroom for the owners' two girls, and a bathroom. The bedroom on this level features a skylight and built-in storage with a seating nook beneath the sloping eaves.

单色空间中的一抹暖意,那是来自大自然的号召第9张图片


在整座建筑中,建筑师通过材质的变化和色彩的对比来划分不同的功能分区,同时也让使用者感受到独特的视觉差异。

建筑师说:“内部空间至关重要,材质、色彩与外部景观发生着某种微妙的化学反应,景观渗透进室内,似乎代表着业主即将开始的乡村生活。”

Throughout the house, a focus on the junctions of materials and contrasts of tone are used to define the different functional zones and the create a striking visual contrast between juxtaposing surfaces.
"The interior becomes essential," said the architects. "Materials and colours interact with the external landscape, which penetrates into the rooms as a manifesto of what pushed the owners to leave the city."

单色空间中的一抹暖意,那是来自大自然的号召第10张图片


一层入口处外部材质为混凝土,内部则为黑色六边形瓷砖,这种瓷砖材质从厨房延伸向餐厅。

卧室铺设了实木地板,为室内空间带来简约的安宁,似乎代表着当地长久居住于此的传统居民。

木材的运用为大面积的单色室内空间带来了一抹暖意,从而将建筑与周边环境连接在一起。

摄影:Simone Bossi

The flooring of the entrance level transitions from poured cement to black hexagonal tiles that extend out from the kitchen and through to the dining area.
The bedrooms feature wooden parquet and have a calming simplicity intended to evoke the almost monastic existence of the peasants and farmers who traditionally occupied this region.
Timber joinery used throughout the interior introduces a warm tone and texture to the otherwise monochrome scheme, creating a tactile connection to the surrounding nature.
Photography is by Simone Bossi.

单色空间中的一抹暖意,那是来自大自然的号召第11张图片


单色空间中的一抹暖意,那是来自大自然的号召第12张图片


单色空间中的一抹暖意,那是来自大自然的号召第13张图片


项目信息:
建筑设计:Deltastudio
施工方:Ricci Edilizia Aurora srl

Project credits:
Architecture: Deltastudio
Construction: Ricci Edilizia Aurora srl

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

室内 (1731 articles)


居住空间 (625 articles)


住宅 (2439 articles)


改造项目 (73 articles)


意大利 (458 articles)


玻璃 (1613 articles)


混凝土 (2341 articles)


瓷砖 (151 articles)