网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
该项目的亮点是地面层巨大的开放空间和极具雕塑感的通向上层的混凝土楼梯。纯白色是材料的主色调,简单而真实。地下室—一个混凝土墙壁围绕而成的巨大开放空间将住宅与泳池连为一体。泳池壁用白色混凝土筑成,带来了悬浮水面的效果。

The core of the project is a large open space on the ground floor and a sculptural staircase made ofconcrete that guide visitors to the upper floors. The materials, with an absolute use of white, are always naked and honest. The basement, a large open space between concrete walls, connect thehouse with the pool. The pool, built in white concrete, represents a large floating water surface.



该项目将位于巴伦西亚Ontinyent历史中心的旧纺织厂改建成室外家具制造商Gandia Blasco的总部,目标是在旧建筑内嵌入将新的居住环境。因此,改造项目为旧建筑结构系统的延伸。

We are in the historic heart of Ontinyent (Valencia), in a old textiles factory now converted into the headquarters of the outdoor furniture manufacaturer Gandia Blasco. The aim of the project is to integrate new residential activity into the existing building. For this reason the house is proposed as an extension of modulation and structural system of the old buiding.



该住宅项目建在共用墙之间面积为22x7 m的区域内,共五层。简单的带图呈现了整个建筑内分布的小空间(浴室、洗衣房、厕所等)。中心区域最突出的元素是混凝土楼梯。

The house is located between party walls with dimensions of 22x7 meters and has five levels constructed. The distribution is solved with a simple band diagram that goes through the housedrawing the small spaces (bathrooms, laundry, toilets, etc...). The rest of stays overturn both fa?ades leaving the central area of the building reserved for the concrete stairway.





地面层活动空间的大面积垂直墙上挂满一张张照片,展现了公司的发展历史。所用材料都是精心挑选的,以确保建筑空间与Gandia Blasco公司的契合度。家具产品的摆设、材料的原始呈现以及毛毯元素的运用展示了Gandia Blasco的品牌形象。

The ground floor has some social spaces that end into a vertical space chaired by a huge mural witha visual overview from the history of the company. All materials selection has been carefully chosento ensure the coherence between the project and the company Gandia Blasco. The absolute presentthroughout the work and the nude and matt treatment complete the imagery projected by the brandthrough its products.









最后,白色混凝土泳池围成了一个水盒,水面悬浮在盒体上。泳池与建筑的后立面相呼应。入口楼梯是内部设计体系的延续。各种设计元素综合起来形成了一个特色鲜明的建筑体。

Finally, a white concrete pool that encloses a water box suspended inside. The proportions of the pool dialogue with the rear facade. Also the access stairway is a continuation of the system used inside the project. The overall result is a elemental house in its design and its realization but with a powerful constructive solution that gives the project a strong identity and character.





























TitlesArchitects: Borja García, Clara Gironés, Sergio García-Gasco, Jorge Cortés and Manuel Martínez.Client: Gandia BlascoLocation: Ontinyent

MORE: Borja Garcia Studio
via:gooood.hk

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9622 articles)


居住建筑 (2950 articles)


巴伦西亚 (7 articles)


混凝土 (2294 articles)