网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
House 1014 / H Arquitectes第1张图片
© Adrià Goula

以下文字来自事务所的描述。该地块位于历史悠久的格拉诺列尔斯市中心,建筑被置于两栋住宅的墙之间。可用的空间狭窄而细长,宽只有6.5米;可从两条街道通往该项目。由于现有的建筑破旧不堪,只有主立面保存完好,有一定的可维护的文物价值。

From the architect. The plot is located in the historicalcity centre of Granollers and placed into an urban fabric of dwellings betweenparty walls. The available space is narrow and elongated, only 6.5 m wide; andaccessible from two streets. Owing to the dilapidated state of the existingbuilding, only the main façade, reasonably well preserved offering a certainheritage value,could be maintained.



House 1014 / H Arquitectes第2张图片
© Adrià Goula

业主希望将房子划分出两个区域:日常家庭生活中所需要的家庭区域;和一个安静并与第一个区域分开的功能独立的辅助区域,可用作客厅或迎接偶尔光顾的客人或组织聚餐及集会。根据街道对齐的规划限定,家庭区域主要面向主街,而地块的西侧,由中央花园隔开,成为车辆出入的独立区域。


The desire of the owners was to differentiatetwo zones in the house: the domestic area, where the daily family life had totake place; and a secondary area, quite and isolated from the first,functionally independent to be used indistinctly as a living room or to welcomeoccasional guests as well as organizing meals and gatherings. According toplanning regulation in street alignment the partition in two areas along theplot appears automatically. The domestic area is placed towards the mainstreet, while the west side of the plot, isolated and separated by the centralgarden, becomes a segregated zone for vehicle access.




House 1014 / H Arquitectes第3张图片

© Adrià Goula

场地的东西走向以及街道的狭窄,使得项目难以从街道立面获得良好的采光。这种情况下,使得在一层的隐私保护增加了难度,因此我们将设计转回到前街,并创建了房子两侧的天井。这些天井增加了采光,同时创造了街道和房子之间,以及室外和室内气候过渡的空间。带有可伸缩屋顶的半封闭空间,使得在冬季时可以获得热量,而在夏季时又可以加强通风。通过这种方式,主要中心街道的行人入口以及另一边的车辆入口都同时得以解决,避免了同类情况下极易产生的典型的经常被忽略的次级空间。


The qualities of privacy, light, space andthermal comfort of these spaces allow the house to be used and perceived fromend to end, without any hidden or residual space. These bioclimatic spacesbecome the first step of a sequence of areas linking one street to the otheroffering all along a great variety of conditions, characteristics andproperties clearly differentiated among themselves. The addition of thissequence ofspaces and thermal conditions creates a ground floor 53 m longtotaling 345 m2 dedicated to the most frequent and collective use of the house.It works at the same time as a long continuous hallway, giving access to theprivate and service areas of the house located in the upper floor and thebasement, respectively.


House 1014 / H Arquitectes第4张图片
© Adrià Goula



项目的隐私、光、空间以及热舒适的质量使得空间的每一个角落可以被使用和感知,而没有任何隐藏或残留。这些生物气候空间成为空间序列的第一步,连接了两条街道,提供了一系列的条件、特点和性质,使得建筑明显区分。空间序列及其热条件,创建了一个53米长、共计345平方米的首层空间,是整个住宅使用最频繁和集中的部分。它同时作为一个连续的长廊,可通往位于上层和地下室的私人空间和服务区。



Each one of the rooms was individuallytreated yet carefully connected with the next one, clearly identifying thespecific use of each space being all, at the same time, part of a whole. Thisapproach helps exterior spaces to achieve the quality of a living space,therefore becoming one more room of the house. This way, this main ground floorcombines different interior rooms, lower or higher roofs, longer, semi-exteriorcovered and bioclimatic rooms as well as covered and uncovered outdoor rooms.


House 1014 / H Arquitectes第5张图片
平面图

每个房间被单独处理并与下一个相连,明确地区分出了各个空间的使用功能,同时又连贯成一个整体。这种方法有助于使外部空间达到生活空间的质量,以此为住宅又平添了一个房间。这样一来,主要的一楼结合了高低错落的屋顶天花、更狭长、半封闭空间及生物气候性房间,以及全覆盖和露天的户外房间。


The sequence of spaces creates some kind ofambiguity about what is an interior or exterior space. At the same time,outdoor spaces are intentionally differentiated, so the presence of greeneryand natural ceramic helps creating genuine landscape impressions in a plotwithout views.   The organization, based on sequenced spaces, istotally related to the structural system of the house, opting consequently fora walling system that materially reinforces the typology of the house. Loadbearing walls embrace every space limiting both the size as well as theproportion of the openings between spaces in such a way that the structuredrastically conditions the experience and perceptions while in the house.Variety of ceramic materials, different skin textures, walls thickness and thecapacity for self regulation of humidity and thermal inertia are experiencesidentifying every space typology. Space is the structure and the structureconfigures the space.


House 1014 / H Arquitectes第6张图片

© Adrià Goula

项目的空间序列模糊了室内外空间。同时,室外空间故意加以区别,因此绿化和自然陶瓷的存在有助于在这个没有风景的地块创造出真正的景观。空间的组织基于有序的空间,进而关系到房子的结构体系,因此选择墙体系统,从材质上加强房子的类型。承重墙限制了每一个空间的尺寸比例以及的空间之间的部分开口,通过这样的方式,结构大大限定了了项目内空间的的体验和感知。各种陶瓷材料,不同的表皮纹理,墙壁厚度,湿度及热度的自我调节能力都是界定每个空间类型的元素。空间就是结构,结构形成了空间。


Relationship between different structuralunits produces discontinuities that need to be solved, becoming as anopportunity to organize brick masonry and creating post-compressed beams wheresolid brick layers will be reinforced. Load bearing walls are stratified instrips between ledges and lintels creating a gradient of densities from thethinner and more solid pieces in the ground floor, to the thicker andperforated pieces of the upper floors. Diverse structural requirements of themasonry work produce different rhythms and textures achieving newexpressivities.


House 1014 / H Arquitectes第7张图片
© Adrià Goula

不同的结构单元之间的关系产生的不连续性是需要解决的问题,这为组织砖砌体提供了契机,同时创造了顶压钢筋梁,使实心粘土砖层将得到加强。承重墙在壁架和门楣之间分层,从一楼的更薄、更坚固的板条,到上层更厚的穿孔块。不同的结构要求不同的节奏和纹理,展现出更多新的体验。


Materials and spaces distributionprioritizes optimal passive behavior of the house, starting from bioclimaticpatios that not only ensure thermal stability between 15 and 25oC, anintermediate and improved climate, but also reducing the energy demand of thespaces directly related with those patios. The structural system and the doublebrick wall facade, filled with a 10cm isolating wood fiber, guarantee a verygood relation between the thermal isolation and the indoor thermal inertia.


House 1014 / H Arquitectes第8张图片
© Adrià Goula

最后,房子是由地热系统连接到辐射系统,与地面被动交换热量。除热辐射地板外,金属板复合板结构由大型散热器或辐射表面帮助夏季散热的地面激活。这种高的内部惯性与地面温度一年四季都能达到非常稳定的热交换,并实现最低能量消耗。


Finally the house is climatized by radiantsystems linked to a geothermal system to allow passive exchange with theground. Additional to the radiant floors, metallic sheet composite-slabs -structuresactivated by the ground working as large radiators or radiant surfaces- helpdissipating the heat during summer. This high internal inertia linked to theground temperature allows achieving a very stable thermal behavior over theseasons with the lowest energetic consumption.


House 1014 / H Arquitectes第9张图片

House 1014 / H Arquitectes第10张图片

House 1014 / H Arquitectes第11张图片

House 1014 / H Arquitectes第12张图片

House 1014 / H Arquitectes第13张图片

House 1014 / H Arquitectes第14张图片

House 1014 / H Arquitectes第15张图片
House 1014 / H Arquitectes第16张图片
合作者: Blai Cabrero Bosch, Montse FornésGuàrdia, Carla Piñol Moreno
室内设计:Fátima Vilaseca
施工技术员:拉蒙·安东
结构工程师:DSM arquitectes
装置:Igetech/ ABAC enginyers
景观:Anna Esteve
建筑设计:H 建筑设计事务所
位置:西班牙,巴塞罗那,格拉诺列尔斯
项目负责人:David Lorente, Josep Ricart, Xavier Ros,Roger Tudó
面积:637.0平方米
年份:2014年
摄影: Adrià Goula

© Adrià Goula
Architects: H Arquitectes
Location: Granollers, Barcelona, Spain
Architect In Charge: David Lorente, Josep Ricart, Xavier Ros, RogerTudó
Area: 637.0 sqm
Year: 2014
Photographs: Adrià Goula
Collaborators: Blai Cabrero Bosch,Montse Fornés Guàrdia, Carla Piñol Moreno
Interior Design: Fátima Vilaseca
Quantity Surveyor: Ramon Anton
Structural Engineer: DSM arquitectes
Installations: Igetech / àbac enginyers
Landscape: Anna Esteve

本文来源于:http://www.archdaily.com/
via: 罗晓茜  徐航

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (11459 articles)


居住建筑 (3431 articles)


住宅 (2854 articles)


西班牙 (684 articles)


巴塞罗那 (161 articles)


2014年 (164 articles)


红砖 (134 articles)


木材 (2869 articles)


改造工程 (8 articles)