网站地图关于我们

查看相册 View Gallery

Austin是一栋破败的仓库,应发展的需求,被改建成为萨里山心脏地带一栋综合建筑,获得了全新的生命。仓库的底层被改建成为商业空间(零售店),上层被改建成为地面配停车场的两套高档公寓。建筑所在的萨里山地区拥有众多仓库和维多利亚式带露台的小房屋,近年来已成为内城中艺术家工工作室,画廊,创意工作室的集聚地。

Austin is the refurbishment of a rundown warehouse into a new mixed development in the heart of Surry Hills. The existing warehouse building has been given a new lease of life, reorganizing its interior with a new extended ground level commercial space, two levels of high quality residential apartments, and a lower ground floor car park. The site is located in the inner-city fringe of Surry Hills, which is characterised by warehouses and Victorian terraces houses that in recent years have housed artist’s studios, galleries and creative work spaces.

AUSTIN / Smart Design Studio第1张图片

↑  exterior side wide view 楔形建筑的宽面。建筑色彩为抢眼的铁锈红。底层是零售商店和公寓停车场,上层是复式公寓。

新的建筑被漆上了铁锈红,该色彩呼应了原有建筑的颜色,并具有自己更为强烈的类波西米亚性格。立面上的匀称开口替代了原有建筑的开窗。为了实现整体外观的统一严整,开窗跨越了双层。这些窗户乍一看很像一个窗户,但实际上作为两个窗户运作。

AUSTIN / Smart Design Studio第2张图片

↑  We’ve retained the original company name on the building Brackenbury and Austin. Originally a warehouse for a timber yard and the manufacture of Lathes the business ceased producing equipment in the late 1950’s and the building has had a very varied from then until this recent transformation.

有强烈波西米艳气质的建筑在当地和谐但不失鲜明。建筑师保留了建筑原来的名称Brackenbury and Austin,这里原是一家建设于1950年代的木材厂车床车间。这次的改建可谓是焕然一新。

New, beautifully proportioned and articulated rectangular openings are located within the original openings of the concrete beam and column façade. To give scale and gravitas to the building, these new hand-painted steel windows span over two levels and present as double storey windows. Though they appear bold and simple on first glance, a closer inspection reveals a window within a window:
Recessed bi-folding on the upper part, where two apartments are located;
Flush double-hung on the lower part, allowing the commercial space open up to the street and public domain.

AUSTIN / Smart Design Studio第3张图片

↑ windows 为了实现整体外观的统一严整,开窗跨越了双层。这些窗户乍一看很像一个窗户,但实际上作为两个窗户运作。底层的零售店使用上下推拉窗。复式公寓的下层使用左右折叠推拉窗。

Each of these seven small windows has a slightly different location relative to the grid of larger windows. This is best described as an “eclipse” and was conceived as a subtle art based façade, the kind that we hoped would only be noticed by people who took the time to really study the facade, or even reveal itself over time. In rust red, to compliment the Hot Chile render, which is similar to the original colour of the building, and provide it with a distinct identity that compliments the bohemian character of Surry Hills.

AUSTIN / Smart Design Studio第4张图片

↑  window drawing 窗户的设计图。每个窗户位置都稍有不同,其的设计概念是“月蚀”。该立面算得上是一个微妙的艺术立面设计。

公寓采光充足,设计简约美观。受到建筑平面布局楔形的影响,公寓的户型有所不同。但是公寓拥有统一的材料搭配。白色的基调色,浅灰色的地板,精致的内饰。公寓为复式户型,顶层可以饱览萨里山美景,露台上方的挑檐保护室内和阳台尽可能少的受到外界恶劣天气影响。建筑的铁锈红成为室内景观的一道亮眼借景,点燃了室内氛围!整个公寓的功能间被巧妙的隐藏,流线被高效的组织,创造出一个能够轻松生活在其中的高雅生活空间。

AUSTIN / Smart Design Studio第5张图片

↑ lounge 复式公寓的顶层,主要活动空间。这里开放精致。外面是一圈慷慨的阳台。建筑的铁锈红色点燃室内氛围。

The apartments are simple, beautiful and light filled. Working within a wedge-shaped context has meant that each apartment is different from one another, although the material palette is consistent. The all-white, exquisitely detailed, interiors with grey floors are accented with full-gloss rust joinery. This is the focus of the apartments and presents as a pod to incorporate kitchens, laundries, studies and an abundance of storage. The penthouse apartment, with large rooms, stair void, saw-tooth roof and generous cantilever is a very special interior space with sweeping views over Surry Hills. The penthouse has a generous balcony running the length of the front and side of the building and the roof area covers this balcony offering protection from the harsher weather elements and creating more entertaining and outdoor living areas.

AUSTIN / Smart Design Studio第6张图片

↑ living room 起居室。露台上方的挑檐保护室内和阳台尽可能少的受到外界恶劣天气影响。这里能饱览萨里山美景。建筑的铁锈红成为室内景观的一道亮眼借景,点燃了室内氛围!

The Smart Design Studio principles of apartment planning, where utilitarian elements are concealed and reliance on doors is minimised are adopted. This, along with careful consideration for circulation and flow, creates elegant apartments that feel easy to live with.

AUSTIN / Smart Design Studio第7张图片

↑ kitchen厨房。白色的基调色,浅灰色的地板,精致的内饰,红色的点缀色。其它功能间被巧妙的隐藏,同时流线被高效的组织。

AUSTIN / Smart Design Studio第8张图片

↑ bedroom 卧室。以前仓库所遗留的顶部天窗开口被保留。

AUSTIN / Smart Design Studio第9张图片

↑ bathroom 基调色同样为白色的卫生间.

AUSTIN / Smart Design Studio第10张图片

↑ exterior (left) & entry (right) 室外露台与入口

The basement commercial area is split level floor with an abundance of light and was originally conceived as a restaurant space though it is now utilised as a successful retail store. The forms and details employed within this space reinforce the arechtiecture of this building, which is to have chunky warehouse character, through exposed concrete beams and slabs, complemented by refined forms, refined details and unusual combinations of materials.
We’ve retained the original company name on the building Brackenbury and Austin. Originally a warehouse for a timber yard and the manufacture of Lathes the business ceased producing equipment in the late 1950’s and the building has had a very varied from then until this recent transformation.
The building has been designed with an ESD focus and features include:
All spaces naturally ventilated using either a light well or roof skylights
Performance glass, concealed spandrels and external roller blinds.
Rain water collection and reuse for flushing toilets and watering plants.
Energy and water efficient fixtures and solar hot water to all the apartments, and
Through maximizing the reuse of the existing building.
project team WILLIAM SMART, GLENN O’LOUGHLIN, KIRSTIN LYNAM, ZIG PESHOS, RICHARD STOREY, TROY MELVILLE
project 2007-2013
consultants STRUCTURAL ENGINEERS BENVENUTI CONSULTING STRUCTURAL ENGINEERS PLANNER MJB URBAN PLANNING HERITAGE CITY PLAN HERITAGE

专筑粮仓——互动式资料分享平台

汇集众多高价值的设计资料,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,专筑将同您一起构建全球最大的设计资料库!

粮仓资料2群new:204369168  
专筑粮仓资料2群

学习,交流,群分享定期更新大量资料
【专筑网版权与免责声明】: 本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处,违者将追究其法律责任。
如未标明来源或作者,均来源于互联网,如有侵权,请致电,我们核实后将尽快删除。

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (8992 articles)