网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
生产与生活的协奏曲——工业艺术中心/STEFANO CORBO STUDIO第1张图片

概念:该工业艺术中心的方案追求双重挑战:一方面,通过新功能和当代语言将现有建筑重新激活;另一方面,根据酿造工厂的意见,关注公众干预,让市民收集和分享艺术中心每天的活动。
生产与生活的协奏曲——工业艺术中心/STEFANO CORBO STUDIO第2张图片

    “从计划到使用”(“From Program to Use”)的提案是希望重新考虑建筑理念在使用中的重要性:在这个项目中,设计师希望表达出从一个触点开始展开空间设计的过程,比如最基本的体验、活动、感知和氛围。
生产与生活的协奏曲——工业艺术中心/STEFANO CORBO STUDIO第3张图片

       快速电铸机公司大楼,是由一个故事组织起来的建筑,该建筑建造于1900年,坐落在陡峭的山坡上,计划成为未来的工业艺术中心的核心部分:原有建筑被修复并转换为公共的巨大门厅,并没有去刻意改变其外观造型。它将充当一个集散空间,访客不仅可以从这儿进入到不同功能的生产、生活空间,而且还可以在这里享受空闲时间,喝咖啡,购物,或者只是简单的散步。
生产与生活的协奏曲——工业艺术中心/STEFANO CORBO STUDIO第4张图片

       这样,游客,工作人员和普通民众将被引导进入参观这座古老的建筑,其巨大的柱列和粗放的工业痕迹,即使当定期闭馆举办活动时也可以参观它。
生产与生活的协奏曲——工业艺术中心/STEFANO CORBO STUDIO第5张图片

       从快速电铸机公司大楼入手,基于“从计划到使用”的理念发展复杂的程序和有条理的结构:现有的结构将被新功能空间包裹和整合:在左边,我们将看到的是轻工业工作室,它具有独立的出入口,但又同时与其它功能空间相连接;在右边,进入生活区,其居住空间位于现有建筑物的顶部;最后,在新的工业艺术中心的后面,有一个室外公共区域,用于夏季表演,音乐会和其他活动。
生产与生活的协奏曲——工业艺术中心/STEFANO CORBO STUDIO第6张图片

       所以,现有的建筑将成为带动该区域整体修复发展进程中的引擎,包括竞赛地块和酿酒工厂。快速电铸机公司对中央新建筑的定义不仅是视觉焦点,而且是领域中心。
生产与生活的协奏曲——工业艺术中心/STEFANO CORBO STUDIO第7张图片

      “从计划到使用“试图向城市开放新的艺术中心,为辛辛那提市(Cincinnati)提供体验新设施和新选择的可能性。

空间的条理性
       如果第一个设计思路是保持前工厂风貌和尊重其存在意义,以下步骤是通过压缩不同的功能,将他们线性地紧凑布置在建筑周围。所以,创建了一个二分法:从外部看,新建筑表现出一个长长的透明和半透明的元素,每一个活动和行动都是可见的;从内部看,另是一番景象:前工厂包含的许多功能被组织成一个迷宫放置在人们可以行走的玻璃盒子里。每个功能都有自己独特的朝向、形式和尺度。所以,进入建筑后会给人呈现出一种全新的空间体验和感官刺激。
       所以,线性并且理性的外观和无序的非正式的室内空间相互对立,表达出现代城市的一个片段,所有事物都是多样性并不停地变化的。

未来的可延伸性
       本设计概念的一个主要表达是它开放的性格:对整体设计构思根据未来生活需要和欲求进行改进,调整和优化。最终使得住宅单元都设计的可以根据其标准模块进行灵活延伸。
       初始配置是18个生活空间单元,和4个员工住宅单元。解决人员增多的方法非常简单:只需要添加模块和修改循环空间。

材料的选择和可持续性
       每一个策略对建筑材料和建造成本都被控制在居住建筑标准之内:通过U型玻璃和聚碳酸酯板可以建造一个模块单元,通过管理和控制大量的能源,减少维护成本、能源开支和液压系统。有效的使用这些材料可以创建一个舒适的环境和保证能源的最大化利用。

Stefano Corbo (1981) ,意大利建筑师,意大利阿尔盖罗建筑学院副教授(2011-2012),2010年获得了马德里建筑高等技术学校建筑设计二等奖,目前在该校进修博士学位,研究方向是:“基础设施考古学,一个概念性的制图。”
       他的文章曾被一些国际刊物发表(CIRCO,CLOG, L’Arca, Il Giornale dell’Architettura, Dichotomy, Studio Magazine等),在马德里建筑高等技术学校,迈阿密大学,威斯康星大学都曾做过客座演讲。
       他曾在梅卡诺建筑师事务所供职,2012年创立了自己的事务所:SCSTUDIO,(www.scstudio.eu),一个多学科的网络架构和设计的工作室,专注于研究当代经济和文化背景的建筑设计。他的设计作品在意大利、俄罗斯、韩国的国际竞赛中曾获得了许多奖项。

* 本文由STEFANO CORBO STUDIO设计事务所的 Stefano Corbo提供稿件,转载请注明出处。*

---完---

LIVE –MAKE  Industrial Arts Center/Stefano Corbo
CONCEPT
The proposal for the Industrial Arts Center pursues a double challenge: from one hand,to reactivate and reconvert the existing building through new functions and a contemporary language; from the other hand, to focus attention on the public character of the intervention, in order to allow citizens to gather and share the activities of the Art Center during the day, according to the prescriptions of the Brewery District.
“From Program to Use” wants to reconsider the importance of the idea of use in the conception of an architectural work: in our case, the program is just the starting point to design spaces where notions such as experience, movement, perception, atmosphere become fundamental.
The Rapid Electrotype Company Building, a 1 story structure built in 1900 and located at the base of a steep hill, will be the central nucleus of the future INDUSTRIAL ARTS CENTER: rather than manipulating its exterior shape, the building will be restored and transformed into a public mega-foyer. It will act as a collective-distribution space where you can enter the disparate functions of MAKE and LIVE, but also can spend some free-time, have a coffee, buy something, or simply take a walk around the hill.
In this way, visitors, workers, and people in general are forced to enter and visit the ancient building, with its massive columns and its rough-industrial aspect, and can use it even when the regular activities of the Center are closed.  
Starting from the Rapid Electrotype Company Building, “From Program to Use” develops its complex program and its formal configuration: the existing structure will be wrapped and incorporated by new functions: on the left side, we will find the Light Manufacturing Studios, with their own private entry and exit, but at the same time with their direct connection with the other functions; on the right side, we have entries for the LIVE PROGRAM, whose housing units lie on the top of the existing building;  finally, behind the new Industrial Arts Center, we have an outdoor public area,  for summer manifestations, concerts, and other events.
So, the existing structure will be the fuel for a general renovation process that will invest the competition plot and the Brewery District.  The Rapid Electrotype Company will be central in the definition of the new building not only from a programmatic-distributive point of view, but also physically.
“From Program to Use” tries to open the new Arts Center to the city, offering the possibility to experience new facilities and options for Cincinnati.  

FORMAL CONFIGURATION
If the first design decision was to preserve the former factory and respect its formal definition, the following step was to condense the distinct functions all around it through a linear-compact building.  So, a dichotomy has been created: from outside, the new building appears as a long transparent and translucent element, where every activity and action is visible; from inside, everything changes: the former factory contains many functions and act as a labyrinth, where people can walk around glass boxes. Every function has its own aspect, form, and dimensions. So, to enter the building turns into a new experience, stimulating the perception and the individual aspirations of the user.
So, the linear and rational aspect of the exterior is opposed to the apparently chaotic and informal interior, which works as a fragment of a contemporary city, where everything is heterogeneous and flows incessantly.

FUTURE EXTENSIONS
One of the main aspects of the proposal is its open character: the overall design is conceived to be modified, adapted and manipulated according to the future necessities and desires: that’s why both housing units than maker-in- residence units are designed to be flexible and extendible, thanks to its modular standards.
The initial configuration is of 18 units for LIVE Program, and of 4 for Maker-in-Residence. To increase the number of the units is quite simple: it’s just about to add modules, and modify the circulation spaces.

MATERIALS AND SUSTAINABILITY
Every decision about materials and costs of construction takes into account the Living Building  Challenge standards:  thanks to the use of u-glass, and polycarbonate panels,  it’s possible to build a modular building,  which allows to manage and control great amount of energy, reducing maintenance costs and saving money for heating and hydraulic systems. The right use of these materials will create a well-tempered environment able to achieve the optimization of the energetic functioning of the building.

*Thanks Stefano Corbo for sharing their project with iArch, please indicate the source.*

---End---

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • 馒头
  • 2014.03.11 16:26
    喜欢这种方案 外表方正空间丰富
    • 0
  • 我有小梦想
  • 2014.02.27 09:06
    回复一下看看
    • 0
  • 红黑11号
  • 2014.02.25 12:34
    虽然外形很方正,但内部空间还是非常多变的
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    make (4 articles)


    艺术中心 (90 articles)