网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
银河国际购物中心 tvsdesign/Galaxay Mall / tvsdesign第1张图片

建筑师: tvsdesign
地点:中国,天津
面积: 213,324平方米
摄影:图片由tvsdesign提供
Architects: tvsdesign
Location: Tianjin, China
Area: 213,324 sqm
Photographs: Courtesy of tvsdesign


银河国际购物中心 tvsdesign/Galaxay Mall / tvsdesign第2张图片

银河国际购物中心 tvsdesign/Galaxay Mall / tvsdesign第3张图片

银河国际购物中心 tvsdesign/Galaxay Mall / tvsdesign第4张图片

该项目于2009年赢得了政府主办的国际设计竞赛,tvsdesign团队设想将该商业大厦安置在文化区的北部边缘,四周围绕一个大型的中央湖。
Awarded the project upon winning an government sponsored international design competition in 2009, the tvsdesign team conceived of a commercial complex located on the northern edge of the cultural district arranged around a large central lake.

银河国际购物中心 tvsdesign/Galaxay Mall / tvsdesign第5张图片

天津乐园商务大厦不仅仅是一个建筑设计,更是一个生活场所,是一个自然与文化、时尚与娱乐、社会交往与思考和谐交融的场所。该建筑理念的核心就是商务中心应该拥抱文化活动和自然舒适,让步行的人流与民族楼和中华剧院联系起来。
More than a building design, the Tianjin Le Yuan Commercial Complex is a place for living. A place where nature and culture, fashion and entertainment, social interaction and contemplation are in harmony. The core of this concept is the belief that the commercial complex should open out to embrace the cultural activities and the natural amenities with the pedestrian flow of the grand promenade linking the Peoples Building and the Zhong Hua Opera House.

银河国际购物中心 tvsdesign/Galaxay Mall / tvsdesign第6张图片

tvsdesign全球建筑和室内建筑公司庆祝银河国际购物中心开业。银河国际购物中心是2012年10月开业的天津著名的新文化中心区的一部分。银河国际购物中心总建筑面积360,000平方米,跻身中国前五大零售商店,租用率超过80%。
The global architecture and interior design firm, tvsdesign, celebrates the opening of Galaxy Mall, the retail portion of the Tianjin’s prestigious new Cultural Center District, which opened in October of 2012.  With 360,000 square meters of total building area, Galaxy Mall ranks among the top five largest retail complexes in China, and is more than 80 percent leased.

银河国际购物中心 tvsdesign/Galaxay Mall / tvsdesign第7张图片

该大厦面向文化活动开放,人流向东可到大剧院和歌剧院,向南可到博物馆、艺术画廊和图书馆。中央湖延伸到零售商店场地内,作为水体景观,像一个巨大的瀑布向下流到零售商店。
The complex opens out to the cultural activities and pedestrian flow of the grand promenade linking the grand Theater and Opera House to the east and the museums, art gallery and library to the south. The central lake extends into the retail site as the water feature flows down a dramatic waterfall and into the below grade retail.

银河国际购物中心 tvsdesign/Galaxay Mall / tvsdesign第8张图片

该零售中心高达30米,共有五楼层,有一个单独的较低楼层地连接到邻近的一个地铁终点站和地下停车场。Tvsdesign对其内部的设计理念是构建太阳、月亮、星星和地球4个独特的购物区,设想在各个区都构建独特的购物和餐饮场所。
The retail center features five floors rising to a height of 30 meters above ground and a single below grade level linked to the adjacent subway terminals and underground parking. Creating a concept for the interior of the Galaxy Mall organized around four distinctly unique shopping experiences with the Sun, Moon, Star and Earth Courts, tvsdesign conceived of a unique feature in each court with shopping and dining opportunities.

银河国际购物中心 tvsdesign/Galaxay Mall / tvsdesign第9张图片

这栋大厦沿着一条长长的弧线,其核心部分是特色餐厅的水晶建筑。这栋玻璃面建筑雕刻着商务中心的标志,与湖对岸的建筑物相辅相成,同时在视觉上保持了歌剧院的显着性和重要性。
Arranged along a gentle arc, the complex’s focal point is a crystalline building of feature restaurants.  This faceted glass building is the sculptural icon of the Commercial Complex, creating a complementary building edge for the buildings across the lake while maintaining the visual prominence and importance of the Opera House.

银河国际购物中心 tvsdesign/Galaxay Mall / tvsdesign第10张图片

银河国际购物中心 tvsdesign/Galaxay Mall / tvsdesign第11张图片

“我们有机会也有责任创建一个可作为城市新文化标志性建筑一部分的一个零售项目,”tvsdesign负责人马克•卡特(Mark Carter)说: “它要求集尊重、复杂的建筑结构和动态的购物体验为一体”。
“We had the opportunity and the responsibility to create a retail project that would be seen and experienced as an integral piece of the city’s new cultural landmark,“ said tvsdesign Principal, Mark Carter. “It demanded a combination of a respectful, sophisticated architecture and a dynamic shopping experience“.

银河国际购物中心 tvsdesign/Galaxay Mall / tvsdesign第12张图片

银河国际购物中心 tvsdesign/Galaxay Mall / tvsdesign第13张图片

银河国际购物中心 tvsdesign/Galaxay Mall / tvsdesign第14张图片

银河国际购物中心 tvsdesign/Galaxay Mall / tvsdesign第15张图片

     Plan 平面设计图

                      特别鸣谢翻译一组10号 张晓丽 提供的翻译,译稿版权归译者所有,转载请注出明处。
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • 回忆的沙漏
  • 2013.03.08 19:53
    很不错的哦
    • 0
  • joker1030384247
  • 2013.03.06 13:01
    在里面吃过饭,没啥感觉
    • 0
  • remon
  • 2013.03.02 11:29
    这个内部空间 有少少的魔窟感
    • 0
  • 桦树。温
  • 2013.03.02 10:02
    看起来更像是国外的建筑
    • 0
  • 向我开炮
  • 2013.03.01 15:59
    原来室内这种弧形的空间在结构上还可以绕着柱子像藤编一样穿插着来,学习了!
    • 0
  • leeyao518
  • 2013.03.01 14:01
    外观挺漂亮,室内空间也挺好:lol,学习了
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (10643 articles)


    商业建筑 (484 articles)


    购物中心 (80 articles)


    中国 (1475 articles)


    天津 (39 articles)


    玻璃 (1779 articles)