网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
“Les Severiers”幼儿园/ Pirollet建筑师第1张图片

建筑师:Pirollet建筑师
位置:法国,Ciotat
合作建筑师:Auxitec Ingenierie
面积:1200平方米
年份:2013
摄影:Jean Baptiste Reol

“Les Severiers”幼儿园/ Pirollet建筑师第2张图片

这个幼儿园项目包括三个部分,一个食堂和在Ciotat的住宅区内的城市化发展。建筑的想法是建造一个可以使它融入到现存的松树林中这样的建筑。建筑的不同体积微妙地形成了一个缓坡,这可以在学校中形成天然的间隔。

“Les Severiers”幼儿园/ Pirollet建筑师第3张图片

这个项目和它的自然环境相互渗透,使孩子们和自然连结在一起。在东侧的前面,我们希望保护孩子们免受于公共道路的伤害,由此,我们在这里建造了一个由石头墙环绕的大广场,附近居民新建的石头墙,也赋予了它当代化的重新解释。

“Les Severiers”幼儿园/ Pirollet建筑师第4张图片

石头墙的形状是沿着圆形的轨迹,并且可以引导人们到达学校北侧建筑的入口处,墙壁被一个植物区环绕着。绿色的酸橙树加强了曲线和建筑的垂直性之间的对比。

“Les Severiers”幼儿园/ Pirollet建筑师第5张图片

这个矿产项目由一个混凝土衬砌加固了,它和空洞以及植被形成了对比。这个合资项目是这样实施的,在西侧,它的脊柱窗户在操场方向打开。

“Les Severiers”幼儿园/ Pirollet建筑师第6张图片

建筑延伸开来,在西侧建造了一个大院子,并且也使用了这个防晒玻璃墙。

“Les Severiers”幼儿园/ Pirollet建筑师第7张图片

屋顶被设计成有70厘米的表土,它可以种植一些由地中海品种组成的茂密的植被。它加强了建筑的惯性,并提供了一个真正的空中花园的房屋来主导这个项目。

“Les Severiers”幼儿园/ Pirollet建筑师第8张图片


“Les Severiers”幼儿园/ Pirollet建筑师第9张图片


“Les Severiers”幼儿园/ Pirollet建筑师第10张图片


“Les Severiers”幼儿园/ Pirollet建筑师第11张图片


“Les Severiers”幼儿园/ Pirollet建筑师第12张图片


“Les Severiers”幼儿园/ Pirollet建筑师第13张图片


“Les Severiers”幼儿园/ Pirollet建筑师第14张图片


“Les Severiers”幼儿园/ Pirollet建筑师第15张图片

平面图 Floor plan

“Les Severiers”幼儿园/ Pirollet建筑师第16张图片

平面图  Floor plan

“Les Severiers”幼儿园/ Pirollet建筑师第17张图片

局部图 Sections


特别鸣谢翻译一组4号 李鹤 提供的翻译,译稿版权归译者所有,转载请注明出处。



Architects: Pirollet Architectes
Location: La Ciotat, France
Collaborating Architects: Auxitec Ingenierie
Area: 1,200 sqm
Year: 2013
Photographs: Jean Baptiste Reol

The project host a kindergarten consists of three sections, a canteen and urban development in a residential area in La Ciotat. The architectural idea is to create a building that is inserted into piano keys existing in the pine forest. Different volumes of construction come to delicately on a gentle slope providing natural intervals within the school.

The project and its natural environment interpenetrate to unite children and nature. East front, we desired protected children from the public road by offering a large square surrounded by a stone wall, contemporary reinterpretation of stone walls built by the inhabitants in the neighborhood.

This stone wall, takes the rounded shape of the track and just guiding users to the entrance of the building to the north.school side, the wall is surrounded by a planted area. Its green lime, reinforces the contrast between the curve and the orthogonality of volumes.
The mineral project reinforced by a concrete lining comes in contrast with the empty and vegetation. The joint project is carried out by the spine window open on the playground in the West. Volumes extend to create a large courtyard to the west also used this sunscreen glass wall.

The roof was designed with 70 cm of topsoil to provide lush vegetation composed of Mediterranean species. It strengthens the inertia of the building and offers a real hanging garden houses that dominate the project.

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • 苏肯、
  • 2013.02.27 23:02
    不错的设计,好喜欢
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (10691 articles)


    教育建筑 (660 articles)


    幼儿园 (164 articles)


    法国 (572 articles)


    2013 (513 articles)


    石墙 (35 articles)


    混凝土 (2511 articles)


    玻璃墙 (30 articles)