网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
马尔文房屋/Canny设计第1张图片

建筑师:Canny设计
位置:澳大利亚,维多利亚,马尔文
负责建筑师: Mary-ann Woff
内部设计师:Miffy English
景观设计师:本•斯科特设计
园林绿化师:西蒙•麦柯迪景观
家具:Jardan
年份:2011
摄影:Andy Gibson, Shannon McGrath, Gerard Warrener

马尔文房屋/Canny设计第2张图片

整个项目最初的挑战是找到理想的地点。无论是现在还是在将来,位于一个声誉良好的当地小学校和广阔的春天路公园对面的马尔文1B春天路,都是一个家庭住房的理想地点。

马尔文房屋/Canny设计第3张图片


马尔文房屋/Canny设计第4张图片

由于Lubelso的高级双高层现代住房有着广泛的吸引力和合适的位置,它在Lubelso范围内被精选了出来。

马尔文房屋/Canny设计第5张图片


马尔文房屋/Canny设计第6张图片

它现代而时尚的设计衬托着周围的建筑形式,它有着独特的优雅线条和明显的对细节的关注,这使它的建造效果愈加精致。

马尔文房屋/Canny设计第7张图片


马尔文房屋/Canny设计第8张图片

这个房子和其他的大房子一起在这个区域之中增强了街景,这是一件很令人自豪的事情。

马尔文房屋/Canny设计第9张图片

在这个项目设计中,一个关键的挑战就是,如何从这个房子的后面到前面,容纳一个两米半的瀑布,而又要保持Lubelso设计的完整性。这种改造需要建筑方向的智慧,来增强家庭和基地的平面效果。

马尔文房屋/Canny设计第10张图片

在底层从前到后跨过了三个简单的台阶,房子被巧妙的安排在它的下面,保持了流动性,并通过内部空间增加了一种过渡感。

马尔文房屋/Canny设计第11张图片

现场的改造展现了Lubelso房屋排列的灵活性及适应性。这栋房子里有三个明亮的综合生活区,四个宽敞的卧室,一个书房及一个两辆车的车库,每个人的房间都有一种匀称优雅的设计和一个灵活的平面图。

马尔文房屋/Canny设计第12张图片


马尔文房屋/Canny设计第13张图片

为了确保这个地点和预想的用途能够有一个完美的设计,人们在原有的计划上进行了一些补充,包括在地面上增加一个有自动转门的酒窖,增加一个8 x 3米的游泳池,它和美化景色

马尔文房屋/Canny设计第14张图片

相统一着,包括灌溉,照明和一个装饰了的池塘。进一步的加强包括扩大了已经相当大的车库,边界处被用来做额外的存储,如自行车和家庭勤杂工。

马尔文房屋/Canny设计第15张图片

通道区域是由学校的设施和个人的存储空间来完成的,符合了从房屋到家庭的要求。后面的露天娱乐区由一个漂亮的悬臂屋顶庇护着,是进行户外娱乐和家庭烧烤的完美空间。

马尔文房屋/Canny设计第16张图片


马尔文房屋/Canny设计第17张图片

所有的挑战,例如必要的吊装预制,将地面上的酒窖隐藏到房子后方这样的问题,都通过强有力的项目管理及经验丰富的团队的解决问题的能力给克服掉了。

马尔文房屋/Canny设计第18张图片


马尔文房屋/Canny设计第19张图片

其结果就是运用干净圆润的线条建造出了一个开放宽敞的居住环境。

马尔文房屋/Canny设计第20张图片

房子完美地坐落在现代城市景观中,并结合了最先进的建筑技术,材料和系统建造出的精巧的外观,先进的系统包括Bose音响系统,空中电话音视频对讲系统和警报系统。

马尔文房屋/Canny设计第21张图片

主人的套房被设计出了一种流线和永恒的感觉,目的是捕捉一种极致的,奢华的卫浴体验。人们用悬臂浮华的设计使空间最大化的被利用,并且用干净现代的材料和细节来完成它,还提供出了宽敞的浴室储存空间。

马尔文房屋/Canny设计第22张图片

厨房是用明快简洁的线条进行的看似简单的设计,但是它仍然设法囊括了大量的储存空间,对于这种规模的家庭房屋来说是很完美的。

马尔文房屋/Canny设计第23张图片

全高2-pac细木工手艺扩大了房间的宽度,这对于三米高的天花板和推拉门来说是无障碍的,人们可以欣赏到优美的花园景色和游泳池。

马尔文房屋/Canny设计第24张图片

推拉门使厨房扩大到露天区域中,可以完成将烧烤和捕捉澳大利亚人室内外生活真谛结合在一起的想法。

马尔文房屋/Canny设计第25张图片

内置和集成设备的巧妙组合已经实现了当代设计和功能的完美平衡。台面上使用的是可丽耐人造大理石,大的向下安装的不锈钢水槽和镀铬水龙头洁具。

马尔文房屋/Canny设计第26张图片

在厨房的工作台上增加了一个大型5-燃烧器的燃气炉灶,以及在头顶的橱柜内安装了一个隐蔽的吸油烟机。厨房适合集成的冰箱和冰柜,洗碗机,所有橱柜和门的软关闭机制,双壁烤箱和茶水间里的通道。头上的橱柜用枢轴铰链系统设计。

马尔文房屋/Canny设计第27张图片

样可以使门板和下面的长条橱柜的下方连接起来,用以保持所有线条成为流线型,但是这样设计的其他原因是保持操作简便。

马尔文房屋/Canny设计第28张图片

这个岛状的长条工作台是厨房和餐区的中心,它完全用木材单板包覆着,匹配了美国橡树木地板的丰富色调。板凳顶部的边缘细节用形式和功能的融合创造出了完美的效果,工作台独立摆放这种设计就像是这个空间中一个漂亮的家具,
而且又再次的捕捉到了完美的储存空间。厨房和长形工作台周围宽阔的通道可以使空间被完全利用,并保持了从厨房到餐厅和客厅舒适的过渡。

马尔文房屋/Canny设计第29张图片

为了确保奢华和隐私之间取得平衡,人们在房子前面连接了一个外部固定的卢浮宫屏幕。无论人们怎么软化这部分空间并确保自然光不受到损害,还是在卧室里安装了一个全高轻薄电动窗帘,它覆盖了主人卧室的长度并且成为了套房中的一种表面装饰。

马尔文房屋/Canny设计第30张图片

在主浴室中,白色的浴盆集成为一个环形的“炉灶”,和全高墙壁上大的格式化的Basaltina Slimtech板形成了一个鲜明的对比。

马尔文房屋/Canny设计第31张图片

可以从顶部看到树梢的景色。为了消除注浆线,Canny从Signorino瓷砖美术馆选来大到1m x 3m的陶瓷片,并把它们垂直的贴在墙上,来衬托高高的天花板。相匹配的地砖为色调板增添了一份色彩,并且墙壁也是这样完成的。这种优雅的对比的特征是可以从一个对外窗口中沐浴到自然光。


马尔文房屋/Canny设计第32张图片

为了保护隐私,窗口的下半部分是磨砂的,但是当人们愉快地在指定的空间放松时,有着良好位置的自由站立式淋浴紧挨着淋浴,它们有策略性的安排在一个超大定制的天窗下面,这样,在白天可以让太阳光涌入到房屋中来,在夜晚可以捕捉到一种“在星星下沐浴”的经历。

马尔文房屋/Canny设计第33张图片

两个Omvivo的池塘状浴盆也是奢华的一部分,它呈圆形,低轮廓,有着明亮的镀铬挂壁式龙头,看似简单又不失时尚奢华。

马尔文房屋/Canny设计第34张图片

用可丽耐大理石铺设的工作台面和两柜的橱柜及无缝手指拉环,所有的这些都是浮华中简单线条的一部分。

马尔文房屋/Canny设计第35张图片

一楼平面图 First Floor Plan

马尔文房屋/Canny设计第36张图片

底层平面图 Ground Floor Plan


特别鸣谢翻译一组4号 李鹤 提供的翻译,译稿版权归译者所有,转载请注明出处。



Architects: Canny Design
Location: Malvern, Victoria, Australia
Architect In Charge: Mary-ann Woff
Interior Design: Miffy English
Landscape Architecture: Ben Scott Design
Landscaping: Simon McCurdy Landscapes
Furniture: Jardan
Year: 2011
Photographs: Andy Gibson, Shannon McGrath, Gerard Warrener

The initial challenge throughout this project was to locate the ideal site. 1B Spring Road, Malvern, is located across the road from a reputable local primary school and the expansive Spring Road Park, making it the ideal location for a family home, now and in the future. Lubelso’s Premium Double Storey Contemporary home was selected from the Lubelso Range for its broad appeal and suitability to the location. The modern, contemporary design was commensurate to the surrounding built form whilst making a subtle statement with its distinctive elegant lines and evident attention to detail.

The house sits proudly amongst other grand homes in the area and thus, enhances the streetscape. One of the key challenges contained within the brief was to accommodate a two and a half metre fall from the back of the site to the front while retaining the integrity of the Lubelso design. Adaptations needed to be clever and architecturally-oriented, enhancing the home and the base plan.
The home is cleverly stepped from front to back across three simple levels at the ground floor, maintaining the flow and accentuating the sense of transition through the interior spaces. The adaptation to the site demonstrates the flexibility and adaptability of the Lubelso range of homes. Elegantly proportioned design and a flexible floor plan makes room for everyone, with three brilliantly integrated living zones, four spacious bedrooms and a study, as well as a two-car garage. In order to ensure the perfect design for the site and the intended usage, the base plan has several additions, including an in-ground cellar with automated trap door, plus an 8 x 3m swimming pool harmonised with thoughtful landscaping including irrigation, lighting and a decorative pond.

Further enhancements include widening of the already sizeable garage, taken to the boundary to create additional storage for bikes and the home handy-man. An arrivals area complete with personal storage space for school equipment, tailors the home to family requirements. The rear alfresco entertaining area offers the perfect space for outdoor entertaining and family BBQs, sheltered by a gracious cantilever roof.
All challenges, such as the necessity of craning a pre-fabricated, concealed cellar basement into the rear of the home, were overcome through strong project management and problem-solving abilities of the experienced team. The result is an open and spacious residence with clean, sleek lines. The home sits perfectly in the modern urban landscape and combines sophisticated looks with cutting-edge building technology, materials and systems, including a Bose sound system, Airphone audio-video intercom and alarm system.

The kitchen design is deceptively simple with clean lines and finishes, yet still manages to encapsulate an enormous amount of storage, perfect for a family home of this size. Full height 2-pac joinery expanding the width of the room is proportionally complimentary to the 3m ceilings and sliding doors that look out onto the beautifully landscaped garden and pool. The sliding doors allow the kitchen to expand to the alfresco area, complete with integrated BBQ capturing the true essence of Australian indoor / outdoor living.
The clever combination of built-in and integrated appliances have achieved a perfect balance of contemporary design and functionality. Corian was used on the bench top, with large under mount stainless steel sinks and chrome tap ware. A large 5-burner gas cook top has been added to the bench with a concealed range hood above within the overhead cabinets. The kitchen has been fit with integrated fridge and freezer, dishwasher, soft close mechanisms to all cupboards and doors, double wall oven and a walk in pantry. The overhead cabinets have been designed with a pivot hinge system, to allow for the door panels to line up with the under bench cupboards below, keeping all lines streamlined, yet allow for these to still maintain easy operation. The splashback is a picture window allowing the lush greenery that lines the garden to create a colourful living backdrop by day and an impressively lit landscape by night.
The island bench is the heart of the kitchen and dining zone, entirely clad in timber veneer to match and compliment the rich tones of the American Oak timber flooring. The detail to the edge of the bench top has created the perfect result with the fusion of both form and function, with the design allowing the island to stand alone like a beautiful piece of furniture to the space, again still capturing the perfect amount of storage. Wide thoroughfares surrounding the kitchen and island bench allow the space to be fully accessible and maintain comfortable transition from kitchen, to dining and living.

To ensure the balance between both luxury and privacy was achieved, an external fixed louvre screen is attached to the front facade. However to soften the space, and ensure natural light is not compromised, a full height sheer motorised curtains has been installed to the bedroom which runs the length of the master retreat and finishing in the ensuite. The master ensuite was designed with a streamlined and timeless feel, with the aim of capturing the ultimate, luxurious bathroom experience. The space was maximised with the design of a cantilevered vanity, finished in clean and contemporary materials and details and providing ample bathroom storage.
Corian was used on the bench top, with 2-pack cabinetry and seamless finger pulls, all adding to the clean lines of the vanity unit. The vanity, complete with two Omvivo pond basins, round in shape and low in profile, together with bright chrome wall-mounted tapware finish the look of the simple yet stylish vanity. Full height silver mirror expanding the full width of vanity and to ceiling reflects light around the room and making the space seem even larger than what it already is. Stepping up into a ‘wet room’, the large shower space with chrome wall mounted overhead shower and full height frameless glass is inviting and lavish. A well-positioned free standing bath next to the shower sits strategically below an oversized custom made skylight allowing natural light to flood into the ensuite by day and capturing a ‘bathing under the stars’ experience by night.

In the main bathroom, the white bath integrates into a surrounding hob, creating a crisp contrast against the large format Basaltina Slimtech slabs that line the walls to full height. This graceful contrasting feature is bathed in natural light from an outlook window. The bottom half of the window is frosted for privacy, but the top allows for a view to the treetops when relaxing in the delightfully appointed space. To eliminate grout lines, Canny selected large 1m x 3m ceramic sheets from Signorino tile gallery, and lined them vertically on the walls to accentuate the high ceilings. Matching floor tiles were used to compliment the colour palette & finish to walls.

image024.jpg
image069.jpg
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • ipip135000
  • 2013.01.15 09:34
    这个很不错啊
    • 0
  • 疯狂的制帽匠
  • 2013.01.14 19:23
    这个好喜欢
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (10699 articles)


    居住建筑 (3261 articles)


    住宅 (2686 articles)


    澳大利亚 (450 articles)


    维多利亚 (61 articles)


    2011 (205 articles)


    木材 (2704 articles)


    大理石 (236 articles)


    现代风格 (44 articles)