网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
Ballsbridge / Peter Legge合作伙伴第1张图片

2012-10-12
爱尔兰Ballsbridge Peter Legge Associates的房屋修整类
12 OCT2012
Houses Refurbishment Selected Works Ballsbridge Ireland Peter Legge Associates
建筑师:Peter Legge合作伙伴
地点:爱尔兰,都林,Ballsbridge公司
设计团队:John Monohan, Lisa McSharry
项目年份:2010
摄影:Sean Breithaupt + Yvette Monohan
Architects: Peter Legge Associates
Location: Ballsbridge, Co. Dublin, Ireland
Design Team: John Monohan, Lisa McSharry
Project Year: 2010
Photographs: Sean Breithaupt + Yvette Monohan
特别鸣谢翻译一组10号 张晓丽提供的翻译,译稿版权归译者所有,转载请注明出处

Ballsbridge / Peter Legge合作伙伴第2张图片

项目面积:275平方米
承包人:Oikos建筑公司
Project Area: 275 sqm
Contractor: Oikos Construction
地点
Ballsbridge. 该地点位于一个短的死胡同,由19世纪后期被占用。该建筑坐北朝东南,有红砖的阳台,一 个小的前花园和带有狭窄的车道的后花园。
Site
Ballsbridge. The site on a short cul-de-sac, is occupied by a late 19th century red bricked terrace house facing south east with a small railed front garden and a rear garden with a narrow service lane behind.

Ballsbridge / Peter Legge合作伙伴第3张图片

房主是一对年轻夫妇,其家庭成员越来越多,急于将其适应于上世纪生活方式的住处改变为一个21世纪容易经营和维护的家庭住房。双方父母都在从事设计工作,积极地投入到其设计工作。
Brief
The clients, a young couple with growing family, were anxious to transform a dwelling designed to service a previous century’s lifestyle into a 21st century,  easily run and maintained family home. Both parents work in a design orientated business and engaged positively with our design team.

Ballsbridge / Peter Legge合作伙伴第4张图片

许多现有的时代性特征都是完整的,包括灰泥飞檐,木制品,雕花门框和踢脚板。建筑师们同意,他们会100%的保留这些原有建设的组成部分和特点。
Many of the existing period features were intact, plasterwork cornices, woodwork, doors architraves and skirting; it was agreed that they be 100% retained, these being an integral part of the dwellings original construction and character.

Ballsbridge / Peter Legge合作伙伴第5张图片

理念
在英伦三岛,几乎每一个维多利亚时代和爱德华七世时代后期的住宅,设计的目的都是要促进一个等级森严的社会,仆人们生活和工作的地方就是不舒服的环境,方便、舒适和高品质的空间是与其毫不相关的。这通常是一个厨房加上杂乱无章房间,一般在主建筑的背面。
Concept
Virtually every Victorian and late Edwardian dwelling in the British isles was designed to facilitate a stratified society, where the servants were expected to live and work in blatantly uncomfortable conditions; convenience, orientation and quality spaces were irrelevant. This generally resulted in a kitchen with a clutter of irregular unrelated rooms, mainly in the return block to the rear of the principal accommodation.

Ballsbridge / Peter Legge合作伙伴第6张图片

我们的第一个想法进入一个大厅时只会看到后花园的阳光和景色。拆掉后面的房间和所有实体墙可以立即打通该住宅到花园的空间。厨房,用餐区和公共空间的新的交互空间可以直接通到的前面主要的生活空间和后面的花园。现在通过厨房和用餐区,可以从大厅看到阳光普照的花园。 建筑后面单层的扩建提供了更多的实用和存储空间。由于实际超过预期的住宿需求,拆除现有的卧室可以增大用餐区从而创造一个独具魅力、俯瞰一楼的双层高度的空间。
Our first thoughts on entering a hall that did not obviously lead anywhere were to get light and sight of the rear garden. The removal of back rooms and all the solid rear walls could immediately open up the dwelling to the garden beyond. The new interconnected spaces of kitchen, dining and utility would now relate directly to the principal living spaces to the front and also to the garden. It would now be possible to see from the hall right across the kitchen and dining to the sun lit garden beyond. The faceted single storey extension to the rear provides additional utility and storage space. Due to an actual excess of anticipated sleeping accommodation needs, the dining area could be enhanced by the elimination of the existing bedroom over, thus creating an attractive airy double height space overlooked from the first floor landing.

Ballsbridge / Peter Legge合作伙伴第7张图片

为了保持其建筑时期的整体特点,一楼将重建为一间主人卧室、更衣室、洗浴室/淋浴室,还有穿过大厅相连的育婴室。半楼高的后面回弯处将包括用餐区空白的空间,阅读室/图书馆以及去干衣柜的路。阁楼上将装上额外的浴室。
While maintaining all the intact period features the first floor would be remodelled to accommodate a master bedroom, dressing room and bath/shower en suite with an adjacent nursery over the hall. The rear return at half landing level would include the void over the dining space, a study/library and walk in hot press.  The attic would be renovated with additional bathroom inserted.

Ballsbridge / Peter Legge合作伙伴第8张图片

施工
后面的拆除和临时的支撑都认真执行工程师设定的规格,绝对没有证据显示上述建筑结构在施工期间有所运动。浇筑了新加强的钢筋混凝土地基并插入了钢梁支持来支持现有的实心粘土砖墙和地板。建筑后面的玻璃板的广泛使用有利于西边照过来的光普照厨房,用餐区和公共的空间。从拆迁中收集的砖清洗之后重新用于扩建的实体元素。欧洲橡木窗框和门框使得屋顶的绿意得到进一步扩展。
Implementation
The rear demolitions and temporary supports were all carefully executed to the structural engineers’ specification and there was absolutely no evidence of movement in the buildings structures above during construction. New reinforced concrete foundations were poured and steel beams inserted to support the existing solid brick walls and floors over .The extensive faceted glazing at rear ground floor level facilitates western light to flood the kitchen, dining and utility spaces. The brickwork salvaged from the demolition was cleaned and re-laid for the solid elements of the new extension. European oak framed windows and doors completing the green roof-topped extension.

Ballsbridge / Peter Legge合作伙伴第9张图片

这是对一个年轻人设计意识的回应,同时又是对于建筑时期特点的敏锐的捕捉与保存,其建筑重点在于内部的品质和工艺。既有的地板都保留了下来,同时也重新进行了防水填塞和修缮。
Responding to a young design conscious, fun client while remaining sensitive to the existing period features an emphasis was placed on quality craftsmanship in the interior. Existing floors were retained but sanded and caulked.

Ballsbridge / Peter Legge合作伙伴第10张图片

采用高效率,冷凝式燃气锅来做饭,大多数区域的房间的地暖都是独立控制的。装有暖气片的房间也用相同的方式控制。结合上述,采用太阳能真空集热管为家里提供热水。墙壁都是透气、绝缘的,大豆喷雾的隔热装置也可以很有效的防止热空气泄漏。
A high efficiency, condensing gas boiler was used to feed under floor heating in most areas with each room independently controlled. Rooms with radiators controlled in the same way. In combination with the above, solar evacuated tubes provide for the domestic hot water needs. The walls are all insulated with breathable, soy based spray insulation that is also very effective against air leakage.

Ballsbridge / Peter Legge合作伙伴第11张图片

总结
这是对独特的住户的有趣回应,也是对新老关系的探索。First Floor Plan 一层设计图
Conclusion
A playful response to a unique client, the relationship between old and new explored throughout。

Ballsbridge / Peter Legge合作伙伴第12张图片


Ballsbridge / Peter Legge合作伙伴第13张图片


Ballsbridge / Peter Legge合作伙伴第14张图片


Ballsbridge / Peter Legge合作伙伴第15张图片


Ballsbridge / Peter Legge合作伙伴第16张图片


Ballsbridge / Peter Legge合作伙伴第17张图片


Ballsbridge / Peter Legge合作伙伴第18张图片

Ground Floor Plan 01 地面设计图01

Ballsbridge / Peter Legge合作伙伴第19张图片

First Floor Plan 01 一层设计图01

Ballsbridge / Peter Legge合作伙伴第20张图片

Second Floor Plan 01 二楼设计图01

Ballsbridge / Peter Legge合作伙伴第21张图片

Axonometric 01 轴测图01

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • 木腐之殇
  • 2012.12.06 12:21
    {:4_90:}改造焕发新生
    • 0
  • 、唯一
  • 2012.12.05 13:50
    十分详细的介绍,以后的稿件希望有所效仿,我们才能有更多精品阅读
    • 0
  • 依然詹姆斯
  • 2012.12.05 13:32
    • 0
  • 依然詹姆斯
  • 2012.12.05 13:20
    本帖最后由 村编辑部 于 2012-12-5 22:33 编辑

    很好的住宅改造
    • 0
  • 依然詹姆斯
  • 2012.12.05 13:19
    本帖最后由 村编辑部 于 2012-12-5 22:36 编辑

    沙发,呵呵
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (10698 articles)


    居住建筑 (3261 articles)


    住宅 (2686 articles)


    爱尔兰 (37 articles)


    都柏林 (17 articles)


    2010 (147 articles)


    红砖 (122 articles)


    木材 (2704 articles)


    钢筋混凝土 (191 articles)