网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第1张图片


VATRAA将“内向”艺术家的工作室转变为光线充足的伦敦之家
VATRAA transforms "introverted" artist's studio into light-filled London home

由专筑网放空,小R编译

建筑事务所VATRAA将伦敦西部的一个前艺术家的工作室改造成一座拥有六米高天井的住宅,使自然光可以到达新建的地下楼层。

总部位于伦敦和布加勒斯特的事务所VATRAA,本次的任务是将肯辛顿和切尔西皇家自治市的67平方米工作室进行改造和扩建,变成明亮的四居室住宅。

Architecture studio VATRAA has converted a former artist's studio in west London into a house featuring a six-metre-high lightwell that allows daylight to reach a new basement level.
London and Bucharest-based VATRAA was tasked with converting and expanding the 67-square-metre studio in the Royal Borough of Kensington and Chelsea into a bright four-bedroom home.

柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第2张图片

VATRAA已经将前艺术家的工作室改造成住宅
VATRAA has converted a former artist's studio into a house


改造后的建筑四个面都被围住,总共包括开放的一楼、位于部分玻璃屋顶下的二楼夹层和僻静的地下一层。

项目周边的城市环境非常拥挤,需要一个创新性的解决方案来增加室内面积,同时在整个空间内引入自然光。

The existing building, which is hemmed in on all sides, comprised an open ground floor and a mezzanine positioned beneath a partially glazed roof.
Its dense urban context required an innovative solution to increase the floor area while introducing natural light throughout the spaces.

柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第3张图片

捕捉自然光是工作室改造的关键
Capturing natural light was key to the transformation


“主要的困难是工作室四周都被邻居围绕,我们需要在一个没有窗户的空间里增加四间卧室。”VATRAA说道。

“在一个内向的开发项目中捕捉自然光成为了该项目的主题。”

"The main challenge was to add four bedrooms to a space that had no windows, being surrounded by neighbours on all four sides," explained VATRAA.
"Capturing natural light within an introverted development became the main theme of the project."

柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第4张图片

玻璃隔墙能够过滤光线
Glass walls help light to filter through


VATRAA对工作室的内部空间重新进行了分布,让建筑延伸至地下四米,增加了77平方米的面积。

采光井为较暗的一层和新增的地下室楼层带来了自然光,通过玻璃屋顶进入的日光则可以通过楼梯间和楼板上的开口到达下面的房间。

The studio's interior was reconfigured and the building was extended four metres below ground to create 77 square metres of additional floor space.
A lightwell brings natural light to the lowered ground floor and a new basement level, while daylight entering through the glazed roof reaches the rooms below via a stairwell and openings in the floor slabs.

柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第5张图片

被天窗照亮的书房
There is a study lit by a skylight


卧室位于僻静的地下一层,一楼则设有入口大厅,冥想室和书房,主要的生活区域则位于明亮通风的二楼。

各种功能区分布在房屋的三个楼层,不同光线和材料的使用赋予了每个空间独特的性格。

Bedrooms are accommodated in the secluded basement, while the ground level houses an entrance lobby, meditation room and study. The main living areas are located on the bright and airy first floor.
The various functional zones are distributed across the home's three floors, with different uses of light and materials helping to lend each space a unique character.

柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第6张图片

钢架楼梯连接房屋的三层
A steel staircase links the three floors of the house


“通过将限制转化为机遇,我们将一个开放的工作室变成了氛围之旅,体验明与暗,冷与暖,亲密与开放。”工作室说道。

“由于受到了客户对灵性和冥想的兴趣的启发,我们在平面构图上尽量简约化,通过光线和材料来探索空间的内在精神。

"By turning constraints into opportunities, we transformed an open-space studio into a journey of atmospheres, developed on contrasts such as dark-light, warm-cold, or intimate-open," the studio explained.
"Inspired by the clients' interest in spirituality and meditation, we explored the spiritual quality of space through views, light and materials orchestrated in a simple, calm composition."

柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第7张图片

细长的楼梯间也有助于过滤地下室的光线
The slender stairwell also helps filter light to the basement


地下一层是这栋房子最私密的区域,包含两间卧室和一间浴室,围绕着采光井布置。

环绕着纤细木栅栏的采光井将室内房间与户外连接起来,那里有鹅卵石铺地的花园和精心布置的花草。

半私密的一楼空间从采光井和上部空间接收自然光。书房、冥想空间和淋浴室也配置了俯瞰光井。

设有屋顶灯的新楼梯连接着三层楼,楼梯由八毫米厚的细长钢架制成,能够最大限度地保留自然光线的流动。

The basement, which is the most intimate area of the house, contains two bedrooms and a bathroom arranged around the lightwell.
Full-height openings with minimal wooden frames connect the rooms with an outdoor space, where there is a pebble-covered garden and carefully positioned planting.
The semi-private ground floor spaces receive natural light from the lightwell and from the floor above. The study, meditation space and shower room are also configured to look onto the lightwell.
A new stair with a rooflight above connects the three levels. The stair is made of slender eight-millimetre-thick steel to help minimise disruption to the flow of light.

柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第8张图片

其中还有一个六米高的光井
There is also a six-metre-high lightwell


一堵玻璃墙连接了书房与楼梯间,天窗则从上方照亮了房间。

开放式的二楼起居空间位于斜屋顶下,设有厨房、用餐区和休息室。出于隐私原因,规划限制要求封盖一半的玻璃屋顶。

In the study, a glass wall provides a connection to the stairwell, while another skylight illuminates the room from above.
The open-plan first-floor living area contains a kitchen, dining area and lounge set beneath the pitched roof. Planning constraints required half of the glazed roof to be covered for privacy reasons.

柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第9张图片

卧室位于僻静的地下室
The bedrooms are contained in the secluded basement


室内装修旨在优化日光的流动,而家具和配件的摆放旨在营造整个家庭的凝聚力。

建筑师还与客户合作开发了20件独立式家具,由实心橡木和不锈钢定制而成,想要让老旧的墙面、地板看起来更加温暖。

Internal finishes are designed to optimise the flow of daylight, while the furniture and fittings were specified to create a sense of cohesion throughout the home.
The architects also worked with the clients to develop 20 freestanding furniture items. Custom made from solid oak and stainless steel, these are intended to complement the house's raw surfaces including the concrete floor, plaster walls and timber ceilings.

柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第10张图片

一个铺着鹅卵石的小户外庭院
There is a small outdoor area lined with pebbles


VATRAA由建筑师Anamaria Pircu和Bogdan Rusu于2018年创立。这个工作室改造的项目已经入围了今年的“别拆除,改造它!”竞赛。

该事务室最近获得了伦敦一座议会大厦的扩建工程奖,该大厦以粉色石膏墙为特色,还设计了一座维多利亚式住宅的砖砌扩建工程,该建筑以圆形蓝色窗户为特色。

摄影作品由VATRAA拍摄。

VATRAA was founded in 2018 by architects Anamaria Pircu and Bogdan Rusu. Its work on the studio conversion has seen it shortlisted for this year's Don't Move, Improve! competition.
The studio recently picked up an award for an extension to a council house in London featuring pink plaster walls, and also designed a brick-clad extension to a Victorian house featuring a circular blue window.
The photography is by VATRAA

柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第11张图片


柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第12张图片


柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第13张图片


柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第14张图片


柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第15张图片


柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第16张图片


柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第17张图片


柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第18张图片


柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第19张图片


柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第20张图片


柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第21张图片


柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第22张图片


柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第23张图片


柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第24张图片


柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第25张图片


柔和日光下的氛围之旅——伦敦艺术家工作室改造第26张图片


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

室内 (2618 articles)


办公空间 (404 articles)


工作室 (419 articles)


英国 (642 articles)


伦敦 (395 articles)


钢材 (1038 articles)


木材 (3002 articles)


玻璃 (2123 articles)