网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
Slot住宅:以景观融合建筑与山丘第1张图片


Slot House | 美国洛斯阿尔托斯山 | Arterra景观建筑事务所
Slot House | Los Altos Hills, USA | Arterra Landscape Architects

由专筑网K&C,小R编译

Slot住宅为洛斯阿尔托斯山的连绵山川注入了大胆的极简主义,这是一处位于加利福尼亚湾区市郊的场地。建筑和景观的整体设计,源自于客户对现代主义设计的欣赏和对场地周边橡树林的敏锐关注。极简的景观色调柔和了建筑的硬轮廓线,将建筑融合在周围的森林山丘中。

建筑环境充分利用了场地的斜坡,构成了下沉式前庭、多层建筑,以及精心设计的梯田、通道、挡土墙、花园等节点体验。从停车的前庭出发,伴随着三层喷泉的泠泠水声,游客走下悬浮的楼梯到到达庭院。喷泉内铺设单色瓷砖,深色的金属溢流堰是其标志性特征。喷泉固定在庭院休息区,是从办公室的大玻璃俯瞰庭院的一处视觉焦点,同时也引导游客走过这三个巨大花盆,从而到达前门。

Slot House brings bold minimalism to the rolling landscape of Los Altos Hills, a semi-rural suburban enclave in California’s Bay Area. The integrated design of the architecture and landscape were shaped by the client’s appreciation for modern design and keen attention to its oak woodlands context. A minimalist landscape palette complements the strong lines of the house while linking it to the surrounding forested hills.
The built environment takes advantage of the sloping site with the sunken arrivals court, a multi-level house, and a thoughtfully considered scheme of terracing, pathways, retaining walls, gardens, and destination experiences. From the auto court, visitors are drawn down a floating staircase to an arrivals courtyard by the sound of water cascading through a three-tier fountain lined with a monochromatic porcelain tile and accented by dark metal spill weirs. The fountain anchors the courtyard seating area, provides a focal point for an office whose extensive glazing overlooks the courtyard, and redirects visitors past three oversized planters to the front door.

Slot住宅:以景观融合建筑与山丘第2张图片


设计师仔细考虑了从建筑内部望向低处林地和远处景观的视角,从而控制了建筑景观元素高度,以免遮挡视线。从楼上的卧室和休息区望去,低矮的多肉植物和仙人掌所组成的绿色屋顶铺就出一处色彩缤纷的地面。在较低的楼层的大房间,则可以将山麓丘陵开放保护区一览无余。

From within the house, interior views of lower woodlands and distant vistas were carefully considered, with landscape elements kept low so as not to obstruct the eye. On the upper level, a green roof of low-growing succulents and cacti creates a colorful ground plane from bedrooms and a seating area. On the lower level, the great room offers sweeping, unobstructed views of the Foothills Open Space Preserve.

Slot住宅:以景观融合建筑与山丘第3张图片


作为室内生活空间的自然延伸,东边的露台、餐桌和简单的户外厨房创造出私密且受保护的避风空间。一处低矮的红色喷泉从建筑里延伸出来,其涓涓细流为用餐区增添一份舒缓音乐。喷泉的色彩搭配灵感取自金门大桥,巧妙地将现代建筑与当地耐旱花园以色彩组合的方式联系在一起。

In a natural extension of the interior living space, the east terrace, with its dining table and simple outdoor kitchen, creates an intimate, protected space tucked away from the wind. A low red fountain projecting out from the house offers the soothing musicality of trickling water to the dining area. The rich color of the fountain’s plaster, inspired by the Golden Gate Bridge, ties the modern architecture to the palette of the native and drought-tolerant garden.

Slot住宅:以景观融合建筑与山丘第4张图片


Slot住宅:以景观融合建筑与山丘第5张图片


无论是材质方面、还是植物的反复遴选方面,项目的整体设计都提供了一种连续性的体验:即从灰绿色过渡黄绿色以不同质感呈现的绿色系列,以及罂粟、红色袋鼠爪和咖啡浆果为代表的红色调。瓷砖从前庭延伸到室内,穿过客厅,直到宽阔的露台上。使用者在客厅露台可以从另一个浮动楼梯走下来,这个娱乐露台的特征是一堵低矮的防火墙,隐匿在室内的一个角落里。在对面的角落处,一个下沉的无边水疗泳池位于视线之外,用于保护隐私。

A continuity of experience is provided throughout the design, both in materials and by repeating plant selections: a range of greens, from gray green to chartreuse, in different textures, and accents of red in poppies, red Kangaroo paws, and coffee berry. From the arrivals courtyard, the porcelain tile extends into the home, through the living room, and out onto broad terraces. Stepped down another floating staircase from the living room terrace, an entertainment patio features a low fire wall tucked into one corner just within the interior view; on the opposite corner, a sunken infinity-edge spa is located just out of view for privacy.

Slot住宅:以景观融合建筑与山丘第6张图片


Slot住宅:以景观融合建筑与山丘第7张图片


水疗泳池凭借其无边设计、深色瓷砖和石膏板反射出天空,强调了该场所的本土个性。当人们沿着小路,在稍远一些的长椅坐下,看向建筑东边的外观和建筑西部的林地休息区时,会发现景观植物变得越来越本土化。通过在那里栽植橡树、草木和白蒿等等植物,建筑景观设计进一步模糊了突出的建筑形式与周围环境之间的差异性,尊重其自然景观。

With its vanishing edge, dark tile, and plaster, the surface of the spa mirrors the sky, highlighting the indigenous nature of the site. As one travels the paths to the remote bench overlook on the east end of the property and the woodland seating area on its western edge, the plantings become increasingly native. There, through selections such as oaks, grasses and artemisia, the landscape design continues to blur the line between the bold form of the house and its surroundings, in deference to its natural landscape.

Slot住宅:以景观融合建筑与山丘第8张图片


项目信息:
Slot住宅
景观设计:Arterra Landscape Architects
建筑设计:Feldman Architecture
景观承包商:Douglas Landscape

图片来源
摄影师:Adam Rouse

Slot House
LANDSCAPE ARCHITECTURE: Arterra Landscape Architects
ARCHITECT: Feldman Architecture
LANDSCAPE CONTRACTOR: Douglas Landscape
Image Credits
PHOTOGRAPHER: Adam Rouse

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

景观 (678 articles)


居住区景观 (118 articles)


住宅 (2972 articles)


美国 (1461 articles)