网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
Dept W百货商店——传统又现代的文化遗产第1张图片


Dept W Store / BuckleyGrayYeoman

由专筑网沈17,小R编译

来自建筑事务所的描述。BuckleyGrayYeoman自2012年以来一直跟进原Wickhams百货商店的设计方案,项目委托人意识到位于城市边缘的街区将会随着Whitechapel伊丽莎白地铁线的开通重新引起人们的兴趣,因此寻求恢复Wickhams以前的辉煌,重新组织空间来满足多种混合功能的使用,包括高层的办公室以及沿街的零售设施。建筑师尝试对建筑物进行大规模的翻新,以期创造高质量且精致的办公空间,致敬伟大的建筑遗产。

Text description provided by the architects. BuckleyGrayYeoman has been involved with design proposals for the former Wickhams department store since 2012. Aware that that this city-fringe neighbourhood would attract renewed interest with the opening of the Elizabeth Line station at Whitechapel, our client (Schroders Real Estate) sought to restore the Wickham’s building to its former grandeur, reworking the space to suit a mixture of uses including offices on the upper floors and retail facilities at street level. We were asked to carry out an extensive refurbishment of the building to create a high-quality and refined office space that was sympathetic to the building’s heritage.

Dept W百货商店——传统又现代的文化遗产第2张图片


建筑断裂的立面来源于家族产业Spiegelhalter珠宝商店,他们在20世纪20年代大楼处于发展阶段时拒绝搬迁。因此,‘Selfridges of the East’ (东方的塞尔福里奇)只得被建造成一座不规则的具有美术风格的建筑,中心留有间隙。当地居民喜爱Spiegelhalter家族对抗 Wickhams的David和Goliath的故事。建筑师意识到保留这种对抗的形式是纪念建筑历史的良机,使之成为建筑新的心脏和灵魂。

The building’s broken façade is the result of the family-owned Spiegelhalter jewellery store refusing to relocate at the time of the building’s development in the 1920s. Consequently, the ‘Selfridges of the East’ was built as an irregular beaux-arts building with a gap in its centre. Like many in the local and extended community, we loved the David and Goliath story of Spiegelhalter family versus the Wickhams. We recognised an opportunity to celebrate the history of the building by retaining the holdout unit, making it the new heart and soul of the building rather than the thorn in its side.

Dept W百货商店——传统又现代的文化遗产第3张图片


Dept W百货商店——传统又现代的文化遗产第4张图片


Dept W百货商店——传统又现代的文化遗产第5张图片


设计工作集中于利用建筑历史里已存的纹理,创造现代的新设计,从而从根本上提升建筑的外观以及布局。现有的结构恶化,意味着原本的立面需要完全翻新。原本的石材立面被修复,移除了水管等设备。在入口处,设计应用的材料是银色面板和玻璃,它们和原始砖材的粗糙质感形成了强烈对比。建筑剩余部分的设计则遵循了相似的手法,保留并修复建筑原貌,等待使用者发现和体验。

The design works within the existing fabric of the building’s history to create a modern new design which has radically improved the appearance and layout of the building. The existing and deteriorated structure meant that the original façade was badly in need of refurbishment. The original stonework façade has been repaired, removing pipework and other services that have been added over time. On entry, the materials of the new intervention - silver cladding panels and the colour of the glazing - were selected to contrast with the roughness of the existing brickwork. The design for the rest of the building followed a similar ethos: retaining and restoring the building’s quirks to allow the occupant to discover and experience its character.

Dept W百货商店——传统又现代的文化遗产第6张图片


Dept W百货商店——传统又现代的文化遗产第7张图片


三层利用玻璃填充进行了改造,创造了不间断的办公层。过时的办公室元素和低效的设备被拆除,翻新使用自然色彩的配色,构成了干净的背景环境,新的租户可以自我创造个性空间。这种“设计之下”的手法让建筑的纹理成为故事主线。像原始硬木地板、栏杆和拱形玻璃天花都巧妙地保留了下来。首层拥有的三间零售单元也得到升级,装配新的钢框架窗户以及标牌都与大楼的原始设计保持一致。

The third-floor has been remodelled with a sensitive glass infill, creating a continuous office floor. Outdated office elements and inefficient services have been stripped out and a natural palette retained to provide a blank background onto which the new tenants can project their own identities. This ‘under-designed’ approach allows the fabric of the building itself to be the main story. Features such as the original hardwood floorboards, balustrading, and domed glass ceilings have been sensitively retained throughout the building. On the ground floor, the building’s three retail units have been upgraded, with new steel framed windows and discreet signage more in-keeping with the original design of the building.

Dept W百货商店——传统又现代的文化遗产第8张图片


团体咨询和精心设计的规划过程带来了好的成果,在没有损失建筑特点和丰富历史的情况下实现了各种功能。Spiegelhalter珠宝店现在是大楼的入口,所有的使用者都必须穿过珠宝店才能通向接待台和后部的核心空间。悬挂立面保留了原始标志的影子,既展示了建筑的过去,又充当了Mile End 路上的路标。

Community consultation and a carefully-managed planning process has resulted in a superior scheme which achieves its function without losing any of the building’s rich character and history. The Spiegelhalter shop is now the entrance through which all of the users pass on their way to the reception and core space behind. The original hanging façade, retained with a ghost of the original signage in its render, acts as both a relic of the building’s past and a signpost on the Mile End Road.

Dept W百货商店——传统又现代的文化遗产第9张图片


Dept W百货商店——传统又现代的文化遗产第10张图片


Dept W百货商店——传统又现代的文化遗产第11张图片


Dept W百货商店——传统又现代的文化遗产第12张图片


Dept W百货商店——传统又现代的文化遗产第13张图片


Dept W百货商店——传统又现代的文化遗产第14张图片


Dept W百货商店——传统又现代的文化遗产第15张图片


Dept W百货商店——传统又现代的文化遗产第16张图片


Dept W百货商店——传统又现代的文化遗产第17张图片


Dept W百货商店——传统又现代的文化遗产第18张图片


Dept W百货商店——传统又现代的文化遗产第19张图片


建筑设计:BuckleyGrayYeoman
类型:混合功能建筑,改造,遗产
面积:10800 m2
年份:2019年
摄影:Lewis Khan, Matt Chisnall
制造商:Vectorworks, Crittall, Encapsulite, Marshalls, Schuco
渲染器/3D动画:Vectorworks Architect
设计团队:BuckleyGrayYeoman
委托人:Schroders Real Estate
结构工程师:Furness Partnership
机电顾问:Charles D Smith & Associates
工料测量师:Quartz Project Services
规划顾问:GVA
声学顾问:Lee Cunningham Partnership
项目经理:Quartz Project Services
日光&灯光顾问:Point2Surveyors
交通顾问:Motion
建筑遗产顾问:Alan Baxter Associates
验证视图:Cityscape
建筑质检员:JM Partnership
总承包商:Corley + Wooley
Cad软件使用:Vectorworks
国家:英国

MIXED USE ARCHITECTURE, RENOVATION, HERITAGE,UNITED KINGDOM
Architects: BuckleyGrayYeoman
Area: 10800 m2
Year: 2019
Photographs: Lewis Khan, Matt Chisnall
Manufacturers: Vectorworks, Crittall, Encapsulite, Marshalls, Schuco
RENDERS / 3D ANIMATION:Vectorworks Architect
Design Team: BuckleyGrayYeoman
Clients: Schroders Real Estate
Structural Engineer: Furness Partnership
M&E Consultant: Charles D Smith & Associates
Quantity Surveyor: Quartz Project Services
Planning Consultant: GVA
Acoustic Consultant: Lee Cunningham Partnership
Project Manager: Quartz Project Services
Sunlight & Daylight Consultant: Point2Surveyors
Transport Consultant: Motion
Heritage Consultant: Alan Baxter Associates
Verified Views: Cityscape
Approved Building Inspector: JM Partnership
Main Contractor: Corley + Wooley
Cad Software Used: Vectorworks
Country: United Kingdom

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (11655 articles)


商业建筑 (539 articles)


百货商店 (5 articles)


改造 (110 articles)


英国 (620 articles)


2019 (617 articles)