网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
尊重自然的小屋也会受到大自然的呵护第1张图片


Meranza住宅
Refugee Meranza / Architekt Andreas Gruber

由专筑网王沛儒,李韧编译

来自建筑事务所的描述。该项目位于意大利田园般的云杉林地和白云岩的美景中。项目所在地区可以通过一条简单的道路进入,这条路通向当地山区的一座高山,名为“Gitschberg”。冬季的滑雪场离场地不远,步行即可到达。此外,一条小溪穿过场地,人们可以洗完桑拿后再通过冷水沐浴降温。从这个意义上说,使用者与周围的自然环境紧密相连,而且享受着自然带来的无数优势。

Text description provided by the architects. The site is located in Meransen / South Tyrol in an idyllic enclave of spruce wood and great views of the Dolomites. The area is accessed by a simple path that leads as a hiking trail to the alpine destinations on the local mountain called “Gitschberg”. The winter ski slope is not far from the grounds and can be reached on foot. Also, a creek passes the site, which invites for Cooling in the summertime and in the winter after the sauna session for a cold shower. In this sense, the user is closely connected with the surrounding nature and enjoys its countless advantages.

尊重自然的小屋也会受到大自然的呵护第2张图片


尊重自然的小屋也会受到大自然的呵护第3张图片


尊重自然的小屋也会受到大自然的呵护第4张图片


尊重自然的小屋也会受到大自然的呵护第5张图片


使用者对个人生活安排的渴望以及当地的建筑文化是建筑师设计理念的决定因素。建筑师Andreas Gruber设计了一座包含三个单元的建筑结构,注入旅行概念。这座结构根据客人的需要量身定做,住在里面会让人感觉很舒适。风扇的形状使项目具有一定的隐私,而且还提供了不同的自然景观视角,项目最独特的地方就是这些景色在建筑内部的任何地方都可以看到。超大尺寸的玻璃形成框景效果,使住宅的每个单元独一无二。

The desire for individual living arrangements as well as the local building culture are the determining factors for the architectural design concept for the Obomila Waldchalets in Meransen. Architect Andreas Gruber of architektgruber.com in Schabs/ South Tyrol has designed a building structure with three units for a touristic concept. The structure is tailored to the needs of the guest and invites you to feel well. The fan shape creates privacy and provides different views of the surrounding nature whose unique qualities are equally led to the building interior. The oversized glass cut-outs frame the respective landscapes and make each residential unit unique.

尊重自然的小屋也会受到大自然的呵护第6张图片


尊重自然的小屋也会受到大自然的呵护第7张图片


尊重自然的小屋也会受到大自然的呵护第8张图片


客厅和卧室前面还有一个宽敞的、不受天气影响的露台,尤其在夏天,其功能广泛。这些建筑的名字来源于该地区的历史地名,从这个意义上说,这些名字深深扎根于这里。这些单元在顶点上彼此略微接触,但不会融合在一起。所以在做地基的时候,原始地形也经过认真仔细的勘察。建筑师的目标是在很大程度上保护自然斜坡,尽可能少地干预它。这种尊重自然的态度在其其他许多作品中也都很明显。

The living room and a bedroom will also be preceded by a spacious, weather-protected terrace that will be heavily used, especially during the summer. The names of the buildings are derived from the historical field names of the place and are in this sense strongly rooted in the location. The units touch each other slightly at their vertices but do not fuse together. This creates interesting niches that allow the original terrain to be sensitively read. The goal of the architect was to largely preserve the natural slope and to intervene as little as possible. This respectful attitude toward nature is evident in many of his projects.

尊重自然的小屋也会受到大自然的呵护第9张图片


尊重自然的小屋也会受到大自然的呵护第10张图片


这些单元通过公共斜坡预测区自然形成,分为三个层次。一个在中央使用黑色钢材布置的螺旋楼梯作为连接单元,还构成了创造性的空间效果。这些单元的内部结构类似于相邻的森林,由天然和拉丝云杉木材构成。天然木材的香味突出了小屋的感觉,其中私人的水疗中心让人感觉平静愉快。它好像在森林中被保护起来,Obomilla森林小屋似乎在邀请使用者来度过一个放松的假期。

The units are autonomously developed via a common slope-side pre-area and are divided into three levels. A centrally arranged spiral staircase, executed in black steel, stands in each unit as a connecting element and equally provides a creative accent. The inner workings of the units are analogous to the adjacent forest in natural and brushed spruce wood. The scent of the natural wood underlines the perception as a hut and calms pleasant. Complemented with a private spa, which is protected in the forest out, the Obomilla forest chalets invite you to a relaxing holiday.

尊重自然的小屋也会受到大自然的呵护第11张图片


尊重自然的小屋也会受到大自然的呵护第12张图片


尊重自然的小屋也会受到大自然的呵护第13张图片


尊重自然的小屋也会受到大自然的呵护第14张图片


建筑设计:Architekt Andreas Gruber
地点:意大利
项目类型:小住宅
设计团队:Architekt Alfred Gufler
建筑面积:200.0平方米
项目年份:2019年
照片摄影:Gustav Willeit, Wolfgang Scherzer
制造商:Nemetschek
工程设计:Eng. Andreas Mairhofer
项目顾问:Arch. Josef March
合作方:Natalie Burckhart
景观设计:Architekt Andreas Gruber
客户:Obomilla

Architects: Architekt Andreas Gruber
Location: 39037 Maranza BZ, Italy
Category: Cabins & Lodges
Design Team: Architekt Alfred Gufler
Area: 200.0㎡
Project Year: 2019
Photographs: Gustav Willeit, Wolfgang Scherzer
Manufacturers: Nemetschek
Engineering: Eng. Andreas Mairhofer
Consultants: Arch. Josef March
Collaborators: Natalie Burckhart
Landscape: Architekt Andreas Gruber
Clients: Obomilla

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10448 articles)


居住建筑 (3179 articles)


住宅 (2609 articles)


意大利 (488 articles)


2019 (243 articles)


木材 (2617 articles)


玻璃 (1739 articles)