网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
方格子也不一定是极简和简约的代名词第1张图片


EsPuig d'en Valls体育中心
EsPuig d'en Valls Sports Centre / MCEA | Arquitectura

由专筑网王沛儒,李韧编译

来自建筑事务所的描述。EsPuig d'en Valls体育中心项目分两个不同阶段,第一个阶段是两个现有的室外庭院的设计,第二个阶段是其外围围护的设计和施工。

Text description provided by the architects. The project of the EsPuig d'en Valls Sports Centre was conceived in two distinct phases; the first of these consisted of the covering of the two existing outdoor courts; the second was the design and execution of the enclosure of its perimeter.

方格子也不一定是极简和简约的代名词第2张图片


方格子也不一定是极简和简约的代名词第3张图片


方格子也不一定是极简和简约的代名词第4张图片


第一阶段的施工设施期间,建筑师在构思围护结构设计的要点时,主要目的是实现室内和周围环境之间的融合,这样做是为了不丢掉户外空间存在的精髓,同时这也是承继多年来EsPuig d'en Valls设计团队的实践方式。

When, during the execution of the first phase, we receive the brief for the design of the enclosure, our main aim was to achieve an element of fusion between the interior and its broader setting, so as not to lose the essence of this outdoor space for the practice of sport, which had been used as such by teams from EsPuig d'en Valls for years.

方格子也不一定是极简和简约的代名词第5张图片


方格子也不一定是极简和简约的代名词第6张图片


事实上,正是在第一阶段的实施过程中,建筑师才发现了太阳从早到晚投射到建筑上的色调与强度的变化。因此,将这些转瞬即逝的自然光引入新定义的空间成为项目的一个想法来源,之前的空间完全开放,但是现在它可以在时间上延续了现有空间的本质。

Indeed, it was during the implementation of the first phase that we discovered the intensity of the shades of colour that the sun projected onto the building from first light (due to the absence of obstacles to the east) until dusk. For this reason, the introduction of these fleeting tones of natural light into the newly defined space has become a fundamental element in the project, one which gives continuity in time to the sporting essence of the existing space, which previously was completely open.

方格子也不一定是极简和简约的代名词第7张图片


为了确定这种内部和外部永久变化的关系,建筑师研究了建筑的六个表面,即在地面引入了一种常常应用于Balearic景观之中的蓝色特征,建筑的天花板波纹铝板,具有反射能力,融合了开发过程中所有的元素,另外,建筑的四面墙都由24厘米厚的白色砖石砌筑而成,格子窗和百叶窗布置于其中,为空间带来足够的透气性,这使得两面相对的墙体看起来重叠在一起,每个墙体立面都引入环境的一种颜色。在朝西的外立面上,格子板是按照与建筑物排水的流线的水平线对齐排列,但是东面的立面打破了这种序列,它的纹理反射出了远处山区的地平线,建筑入口安置在南面,融合了不同的色彩,形成整个地区中最具代表性的元素。

To define this relationship of permanent change between the interior and exterior,we worked with the six surfaces of the building: its ground, which introduces a blue colour, so evident in the Balearic landscape; its ceiling, of corrugated aluminium, with a reflective capacity which provides a fusion of all elements in the development; and the four walls, materialized through the combination of blind panel walls and lattice walls of 24 cm exposed white brick with sufficient permeability to allow for the compositional overlapping of two opposing facades and the introduction of the colours of the environment as part of the composition of each of these. On the western facade, the lattice panels are aligned according to the horizontal line marked by the stream that runs alongside the building; the eastern facade breaks this linearity to allow for a reflection of the broken lines of the mountainous horizon beyond; the southern facade, which provides the main access, incorporates a lattice fabric in a continuous state of changing colours, and as such constitutes the most representative element of the whole plot.

方格子也不一定是极简和简约的代名词第8张图片


方格子也不一定是极简和简约的代名词第9张图片


建筑师选择了白色开放型砖石,这些白砖根据太阳的位置,其颜色会呈现出细微的差别,它们在一天的特定时段内是很纯粹的白色,这个24厘米厚的墙体即使在不利天气条件下也可以防止水进入室内。

The material selected for the lattice (white open brick), as well as providing notable nuances of colour according to the sun’s position, these ranging from ochre at certain hours of the day to pure whites, allows for the inclusion of a 24cm thick wall which greatly inhibits the entry of water into the enclosure, even in adverse weather conditions.

方格子也不一定是极简和简约的代名词第10张图片


方格子也不一定是极简和简约的代名词第11张图片


因此,为了寻求室内外的密切关系,建筑充分利用当前的气候条件,达到通风和自然采光的功能,从而让能源消耗接近于零。

As a result seeking a close relationship between interior and exterior, the building is able to take full advantage of the prevailing climatic conditions, in order to attain a system of ventilation and natural lighting, and which leads to a level of energy consumption close to zero.

方格子也不一定是极简和简约的代名词第12张图片


方格子也不一定是极简和简约的代名词第13张图片


方格子也不一定是极简和简约的代名词第14张图片


方格子也不一定是极简和简约的代名词第15张图片


方格子也不一定是极简和简约的代名词第16张图片


方格子也不一定是极简和简约的代名词第17张图片


方格子也不一定是极简和简约的代名词第18张图片


方格子也不一定是极简和简约的代名词第19张图片


方格子也不一定是极简和简约的代名词第20张图片


方格子也不一定是极简和简约的代名词第21张图片


方格子也不一定是极简和简约的代名词第22张图片


方格子也不一定是极简和简约的代名词第23张图片


方格子也不一定是极简和简约的代名词第24张图片


方格子也不一定是极简和简约的代名词第25张图片


方格子也不一定是极简和简约的代名词第26张图片


建筑设计:MCEA | Arquitectura
地点:西班牙
类别:可持续建筑
结构:QL Ingeniería
测量:María José González Vicente
面积:24857.95平方英尺(约2309.3平方米)
项目年份:2017年
照片摄影:DAVID FRUTOS FOTOGRAFíA DE ARQUITECTURA
制造商:Malpesa, OICON, Gerflor

Architects: MCEA | Arquitectura
Location: It's Puig D'en Valls. Santa Eulària des Riu. Ibiza Balearic Islands, Spain
Category: Sustainability
Structure: QL Ingeniería
Measurements: María José González Vicente  
Clients: Ayuntamiento de Santa Eulària des Riu
Area: 24857.95 ft2
Project Year: 2017
Photographs: DAVID FRUTOS FOTOGRAFíA DE ARQUITECTURA
Manufacturers: Malpesa, OICON, Gerflor

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10358 articles)


体育建筑 (165 articles)


体育中心 (22 articles)


可持续建筑 (33 articles)


西班牙 (634 articles)


2017 (829 articles)


砖石 (72 articles)