网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
在家中,又仿佛住在公园第1张图片


VREDESPLEIN弗雷德普林街区规划设计
EINDHOVEN THE NETHERLANDS

由专筑网pilewyj,吴静雅编译

Old Woensel的质量改进

Oud Woensel和住房基金会名下组织--“共同努力”希望改善埃因霍温的弗雷德普林街区人们使用体验。这项工作包括拆除、重建居民住宅区和提高公共空间使用质量。发展规划是在老乌恩森地区总体规划的基础上和DAT建筑事务所的城市愿景中提出的。OKRA景观设计师负责了公共空间的总体规划设计,后期也将发展到详细设计。

Quality Improvement Old Woensel
Oud Woensel and the housing foundation ‘home working together’ wanted to improve the quality of the Vredesplein in Eindhoven. The work consists of demolition, rebuilding of homes and improving the quality of public space. The framework for development was set out in the master plan Oude Woensel and the urban vision from DAT Architects. OKRA Landscape Architects designed the master plan for the public space which was later developed to detailed design.

在家中,又仿佛住在公园第2张图片


在公园中居住

新的城市规划包括将石材打造的住宅区改造成让居民仿佛“住在公园里”的居民区。该设计涉及到450个家庭高密度地集中在一个住宅区,规划重点在于拿出巧妙的解决停车问题的方案。其结果是,许多住房有可以直接进入公共空间的通道,没有停放或行驶的车辆去阻碍这条路径。这是建筑与公共空间的相互协同的好方法。

Living in the Park
The new urban plan contains a transformation of the stoney residential area into a neighbourhood of ‘living in the park’. The design has a high density of 450 homes with focus upon clever parking solutions. The result is that many of the houses have direct access to the public space with no cars parked or driving in the space. An optimal synergy between architecture and public space.

在家中,又仿佛住在公园第3张图片


新老居民共同商议

在对街区制定规划方案期间,设计方希望居民们能全面地参与到规划设计的进程中来。现有的以及即将入住的居民和OKRA景观事务所一起共同确定了公共空间的发展走向。公共空间四周都被绿色的元素包围。人行道穿过绿地,形成穿过公园的合理的路线,同时与周围环境相连。拥有诸多种植物参与的种植计划意味着公园的每个部分都有自己独特的主题。

Old and New Residents Determine the Contents
A comprehensive participatory process was carried out during the development of the plan. Current and future residents determined the content of the public space with OKRA. The public space is filled green from wall to wall. Walkways cut through the green and form logical routes through the park, making the connections to the surroundings. A sophisticated planting plan means that each ‘finger’ of the park has its own identity.

在家中,又仿佛住在公园第4张图片


委托方:当地市房管局
规划设计面积:85153平方米
规划设计年份:2001年-2005年
施工年份:2010年
从2014年起进入第1期建设。目前在执行第二阶段
合作单位:DAT建筑事务所 Advin
标签话题: 公共空间 广场 总体规划
项目位置:荷兰埃因霍温

Client: Woningstichting ‘thuis
Area: 85153m2
Year: 2001 - 2005        
Ontwerp 2010
Fase 1 opgeleverd 2014. Fase 2 momenteel in uitvoering
Collaboration: DAT architecten en Advin
Tags: Public Space Square Masterplanning
Location:Eindhoven, The Netherlands

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

规划 (156 articles)


景观规划 (31 articles)


商业区景观 (180 articles)


公共空间 (169 articles)


广场 (96 articles)


荷兰 (408 articles)


埃因霍温 (5 articles)


OKRA (4 articles)