网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
在繁华的都市中的骑行小径,让你能与自然亲密接触第1张图片


骑行小径
Bike Path / Battle i Roig Architectes

由专筑网芮万里,王帅编译

来自建筑事务所的描述。该项目是设计改造一段连接城市的道路。

Batlle i Roig建筑事务所通过微介入的方式改造并设计了一条长890米的骑行路线,这条道路连接了Carretera de les Aigües 大道上的公共广场,Collserola公园 ,埃斯普卢加斯以及沿着对角线大道分布的Baix Llobregat中的市区和其他的小镇。

Text description provided by the architects. A small surgical operation to connect metropolitan territory.
The architecture practice of Batlle i Roig Arquitectura has designed an 890-metre pedal path, a small surgical intervention that connects the Forum with the Carretera de les Aigües track, with Collserola Park, and with Esplugues and other towns and cities in the Baix Llobregat along Avinguda Diagonal.

在繁华的都市中的骑行小径,让你能与自然亲密接触第2张图片


Enric Batlle说:“城市设计近几年所面临的挑战是克服城市与自然空间之间的障碍。”

该项目位于城市道路网络最为复杂的地点之一:这里是巴塞罗那的对角大道和Avinguda dels Països Catalans的交汇处,它位于Esplugues de Llobregat,复杂的交通状况严重影响了行人和骑行者的通行,近60年来从未改善。

Batlle i Roig建筑事务所一直提倡采取轻机动出行的方式和建立更加亲近自然的城市,这促使他们在这片即将重生的环境中设计了一段平缓的骑行道路,其景观环境将提升该片区在城市中的景观价值,并且将Collserola公园中的自由空间同城市的骑行路网连接在一起。

“The challenge for urban design in coming years is to help overcome the barriers that have been built between natural spaces and the city.” Enric Batlle
The project is located at one of the most difficult points in the metropolitan road network: the junction that connects Barcelona’s Avinguda Diagonal with Avinguda dels Països Catalans in Esplugues de Llobregat, a barrier for pedestrians and bicycles for sixty years.
The firm, resolute commitment of Batlle i Roig to soft mobility and a more biophilic city prompted them to design a gently sloping cycle lane in a renaturalised, landscaped environment that acts as a vantage point over the city and connects the urban network of cycle lanes with the system of free spaces in Collserola Park.

在繁华的都市中的骑行小径,让你能与自然亲密接触第3张图片


在繁华的都市中的骑行小径,让你能与自然亲密接触第4张图片


为了尽可能地减少对自然环境的影响,该项目首先适应了该片区的空间形态,自行车道的高度和基础设施顺应地形标高的变化而变化,它有时会成为一个同岔路口的车行道路有5米间距的人行步道,或是会成为穿过环形道路下,净高为2.5米的废弃通道的隧道。

这条新建的骑行道路通过调整自身坡度高度的变化,进一步将道路整合到景观之中,并且使用装满Collserola石块的金属框支护系统,该支护系统可以直接放置在地面上,并且采用干式施工的方法,从而更加具有可持续性和更加环保。

With the aim of impacting the natural setting as little as possible, the project first of all adapts to the morphological characteristics of the place, with its variable topography and infrastructures crossing at different levels, either becoming a walkway with a 5.00 m clearance above vehicles on the slip road or a tunnel through the ring road’s abandoned underpass with headroom of 2.5 m.
The new pedal path is further integrated into the landscape by adjusting its slope to the level of the roads and using the retaining system with gabions full of stones from Collserola, positioned directly on the ground to enable a dry-construction intervention that is more sustainable and environmentally friendly.

在繁华的都市中的骑行小径,让你能与自然亲密接触第5张图片


该骑行道路宽4.5米,它通过不同颜色以及不同表面纹理来区分人行步道和自行车环道。这样的划分可以保证自行车道(2.3米宽)在整段路线上是连续统一的,并且使得人行步道能够更加亲近于自然环境,多亏了设计师对步行道进行了一系列的外扩,进而使其适应了原地形倾斜的几何边缘并且在其上能够种植绿树。这些加宽的部分宽度达到了4.5m,从而形成了一个小型的休息空间,并且在其中配有长椅,座凳以及自行车架,从这里,人们能够欣赏到对角线大道以及整座城市的景色。

The path is 4.50 m wide and differentiates between pedestrian and bicycle circulation, with two contiguous strips that differ in the colour and texture of their finishes. This distribution ensures that the cycle lane (2.30 m wide) is continuous and uniform throughout the entire route and enables pedestrians to relate more directly with nature, thanks to a series of offsets that adapt to the geometry of the sloping verges and existing trees. These widened sections of up to 4.50 m form small spaces to rest, equipped with benches, seats and cycle racks, where people can take in the views of Avinguda Diagonal and the city.

在繁华的都市中的骑行小径,让你能与自然亲密接触第6张图片


由铁锈石砌成并经氧化处理过的路面以及由耐候钢制成的扶手使得整段道路具有统一的风格,使其从城市中的主要道路等基础设施中脱颖而出,并且与周围的环境空间相得益彰。

道路边缘种植了当地的植物,它们符合低水耗以及季节性开花的特征,从而,使得整段道路在全年都拥有变化的颜色和香气。与此同时,为了保护现存的植被以及使它们能够融入新建温床中,建筑师也付出了巨大的努力。

The ferruginous stone, oxide-treated pavers and the weathering-steel handrail give the whole a unitary identity that stands out from the major road infrastructures and relates well with the surrounding landscaped spaces.
All the vegetation chosen for tree planting and landscaping the edges of the track corresponds to native species with low water consumption and seasonal flowering to offer changing colours and perfumes throughout the year. At the same time, great pains were taken to conserve the existing trees and incorporate them into the beds created along the new path.

在繁华的都市中的骑行小径,让你能与自然亲密接触第7张图片


这段由Batlle i Roig建筑事务所设计的新的路径将这片被人们遗忘和封闭的空间进行了转换,将其变成了一个人们能够彼此见面交流以及城市空间得以延续的都市社区。

人们缓缓地在这段绿意盎然的道路上平静地散步和骑行,这样的场景唤起了人们对于远离繁华城市的乡村小路的美好回忆。

The new pedal path designed by Batlle i Roig has transformed a forgotten space, closed off to people, into a place of meeting and urban continuity for the metropolitan community.
A greenway, with calmed traffic, that evokes country lanes away from the city and major road infrastructures.

在繁华的都市中的骑行小径,让你能与自然亲密接触第8张图片


项目设计:Battle i Roig Architectes
项目地址:西班牙,巴塞罗那
建筑设计事务所:Enric Batlle, Joan Roig
Batlle i Roig建筑事务所团队:Antoni Monté, Francesc Montero
面积:8.293 m2
项目年份:2018年
摄影:Jordi Surroca
植被工程技术和大地景观设计人员:Dolors Feu
环境设备:Yago Cavaller
工程造价:Bianchini
工程承包:SBS Ingeniería
制造商:Rogasa      

Architects: Battle i Roig Architectes
Location: Av. dels Països Catalans, 08950 Esplugues de Llobregat, Barcelona, Spain
Author Architects: Enric Batlle, Joan Roig
Architects Batlle i Roig Team: Antoni Monté, Francesc Montero
Area: 8.293 m2
Project Year: 2018
Photographs: Jordi Surroca
Ingeniera Técnica Agrícola y Paisajista Equipo Batlle i Roig: Dolors Feu
Ambientólogo Equipo Batlle i Roig: Yago Cavaller
Calculista gabiones: Bianchini
Ingeniería: SBS Ingeniería
Constructor: Rogasa

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10641 articles)


公共空间 (166 articles)


城市设计 (62 articles)


道路 (13 articles)


西班牙 (655 articles)


巴塞罗那 (156 articles)


2018 (881 articles)


耐候钢 (65 articles)