网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
传统街区下的新型经适房,“冬季花园”也不缺席第1张图片


Nightingale 1住宅外立面采用钢结构形成“冬季花园”
Steel-framed "winter gardens" form the facade of Nightingale 1 housing development

由专筑网缕夕,杨帆编译

Breathe 建筑事务所在墨尔本市中心郊区设计了一栋公寓楼,面向街道的立面布置了带有金属框架的“冬季花园”。

Nightingale 1公寓楼由Breathe 建筑事务所设计,位于另一座名为The Commons的建筑旁,该工作室现在就在此办公。

该建筑是第一个为房地产商Nightingale Housing创建的完整实例,其目的是开发“具有财务、社会和环境可持续性”的住宅项目。

Breathe Architecture has completed an apartment building in an inner-city suburb of Melbourne, with metal-framed winter gardens arranged along its street facing facade.
Nightingale 1 was developed by Breathe Architecture on a site located alongside another building it designed called The Commons, where the studio is now based.
The building represents the first completed example of a typology created for housing provider Nightingale Housing, which aims to develop residential projects "that are financially, socially and environmentally sustainable".

传统街区下的新型经适房,“冬季花园”也不缺席第2张图片


Nightingale 1位于工业和国际化的Brunswick社区附近,旨在提供经济适用的住房,并最终获得业主的认可。

该建筑的几何体量和材料颜色的简单组合也受到该地区现有城市结构外观的影响。

“Nightingale的形式是对Brunswick工业遗产的简单回应。”该工作室入围了Dezeen的住房项目类奖项。

Located in the industrial and cosmopolitan Brunswick neighbourhood, Nightingale 1 is designed to provide affordable housing and was informed by input from the end users.
The building's simple composition of geometric volumes and pared-back material palette are also influenced by the appearance of the area's existing urban fabric.
"Nightingale's form is a simple response to Brunswick's industrial heritage," explained the studio, which was shortlisted in the Housing Project category of the Dezeen Awards.

传统街区下的新型经适房,“冬季花园”也不缺席第3张图片


建筑的主立面面向街道,形成冬季花园,阳台完全由玻璃包围。

“钢结构下的‘冬季花园’呼应了传统仓库的特点,回收的奶油砖响应了曾经位于其附近的单层砖块仓库。”建筑师补充道。

该项目旨在与当地社区合作,以一条鹅卵石铺就的公共巷道为特色,两侧布置再生砖墙,增强与街道的连接。

The building's main facade is fronted by a series of winter gardens – balconies that can be fully enclosed by glass.
"Its steel-framed winter gardens respond to traditional warehouse characteristics whilst its recycled cream brick responds to the single storey single brick warehouses that once populated the vicinity," the architects added.
The project seeks to engage with the local community and features a cobbled public laneway flanked by walls of recycled brick that enhances its connection with the street.

传统街区下的新型经适房,“冬季花园”也不缺席第4张图片


沿着巷道的凹窗下设有座位,鼓励公众逗留并与底层租户互动,底层租户包括有建筑工作室,非营利组织和Nightingale住宅本身租客。

通道延伸到建筑物的深处,朝向一个流通区域,通过链式屏幕俯瞰郁郁葱葱的蕨类植物。

Seating nooks lining the recessed windows along the laneway encourage the public to linger and interact with tenants occupying the ground floor, which include an architecture practice, a not-for-profit organisation and Nightingale Housing itself.
The passageway extends deep into the building, towards a circulation area that overlooks a lush fernery through chainlink screens.

传统街区下的新型经适房,“冬季花园”也不缺席第5张图片


贯穿整个项目使用的材料为了确保一致性,选材上着重简洁、朴实和功能性,相对优先于形式。

“设计策略是以更少的成本赋予建筑更多的内容,采用朴素颜色的材料,并尽可能少用。” Breathe建筑事务所解释道。平面功能尽可能简单,其重要性优先于形式。

Materials used throughout the project were chosen to ensure a sense of consistency that prioritises simplicity, honesty and function over form.
"The design strategy was to build more with less, adopting an honest material palette and placing emphasis on reduction," Breathe Architecture explained. "The planning was kept simple, and materiality took precedence over form."

传统街区下的新型经适房,“冬季花园”也不缺席第6张图片


电梯大堂等公共空间采用了未经处理的黑色木条板、低碳钢板和椰棕垫,而公寓内部采用了打蜡木地板和露天的混凝土天花板。

位于建筑南侧公寓的钢框玻璃回应了该地区传统仓库的临界窗户。北侧公寓前面设置了筛网,为落叶葡萄藤提供了框架,可以在夏季形成荫蔽的空间。

Shared spaces such as lift lobbies also feature untreated blackbutt timber battens, mild steel panels and coir matting, while the apartment interiors are defined by the use of waxed-timber floors and concrete ceilings with exposed services.
Steel-framed glazing lining the apartments on the southern side of the building evokes the crittall windows of traditional warehouses in the area. The northern apartments are fronted by mesh screens that provide a framework for deciduous grape vines to create shade during the summer months.

传统街区下的新型经适房,“冬季花园”也不缺席第7张图片


建筑屋顶露台分为两个具有不同功能的露台。第一个用于公共空间,并设有公共洗衣区、晾衣绳、盆栽棚、种植水果和蔬菜的种植园。

屋顶的第二部分包含僻静的座位,坐落在精心布置的庭院中,还有一个户外用餐区和一个供儿童玩耍的屋顶草坪。

Breathe建筑事务所还将为悉尼派拉蒙影业公司(Paramount Pictures)的前总部改造成一家精品酒店,顶部屏幕将由雪佛龙形状的铜板构成。

The building's decked rooftop is divided into two terraces with distinct functions. The first is dedicated to utility purposes and accommodates a communal laundry area, along with a clothesline, potting shed and planters for growing fruits and vegetables.
The second part of the rooftop contains secluded seating nestled among carefully considered planting, as well as an outdoor dining area and a rooftop lawn for children to play.
Breathe Architecture also transformed the former headquarters of Paramount Pictures in Sydney into a boutique hotel topped with a screen made from chevron-shaped copper panels.

传统街区下的新型经适房,“冬季花园”也不缺席第8张图片


传统街区下的新型经适房,“冬季花园”也不缺席第9张图片


传统街区下的新型经适房,“冬季花园”也不缺席第10张图片


传统街区下的新型经适房,“冬季花园”也不缺席第11张图片


传统街区下的新型经适房,“冬季花园”也不缺席第12张图片


传统街区下的新型经适房,“冬季花园”也不缺席第13张图片


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9784 articles)


居住建筑 (3003 articles)


公寓楼 (65 articles)


澳大利亚 (409 articles)


墨尔本 (106 articles)


砖墙 (120 articles)


钢材 (903 articles)


玻璃 (1619 articles)