网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
同样的海滨住宅,却拥有双重空间第1张图片


双重空间住宅
Stradbroke Dual Occupancy / Graham Anderson Architects

由专筑网王沛儒,李韧编译

来自建筑事务所的描述:项目位于North Stradbroke岛上Point Lookout的一片倾斜场地中,场地面积约1000平方米,广阔的海洋和丛林景观是场地的两大优势。客户想要一座家庭度假建筑和另一座可以出租用于度假的住宅。为了最大程度地利用海景和阳光,同时保障客户的私密性,因此双重空间是设计的主要策略。家庭住宅的设计使用了Sunpal不透明聚碳酸酯薄膜,让建筑在夜晚成为一道亮点。

Text description provided by the architects. Expansive ocean and bush views set the design objectives for these two-holiday houses on a 1000 square meter sloping site at Point Lookout on North Stradbroke Island. Our clients wanted a family holiday house and another house that they could rent as a holiday home. Maximising ocean views, managing sun exposure and creating a private retreat for our clients in this dual occupancy development were our key priorities. The family home was also designed in a way that contributes to the streetscape at night through the use of Sunpal opaque polycarbonate sheeting.

同样的海滨住宅,却拥有双重空间第2张图片


同样的海滨住宅,却拥有双重空间第3张图片


同样的海滨住宅,却拥有双重空间第4张图片


建筑师将住宅朝向与街道垂直的方向,从而获得以下优势:
-扩大了客厅和主卧室的视角;
-减少沿街面积,尽量利用开放空间;
-与后方住宅形成视觉上的连贯,从而减少住宅背后的幽闭氛围。

By orienting the family home perpendicular to the street we:
- increased the viewing angle from the living areas and main bedroom
- minimized the amount of the building at the street front, also allowing a dominance of open space in this coastal setting
- provided the rear house with visual access to the street thus minimizing the potential claustrophobic atmosphere of one house built behind another.

同样的海滨住宅,却拥有双重空间第5张图片


同样的海滨住宅,却拥有双重空间第6张图片


两座住宅的平面都有着相邻的线性区域。楼梯、浴室、储藏间和厨房等服务区域服务于相邻较大的居住、餐饮和卧室区。前侧建筑的上层是分隔层,和地形相互融合,这一高度的顶点是大型半封闭甲板,它位于距离地面大约5米的地方,是最佳观景点。

The plan for both houses follows adjacent linear zones. A narrower service zone of stairs, bathrooms, storage, and kitchen serve the adjacent larger occupation zones of living, dining, and bedrooms. The upper level of the front house is split level, accommodating the steeply sloping site. This level culminates in a large semi-enclosed deck, perched approximately five meters above ground, in the prime view location.

同样的海滨住宅,却拥有双重空间第7张图片


同样的海滨住宅,却拥有双重空间第8张图片


同样的海滨住宅,却拥有双重空间第9张图片


同样的海滨住宅,却拥有双重空间第10张图片


低层由第二起居室、三间卧室和浴室组成,与上层垂直,平行于地面的斜坡。这使得住宅在视觉上与地面相连,并提供了与下层生活空间相连的一层庭院。这个庭院是第二个“海滩”入口,有外部海滩设备存储区和室外淋浴区。

The lower level, consisting of a second living area, three bedrooms and bathrooms are set perpendicular to the upper level and parallel to the slope of the land. This allows the house to be visually connected to the ground and provides a ground level courtyard adjoining the lower living space. This secure courtyard is the secondary "beach" entry, with external beach equipment storage and an external shower

同样的海滨住宅,却拥有双重空间第11张图片


同样的海滨住宅,却拥有双重空间第12张图片


同样的海滨住宅,却拥有双重空间第13张图片


同样的海滨住宅,却拥有双重空间第14张图片


同样的海滨住宅,却拥有双重空间第15张图片


同样的海滨住宅,却拥有双重空间第16张图片


同样的海滨住宅,却拥有双重空间第17张图片


同样的海滨住宅,却拥有双重空间第18张图片


同样的海滨住宅,却拥有双重空间第19张图片


同样的海滨住宅,却拥有双重空间第20张图片


同样的海滨住宅,却拥有双重空间第21张图片


同样的海滨住宅,却拥有双重空间第22张图片


建筑设计:Graham Anderson Architects
地址:澳大利亚
面积:500.0平方米
项目时间:2012年
摄影:Andrew Manson
制造商:Radial Timbers, Palram, Carter Holt Harvey
场地面积:1035平方米

Architects: Graham Anderson Architects
Location: Point Lookout, Australia  
Area: 500.0 m2
Project Year: 2012
Photographs: Andrew Manson
Manufacturers: Radial Timbers, Palram, Carter Holt Harvey
Site: 1035 m2

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10843 articles)


居住建筑 (3292 articles)


住宅 (2723 articles)


澳大利亚 (458 articles)


2012 (381 articles)


聚碳酸酯板 (15 articles)