网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
“老生常谈”的老电厂也能在阳光下熠熠生辉第1张图片

旨在提高公共电力公司总部景观的获奖设计
Winning Design Seeks to Increase Public Power Corporation Headquarter's Environmental Awareness

由专筑网pilewyj,李韧编译

Micromega在雅典公共电力公司(Public Power Corporation)新总部景观设计的投标中取得了成功。设计方案希望通过他们富有创意且理性的方法,创建一个综合性的城市公园,从而塑造该公司的公众形象。设计落成后,这个拥有蒸汽动力站的站点将成为这座城市的当代地标,同时实现与历史建筑和现有的旧发电厂的跨时代对话。

通过Micromega的设计,PPC对可持续能源形式的承诺将由三个传统性质的主要空间来建立,他们将利用和宣传公司的可再生资源——太阳、风和水。在新城市公园的建造中,建筑师希望激活环保意识,提醒公众选择用清洁能源。

Micromega’s winning proposal for the new Public Power Corporation HQ in Athens seeks to define the company’s public character in creating an integrated urban park around and under the structure. The site which held the steam-powered station is to become a contemporary landmark for the city whilst establishing a dialogue with the historical complex and the existing old electricity factory.
Through Micromega’s design, PPC’s commitment to sustainable forms of energy will be established by three main “topoi” (spaces) that educate and express the company’s renewable sources – sun, wind, and water. In the creation of the new urban park, the architects hope to activate environmental awareness, reminding the public of the alternative clean sources available.

“老生常谈”的老电厂也能在阳光下熠熠生辉第2张图片

“老生常谈”的老电厂也能在阳光下熠熠生辉第3张图片

这三个空间中的第一个是一个线性的树冠空间,其中可以容纳展览、市场和被称为“太阳之路”的活动场所。阳光通过上方的网状天棚一洒而下,为人们带来即时的体验,并为给公园其他地方提供能量的光电板积蓄能量。

公园北部还有一个“空中花园”,其中包括一个大型的圆形下沉剧场,可以用于演出、会议和活动。这个空间将被一个种植小麦的种植园包围,人们可以体验风吹麦浪的景象。

最后一项是一个由浅水池形成的“水之广场”,它能通过水面的对流热传导产生自然冷却的效果。水景周围设置的钢制座椅是城市公共设施,它们让使用者能够更舒适地体验环境带来的惬意。

The first of the three proposed spaces will be a linear canopy that can accommodate exhibitions, markets and events known as the “Sun Path”. Overhead, a mesh canopy will play with the sunlight to create an ephemeral experience and support photovoltaic panels that will provide the energy for the rest of the park.
North of the park there will be the “Air Garden” including a large amphitheater lowered into the ground that can host performances, meetings and events. The space will be surrounded by a plantation of wheat for the public to envision the flow of air as it passes through the vegetation.
The final of the topoi will be the “Plaza of Water” formed of a shallow pond that will generate a natural cooling from the convective heat transfer across the surface. Steel chairs around the water form the urban equipment for the users to manipulate the space to suit themselves

“老生常谈”的老电厂也能在阳光下熠熠生辉第4张图片

“老生常谈”的老电厂也能在阳光下熠熠生辉第5张图片

空间和建筑的公共属性,会通过设计而得到进一步的加强。场地的结构将成为重点设计对象,它会成为一个引航器,从而在外部区域之间建立流体的连接。该建筑将被分成三个单元,来反映旧建筑的复杂语言。而位于中心的青铜核心的弯曲几何形态与主入口进行对话,创造一个平衡的整体。在希腊,阳光是一个很重要的因素,建筑立面上设置有突出的遮阳设备,这对人们的景观视线也起到了引导作用,同时也能够扩散太阳光线。

The public nature of the space and the building will be further enhanced as the structure is elevated onto a piloti to create a fluid connection between the outside areas. The building will be broken into three units to reflect on the language of the old building complex, as the central bronze core will be based on curved geometry to communicate the main entrance and create a balanced whole. As the sun is a large factor to consider in Greece, the façade will be determined by the shading filters that control the views of the neighborhood and diffuses the sunlight.

“老生常谈”的老电厂也能在阳光下熠熠生辉第6张图片

建筑设计:Micromega
位置:希腊,雅典
项目团队:Alexandros Zomas, Mara Papavasileiou, Dimitris Papageorgiou, Fereniki Fotopoulou, Giouli Spiropoulou, Evelina Faliagka, NatasaDrougka,Demetra Hadjiyiangou。
结构工程:Nasos Mantzanas,Fotis Kondis
机械工程:TETRAS. A.E.M.
建筑系学生:Marinos Skouras, Nafsika Pitsou, Anna Syrianou, Iasonas Ameranis, Ahmed Hazem。
客户:Public Power Corporation
面积:40000.0平方米
项目时间:2018年

Architects: Micromega
Location: Athens, Greece
Project Team: Alexandros Zomas, Mara Papavasileiou, Dimitris Papageorgiou , Fereniki Fotopoulou, Giouli Spiropoulou, Evelina Faliagka, Natasa Drougka, Demetra Hadjiyiangou
Structural Engineering: Nasos Mantzanas, Fotis Kondis
Mechanical Engineering: TETRAS A.E.M.
Architecture Students:
Marinos Skouras, Nafsika Pitsou, Anna Syrianou, Iasonas Ameranis, Ahmed Hazem
Client: Public Power Corporation
Area: 40000.0 m2
Project Year: 2018


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

景观 (484 articles)


商业景观 (4 articles)


公园 (193 articles)


希腊 (103 articles)


雅典 (25 articles)


2018 (619 articles)