网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第1张图片

多面的体验中心/ Abin Design Studio
Bonochhaya Experience Centre

由专筑网朱王倩,杨帆编译

'Bonochhaya'是一个以Shantiniketan遗产为主题的独家住宅项目,这是对Rabindranath Tagore遗产致敬的地方。它是一个豪华的休闲项目,具有乡村、自然风格的气息。

‘Bonochhaya’ is an exclusive housing project themed around the heritage of Shantiniketan, which as a place, is a tribute to the legacy of Rabindranath Tagore. It is a project for a luxury retreat with a rural, nature-inspired flavour.
     
论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第2张图片
© Ravi Kanade

论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第3张图片
© Ravi Kanade

作为客户的“Bonochhaya”互动区域,这个开发的体验中心旨在激发所有的这些方面以及更多。它包括会议空间、展示区域、讨论区的所有基本功能,在环境中展示了作为该项目独特销售特征的本地特色。

Built as the client Interaction zone for ‘Bonochhaya’, the experience centre for this development is designed to bring out all these aspects and more. It consists all essential functions of meeting spaces, presentation areas, discussion zones, set in the environment showcasing the local flavour as a unique selling feature of the project.
   
论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第4张图片
© Ravi Kanade

自然和浪漫的氛围通过树荫下的座位有所强调,这是设计的一个组成部分,并通过其构思进行编织。玻璃等候室俯瞰着开放的甲板,邀请街道的人欣赏这些绿色连接创造的环境。

Nature, romanticised through the emphasis on sitting in the shade of trees, is an integral part of the design and is woven in through its conceptualisation. The glass waiting lounge overlooking the open-to-sky deck invites one from the street to taste the environment created through these green connections.
   
论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第5张图片
© Ravi Kanade

随着温度升高到45°C,设计必须保持阻隔夏日炎热的阳光。双砖墙和向南倾斜的陶土瓦屋顶是理想的被动冷却措施,同时带来一种乡土的气息。倾斜的屋顶被分成3个不同的高度,以有趣的方式生成各种绿色的体块。北面遮荫的绿色庭院利用现有的树木,可以翻译为Shantiniketan生活的“灵魂”。

With temperatures soaring upto 45°C, it was imperative that the design keeps out the harsh summer sun. Double brick walls and Southward-tilted terracotta tile roofs were ideal passive cooling measures to employ as they also lent an earthy vibe. The sloping roofs were split into 3 different heights to work as an interesting way to bring greens in to the various volumes. The shaded northern green courtyard capitalised on existing trees and translated into the 'Soul' of Shantiniketan life.
     
论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第6张图片
© Ravi Kanade

受到泰戈尔教义、部落艺术、Shantiniketan的启发,这些元素都被编织到设计和图形中。砖墙和赤土砖补充钢结构和混凝土地板,展现出真正的泰戈尔门徒当代和前瞻性的本质。

Inspired by Tagore's teachings, tribal art, intrinsic to Shantiniketan, was woven into the design and graphics. Brick walls and Terracotta Tiles complement the Steel Structure and Concrete floors to bring out the contemporary and forward-thinking nature of the true Tagore disciple.
   
论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第7张图片
© Ravi Kanade

一旦开发并完全被利用,体验中心计划可以再次用作当地社区的医生诊所。该设施包括日间护理病房,小型诊断中心和门诊部。这是开发商在项目开始时计划的一种方式,作为回馈社区的一种手段。我们设法将社会方面与他们对营销空间的需求整合成一个单一的建筑,这样既节省了成本和时间,同时增加了两个功能的感性和建筑价值。

Once the development is fully occupied, the experience centre is planned for re-use as a doctor's clinic for the local community. The facility would include a day care ward, a small diagnostic centre and an out-patient department. This is something the developer had planned at the start of the project as a means to give back to the community. We managed to integrate the social aspect with their requirement of a space for marketing into a single structure, saving cost and time while adding sentimental and architectural value to both functions.
   
论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第8张图片
© Ravi Kanade

论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第9张图片
© Ravi Kanade

论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第10张图片
© Ravi Kanade

论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第11张图片
© Ravi Kanade

论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第12张图片
© Ravi Kanade

论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第13张图片
© Ravi Kanade

论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第14张图片
© Ravi Kanade

论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第15张图片
© Ravi Kanade

论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第16张图片
© Ravi Kanade

论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第17张图片
© Ravi Kanade

论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第18张图片
底层平面图/Ground Floor Plan

论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第19张图片
屋顶平面图/Roof Plan

论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第20张图片
侧视图/Side Elevation

论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第21张图片
正立面图/Front Elevation

论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第22张图片
细节/Details

论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第23张图片
图解/Illustration

论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第24张图片
图解/Illustration

论建筑对场地的感知:多面的Bonochhaya体验中心第25张图片
© Ravi Kanade

建筑设计:Abin Design Studio
地址:印度,西孟加拉邦731204,Santiniketan
主要建筑师:Abin Design Studio
设计团队:Abin Chaudhuri, Poorvi Dugar Ajmera, Angshujit Mazumder
面积:585.0 ft2
项目时间:2016年
建筑摄影:Abin Design Studio

Architects: Abin Design Studio
Location: Santiniketan, West Bengal 731204, India
Architect in Charge: Abin Design Studio
Design Team: Abin Chaudhuri, Poorvi Dugar Ajmera, Angshujit Mazumder
Area2: 585.0 ft2
Project Year: 2016
Photographs: Ravi Kanade


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (12091 articles)


娱乐休闲建筑 (384 articles)


体验中心 (19 articles)


印度 (178 articles)


西孟加拉邦 (3 articles)


2016 (642 articles)


Abin Design (4 articles)


砖墙 (127 articles)


玻璃 (2049 articles)


混凝土 (2685 articles)