网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第1张图片

Hayhurst and Co creates "hanging-basket roof" for designers' home and studio

由专筑网Yumi,杨帆编译

建筑工作室Hayhurst&Co为名列前茅的皮革设计组合Whitaker Malem建造了住宅兼工作室,它有一个陡峭的阶梯式屋顶,上面种植了超过800种植物。

Architecture studio Hayhurst and Co has built a home and studio for leading leather-design duo Whitaker Malem, featuring a steeply stepped roof covered in over 800 plants.

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第2张图片

这座两层的房屋称为花园住宅,它位于伦敦哈克尼的De Beauvoir区域,是今年争夺 RIBA House年度奖的20所住宅之一。

Called Garden House, the two-storey residence is located in the De Beauvoir area of London's Hackney and is one of 20 houses vying for this year's RIBA House of the Year award.

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第3张图片

这座建筑的名字来源于它不同寻常的屋顶。

伦敦的Hayhurst&Co把它描述成一个“悬挂的篮状屋顶”,这种分层结构是一个金字塔状的植物塔,包含了景天属植物和石南属植物。

The building takes its name from its unusual roof.
Described by London-based Hayhurst and Co as a "hanging-basket roof", this tiered structure is a pyramid-like tower of planters containing sedums and heathers.

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第4张图片

住宅为业主提供了一个容易维护的花园。

倾斜的轮廓也呼应了邻近建筑的形式,使该项目获得规划许可。

This provides the clients with a garden they can easily maintain.
Its sloping profile also echoes the form of neighbouring buildings, which helped the project win planning permission.

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第5张图片

“我们主要想创造一个多功能的空间,它甚至可以用于呈现我们作品的小型展览,同时也作为住宅和工作室,”Patrick Whitaker和Keir Malem解释说。

“当绿色屋顶的概念被提出,借此帮助我们的[设计]通过规划时,我们当下的反应就是:我们不仅会有一个绿色的屋顶还将拥有真正的花园,”他们说。

"Our brief was for a versatile space that might even be used for small exhibitions of our work as well as being a home and studio," explained clients Patrick Whitaker and Keir Malem.
"When a green roof was suggested as a way to help us get the [design] through planning, our immediate reaction was that we would only have a green roof that we could really garden," they said.

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第6张图片

这个组合——最著名的是为电影创造戏服,包括蝙蝠侠前传和哈利波特系列——最初在20世纪90年代的基地上建造了一座单层厂房。

新的住宅取代了这个建筑,它已经年久失修了。

The duo – best known for creating costumes for movies including The Dark Knight and the Harry Potter series – originally built a single-storey workshop on the site in the 1990s.
The new property replaces this structure, which had fallen into disrepair.

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第7张图片

建筑师Jonathan Nicholls和Nick Hayhurst为了创造这种结构的屋顶,在30度和45度的斜屋顶上安装了一系列的V型、不锈钢格子。

植物都种植在格子里,鹅卵石围绕在其四周,意在复制Dungeness海边的特质——在那里Whitaker和Malem有第二个家。

To create the sculptural roof, architects Jonathan Nicholls and Nick Hayhurst mounted a series of V-shaped, stainless-steel trays onto the 30- and 45-degree pitched roofs.
The plants set into these trays are surrounded with pale pebbles, intended to replicate the seaside character of Dungeness – a place where Whitaker and Malem have a second home.

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第8张图片

“这个‘悬挂’的花园创造了一个独特的、可访问的屋顶景观,”Nicholls和Hayhurst说。

“它在伦敦的城市景观中创造了一种新的动态干预。”

"The 'hanging' garden creates a unique and accessible roofscape," said Nicholls and Hayhurst.
"It creates a new and dramatic insertion into London's urban landscape."

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第9张图片

该地块是被包围的,所有的四个面都有其他的建筑。

这使得它很难插入多个窗口,所以天窗为室内提供了主要的自然光线。

The plot is landlocked, with other properties on all four sides.
This made it difficult to insert many windows, so skylights provide the majority of daylight for the interior.

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第10张图片

建筑的底层包含这个组合的起居空间。

一间卧室、一个开放厨房和浴室沿着一侧布置,剩余的空间留给休息室和用餐区。

The ground floor of the building contains the duo's living spaces.
A bedroom, an open kitchen and a bathroom are lined up along one side, with the rest of the space left over for lounge and dining areas.

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第11张图片

一个被称为冬季花园的玻璃大堂为这些空间提供了入口,并铺以瓷砖地板,让人联想到了铺路石。

折叠的钢楼梯位于入口附近,还包括搁置艺术品的架子。楼梯通向二层的工作室。

A glazed entrance lobby – called the winter garden – provides an entrance to these spaces, which all feature tiled flooring reminiscent of paving stones.
A folded steel staircase is located near the entrance,and also incorporates shelving for artworks. It leads up to the first-floor studio.

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第12张图片

开放式空间用橡木板铺装,并由于屋顶结构形成的倾斜角度的天花板而获得了额外的高度。

它可以作为客户的工作区、画廊或试衣间,包含内置存储和办公桌。

This open-plan space is lined with oak panelling, and benefits from additional height provided by angled ceilings thanks to the roof structure.
Containing built-in storage and desks, it can function as a workspace, a gallery or a fitting room for clients.

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第13张图片

“该项目从概念发展到详细设计,作为与制造商客户设计上的合作——开辟了一种独特关系,它基于决策的设计过程,”建筑师补充说。

在最近一系列对传统屋顶花园新形式的探索项目中,这座花园住宅是最新颖的。其他最近的案例包括:屋顶分成条纹的越南住宅;有着起伏绿色屋顶的荷兰大厦。

摄影:Kilian O'Sullivan

"The project was developed from concept to detail as a design collaboration with the maker clients – a relationship which opened up a uniquely engaging making-based design process," added the architects.
Garden House is the latest in a series of recent projects that explore new forms for the traditional roof garden. Other recent examples include a house in Vietnam with its roof divided up into stripes and a Dutch block with an undulating green roof.
Photography is by Kilian O'Sullivan.     

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第14张图片

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第15张图片

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第16张图片

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第17张图片

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第18张图片

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第19张图片

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第20张图片

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第21张图片

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第22张图片
Concept plan/概念图

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第23张图片
Ground floor plan/底层平面图

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第24张图片
First floor plan/一层平面图

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第25张图片
Section diagrams/剖面图

花园住宅的陡峭阶梯屋顶/Hayhurst & Co第26张图片
Cross section/横截面



出处:本文译自www.dezeen.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (11975 articles)


居住建筑 (3516 articles)


住宅 (2921 articles)


阶梯屋顶 (2 articles)


伦敦 (384 articles)


木材 (2927 articles)


钢材 (1018 articles)