网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
美国Medgar Evers大学图书馆/ ikon.5建筑事务所第1张图片

Medgar Evers College Library

由专筑网刘政和,韩平编译

来自建筑事务所的描述:Medgar Evers大学图书馆与纽约城市大学毗邻,该图书馆翻新项目将现有的45000㎡的传统图书馆改造成现代化的图书馆。毗邻图书馆的建筑加建部分,为整个空间增加了一个2000㎡的玻璃大厅空间,让图书馆呈现出全新的街道风貌,同时面向Bedford大道提供了新的入口。

From the architect. Set within the existing Bedford building of The City University of New York, the Medgar Evers College Library renovation transforms an existing 45,000 square foot traditional library into a modern information commons. A new addition, located adjacent to the library, adds a glassy 2,000 square foot welcome center that gives the library a civic presence on the street while providing a new front door to the College along Bedford Avenue.

美国Medgar Evers大学图书馆/ ikon.5建筑事务所第2张图片
© Jeffrey Totaro

美国Medgar Evers大学图书馆/ ikon.5建筑事务所第3张图片
© Jeffrey Totaro

改造的概念来自那些手稿和电脑屏幕。设计将建筑每个内表面都作为高反射面,并利用现有的北面两层玻璃幕墙和空间框架使之前昏暗的空间转换成明亮通风的学习环境。在三层通高空间内,自然光从北面窗户和天窗射入,照亮了内部表面、楼梯、学习房间和办公室。北侧三层楼高的新楼梯连接了内部的三个楼层。

The concept for the renovation is inspired by the brilliant and reflective pages of illuminated manuscripts and their modern counterpart, the computer screen. Treating each interior surface as a bright reflective page, the renovation transforms the former dark and shadowed space into a bright and airy learning environment that takes advantage of an existing north facing two story glass wall and space frame to admit light deep within the building. Natural light enters the three story space from north facing windows and an overhead skylight to illuminate the space frame, interior surfaces, sculptural stair, group study rooms and offices. A new three story opening along the north facade and new sculptural staircase physically and visually link all three levels. The opening increases the legibility of the space and hence the building’s clarity by allowing the visitor to see the various program functions of the library from the entry. The result is a light-filled inspiring information commons with adjacent study and classroom spaces.      

美国Medgar Evers大学图书馆/ ikon.5建筑事务所第4张图片
© Jeffrey Totaro

除了室内空间的转换外,图书馆的功能也完全转变了。建于1980年代初(早于图书馆电脑革命之前)的Medgar Evers图书馆是一个传统的资料收集和独立学习的空间。虽然个人的研究空间和藏书仍然可用,但改造设计将图书馆转换成现代化的信息共享空间。这个改造最重要的是解决了存储空间利用率低下的问题,并充分利用公共服务功能、技术服务功能、特殊集合存储和传统藏书的功能。这种方法释放了空间,并激发了二层的研究空间和课堂空间的活力。

In addition to the interior transformation of the space, the renovation completely transformed the program of the library. Built in the early 1980’s, just before the advent of the computer revolution in libraries, the Medgar Evers library was designed as a traditional collection and study space relying on the isolated individual scholarship model for learning. While individual study spaces and book collections are still available, the renovation transforms the functions of the library into a modern information commons that supports collaborative learning. Significant to this transformation is the reclamation of under-utilized storage space on the lower level for the less public functions such as, technical services, special collection storage and the traditional book collection. This approach freed up space on the main and second floors for more collaborative study areas and technology driven classroom spaces.           

美国Medgar Evers大学图书馆/ ikon.5建筑事务所第5张图片
© Jeffrey Totaro

美国Medgar Evers大学图书馆/ ikon.5建筑事务所第6张图片
1st Floor Plan/一层平面图

美国Medgar Evers大学图书馆/ ikon.5建筑事务所第7张图片
© Jeffrey Totaro

新翻新的图书馆为大家提供了学习工作站和服务台。新的信息共享空间主要有团体研究房间、媒体中心和休闲座椅。之前,图书馆只提供10台计算机工作站。现在,新空间在一层提供42台计算机工作站,地下层提供15个计算机工作站,而且每个座位都可以充电。除此以外,还有信息共享空间、10间小组学习的房间、一间新兴的技术中心、测试和讨论教室、特殊档案室和画廊。翻新将现有的结构减少,并将重要的资源收藏在移动端,从而释放出空间供新的功能使用。      

The renovated library provides for collaborative technology workstations adjacent to staff reference and nearby help desks. Supplementing the information commons on the main level are group study rooms, a media center and casual seating throughout. Previously the library provided ten computer workstations. The new space now provides 42 computer workstations on the main level, 15 computer workstations on the lower level and access to power and data at every seat. In addition to the information commons, 10 group study rooms, an emerging technology center, testing and advising classrooms, special collections archives and gallery are provided. These additions were possible within the existing structure by reducing and placing the most important collections in compact mobile storage, thus freeing up valuable floor area for program use.      

美国Medgar Evers大学图书馆/ ikon.5建筑事务所第8张图片
© Jeffrey Totaro

该建筑改造加入了一些可持续发展技术,以减少能源消耗,提高室内环境质量。玻璃墙允许自然光线进入图书馆,利用视觉调节系统在白天可以减少一定的人工照明。所有面向信息共享空间的封闭房间都可以借助共享空间的自然光。反射屋面减少了吸热,新的高性能采暖通风和空调系统大大减少了能源消耗。可回收的地毯、木地板、低VOC的涂料和LED照明改善了室内环境的品质。

The renovation incorporates a number of sustainable features in order to reduce energy consumption and improve interior environmental quality. The north facing glass wall permits diffused natural light to enter the library and photo optic dimming system monitor light levels and keeps artificial lights off for most of the daylight hours. All enclosed rooms have glass partitions oriented toward the information commons to borrow natural daylight throughout all spaces of the building. Reflective roofing reduces heat gain on the facility and a new high performance heating ventilation and air conditioning system vastly improves energy consumption. Recyclable backed carpet, bamboo wood flooring and paneling, low VOC paints and LED lighting are used throughout to improve the quality of the interior environment.

美国Medgar Evers大学图书馆/ ikon.5建筑事务所第9张图片
© Jeffrey Totaro

美国Medgar Evers大学图书馆/ ikon.5建筑事务所第10张图片
Location/位置图

美国Medgar Evers大学图书馆/ ikon.5建筑事务所第11张图片
Site Plan/场地平面图

美国Medgar Evers大学图书馆/ ikon.5建筑事务所第12张图片
Lower Level Plan/较底层平面图

美国Medgar Evers大学图书馆/ ikon.5建筑事务所第13张图片
2nd Floor Plan/二层平面图

美国Medgar Evers大学图书馆/ ikon.5建筑事务所第14张图片
Sections/剖面图

美国Medgar Evers大学图书馆/ ikon.5建筑事务所第15张图片
Diagram/图解

美国Medgar Evers大学图书馆/ ikon.5建筑事务所第16张图片
Scheme/方案

•        建筑事务所:ikon.5建筑事务所
•        地点:美国 纽约 布鲁克林
•        设计团队:Joseph G. Tattoni, FAIA / Arvind Tikku, AIA / J. Daniel Cummings, AIA / Michael Herbst, AIA / Benjamin J. Petrick, AIA
•        建筑面积:45000.0 平方英尺
•        项目时间:2016年
•        摄影:Jeffrey Totaro

•        Architects: ikon.5 architects
•        Location: United States, Brooklyn, NY, USA
•        Design Team: Joseph G. Tattoni, FAIA / Arvind Tikku, AIA / J. Daniel Cummings, AIA / Michael Herbst, AIA / Benjamin J. Petrick, AIA
•        Area: 45000.0 ft2
•        Project Year: 2016
•        Photographs: Jeffrey Totaro


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (11383 articles)


文化建筑 (1140 articles)


图书馆 (330 articles)


美国 (1385 articles)


纽约 (406 articles)


2016 (638 articles)


ikon.5 architects (2 articles)