网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
Cubo住宅/ PHOOEY Architects第1张图片

由专筑网Brick,Vigo编译

来自事务所的描述。该住宅位于墨尔本,属于列入文化遗产的维多利亚时代的房子,原有两层,附带阳台,PHOOEY Architects建筑事务所将其改造成定制的可持续住宅,供一个年轻家庭居住。

From the architect. PHOOEY Architects transformed an existing double storey Victorian-era heritage-listed attached terrace house in Melbourne into a bespoke & sustainable home for a young family.

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第2张图片
© Peter Bennetts Photographer

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第3张图片
Floor Plan/楼层平面图

最初,住宅通过楼梯下黑暗闷热的走廊进入。这个位置现在有新的迎客厅,通向自然通风的、充满阳光的多层次空间。一个特色楼梯位于重新设计的住宅的中心,贯通三层楼。梯台足够大,可供工作、玩耍或只是散步。

Originally, the house was entered via a dark, stuffy corridor located under a staircase. In its place, a new welcoming entry foyer now opens into a sunlight drenched multi-level void with natural ventilation. Centrally located in the re-planned house, a feature stair climbs & descends between three levels. Landings are large enough to work, play or just hang out on.

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第4张图片
© Peter Bennetts Photographer

拆除中回收的材料碎片存放在场地上,用于升级改造:既有的台阶和栏杆从最初的楼梯变成吊灯悬在空中;现有的窗户成为特色墙壁和采光井;剩下的楼梯栏杆用于小孩阁楼床围栏和厨房里的细木工手柄;金属防盗门成为外部保密设备和遮阳设备;石板屋顶瓦片成了窗台和外立面特征元素。既有的住宅后面部分无法使用,取而代之的是向后院开放的可居住环境。

Material pieces salvaged from the demolition were stored on site for upcycling. From the original staircase, existing steps & balustrades became a chandelier suspended in the void. Existing windows became a feature wall & lightwell. Leftover stair balustrades screened a kid’s loft bed & became joinery handles in the kitchen. Metal security doors became external privacy & sun shading devices. Slate roof tiles became window sills & feature elements in the external facade. The existing rear & dysfunctional portions of the house were replaced by habitable environments opening onto the rear garden.

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第5张图片
© Peter Bennetts Photographer

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第6张图片
© Peter Bennetts Photographer

从拆除的红砖后立面损失的记忆和活力在新建筑外皮上得以呈现。房子后部的拆除图纸被分成相等的正方形,并且以超现实主义的立体方式重新布置。和业主一起修修补补,解决了楼层和立面布局。

Embodied memory & energy lost from the demolished red brick rear facade was fragmented onto the new building envelope. Demolition drawings of the existing rear portion of the house were cut up into equal squares & re-arranged in a surrealist cubomania manner. Tinkering together with the owner produced a resolved floor & facade layout.

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第7张图片
© Peter Bennetts Photographer

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第8张图片
Elevation/正面图

房屋增加部分的建筑语言延伸到一个适于小孩玩耍的花园,这里充满了生机的元素。光伏电池、太阳能热水和集水池被隐藏起来。通过有效的规划及引入自然的空气和阳光,展现老房子升级改造的记忆。

The language of the house additions extends into a small child friendly garden filled with productive pockets. Photovoltaic cells, solar hot water & water collection tanks are hidden from view. Whereas on display are the upcycled memories from the old house, contextualised by efficient planning & infused with natural air & sunlight.

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第9张图片
© Peter Bennetts Photographer

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第10张图片
© Peter Bennetts Photographer

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第11张图片
© Peter Bennetts Photographer

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第12张图片
© Peter Bennetts Photographer

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第13张图片
© Peter Bennetts Photographer

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第14张图片
© Peter Bennetts Photographer

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第15张图片
© Peter Bennetts Photographer

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第16张图片
© Peter Bennetts Photographer

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第17张图片
© Peter Bennetts Photographer

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第18张图片
© Peter Bennetts Photographer

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第19张图片
© Peter Bennetts Photographer

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第20张图片
© Peter Bennetts Photographer

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第21张图片
© Peter Bennetts Photographer

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第22张图片
© Peter Bennetts Photographer

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第23张图片
Elevation/正面图

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第24张图片
Elevation/正面图

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第25张图片
Elevation/正面图

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第26张图片
Elevation/正面图

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第27张图片
Floor Plan/楼层平面图

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第28张图片
Floor Plan/楼层平面图

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第29张图片
Floor Plan/楼层平面图

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第30张图片
Section/剖面图

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第31张图片
Section/剖面图

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第32张图片
Section/剖面图

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第33张图片
Section/剖面图

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第34张图片
Section/剖面图

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第35张图片
Grid/网格

Cubo住宅/ PHOOEY Architects第36张图片
© Peter Bennetts Photographer

建筑设计: PHOOEY Architects
项目位置: 澳大利亚,维多利亚省,墨尔本市
设计团队: Emma Young, Peter Ho , Adam Gordon, Jessie Cook, Rob Chittleborough, Helen Duong, Anne-Claire Deville & Lucinda Arundel.
项目面积: 410.0平方米
项目时间: 2013年
摄影: Peter Bennetts Photographer
结构工程: Perrett Simpson Stantin
景观设计: Simon Ellis
建造: Conterno Group

Architects: PHOOEY Architects
Location: Melbourne VIC, Australia
Design Team: Emma Young, Peter Ho , Adam Gordon, Jessie Cook, Rob Chittleborough, Helen Duong, Anne-Claire Deville & Lucinda Arundel.
Area: 410.0 sqm
Year: 2013
Photographs: Peter Bennetts Photographer
Structural Engineer: Perrett Simpson Stantin
Landscape Architect: Simon Ellis
Builder: Conterno Group

出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (11389 articles)


居住建筑 (3426 articles)


住宅 (2852 articles)


澳大利亚 (475 articles)


维多利亚 (61 articles)


2013 (514 articles)


木材 (2865 articles)


石材 (570 articles)