网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第1张图片
© Jose Hevia

来自专筑编辑朱王倩,许航的报道。这个项目可以通过5个有趣的点描述。

From the architect. The work can be described through 5 interest points.

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第2张图片
© Jose Hevia

环境和形状

该建筑位于工业和住宅区之间的中间位置,毗邻现已废弃的帕尔马旧监狱。其平面形状是梯形的,并且建筑最大化的利用了基地的可使用面积,这也是客户的要求。其建筑体量与环境不断对话,混合了“国际风格”和马洛卡传统农村建筑的建筑风格。

-Environment and Shape
The building is located in an intermediate location between and industrial and a residential area, adjoining the old prison in Palma, nowadays abandoned. The plot is trapezoidal,and the building adapts to it using the maximum surface area allowed, as it was required by the client. Its volumetric architecture is a constant dialogue with the environment, blending the architecture of ‘International Style’ and traditional rural buildings in Mallorca.


马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第3张图片
© Jose Hevia

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第4张图片
© Jose Hevia

结构和构造系统

该结构是由金属支柱和复合板组成。支柱连接到外部结束,这使得整个地板除了垂直的核心筒部分都是一体的。在这种方式中,内部分布不受结构的干扰,允许其重新排布空间。G.H.A.S.系统被用于密封建筑表面,大大提高建筑物的热性能和机械性能。

-Structure and Constructive System
The structure is composed of metallic pillars and composite slabs. The pillars are attached to the external closure, which allows having the entire floor available except the vertical communication core. In this way, the internal distribution does not have structural interferences, allowing rearrangement of spaces. G.H.A.S. system has been used to execute the envelope, remarkably improving the thermal and mechanical performance of the building.

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第5张图片
© Jose Hevia

外立面、构图和灯光

主要的入口位于大悬挑遮阳系统下面,玻璃幕墙占据了主立面的一整块墙体,起到了遮掩作用。一个开启的玻璃门表明这里是出入口,并且让光线撒入接待厅。

-Façade, Composition and Light
The main access, located under a big marquee, is built by a glass wall that occupies the main façade’s length, which is mainly blind. A single opening in this glass façade indicates the entrance and lets the light invade the reception.   

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第6张图片
© Jose Hevia

其他的3个立面的设计满足了空间上光线和通风的要求。为此,只需要三种开口即可(尺寸50×240cm,100×240cm,150×240cm)。

The composition of the other 3 façades has been designed following the lightning and ventilation requirements in each one of the spaces. To do so, only three kinds of openings were needed (dimensions 50×240 cm, 100×240 cm and 150×240 cm).

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第7张图片
© Jose Hevia

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第8张图片
© Jose Hevia

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第9张图片
Section AA A-A/剖面图

这个项目主要需要实现的目标之一就是为手术室提供日光,这里空间通常是封闭的并且缺乏日光。为了达到这个要求,在这些房间里面设计了可以向北打开的天窗,允许漫射光进入室内,而不打扰或影响日常工作。该建筑一层的墙面贴上了瓷砖,带来了基数效应,并使用不同质感和亮度的瓷砖。这也有利于日常维护。

One of the main objectives of the project was providing the operating theatres with daylight, spaces which are usually closed and lack of it. In order to achieve this objective, North-oriented skylights have been opened in these rooms, allowing the entrance of diffuse light without bothering or interfering with the daily work. The building walls are tiled on the ground floor, bringing a base effect, with a different texture and brightness. It also facilitates routine maintenance works.

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第10张图片
© Jose Hevia

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第11张图片
© Jose Hevia

白色是建筑的内外空间的主要颜色。这个单色处理强调整洁和地中海风格。

White is the predominant colour in the interior and exterior of the building. This monochromatic treatment emphasizes its tidiness and Mediterranean character.

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第12张图片
© Jose Hevia

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第13张图片
© Jose Hevia

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第14张图片
© Jose Hevia

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第15张图片
© Jose Hevia

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第16张图片
© Jose Hevia

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第17张图片
© Jose Hevia

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第18张图片
© Jose Hevia

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第19张图片
© Jose Hevia

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第20张图片
© Jose Hevia

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第21张图片
© Jose Hevia

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第22张图片
Basement Floor Plan/地下层平面图

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第23张图片
Ground Floor Plan/底层平面图

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第24张图片
First Floor Plan/一层平面图

马洛卡犬兽医医院/ Estudi E. Torres Pujol第25张图片
Roof Plan/顶层平面图

建筑设计:Estudi E. Torres Pujol
地址:西班牙,巴利阿里群岛,帕尔马
建筑主要负责人:Esteve Torres Pujol
面积:1538.0平方米
年份:2014年
建筑摄影:Jose Hevia
项目管理: ARCOFITEC
执行董事: Antonio J. Sanchez, David Seguí Leggett
设备: Joaquín Canet y Miquel Llinàs – Engineers Assesors
结构: Joan Fortuny
安全协调: Jaume Oliver
地形: Santiago Ginard
岩石工程: Geoma
3 D: Santi Domínguez Maestro
构造: Contratas Bartolomé Ramón S.A.
暖通空调和管道安装: Clima Insular S.L.
电器安装: Easa Electrica Arias S.A.
通信工程: Level Electronics S.L.

Architects: Estudi E. Torres Pujol
Location: Palma, Balearic Islands, Spain
Architect In Charge: Esteve Torres Pujol
Area: 1538.0 sqm
Year: 2014
Photographs: Jose Hevia
Project Management: ARCOFITEC
Directorate Of Enforcement: Antonio J. Sanchez, David Seguí Leggett
Facilities: Joaquín Canet y Miquel Llinàs – Engineers Assesors
Structure: Joan Fortuny
Security Coordination: Jaume Oliver
Topography: Santiago Ginard
Geotechnical: Geoma
3 D: Santi Domínguez Maestro
Constructor: Contratas Bartolomé Ramón S.A.
Hvac And Plumbing Installation: Clima Insular S.L.
Electrical Installation: Easa Electrica Arias S.A.
Telecomunications: Level Electronics S.L.

出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10998 articles)


医疗建筑 (111 articles)


西班牙 (665 articles)


巴利阿里群岛 (3 articles)


帕尔马 (3 articles)


2014 (732 articles)


金属 (577 articles)


复合板 (3 articles)