网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第1张图片
© Tom Arban

以下文字由建筑事务所陈述:我们在位于萨尔瓦多群山环绕的科阿特佩克湖畔建造了此小屋。我们希望卡尔德德屋是一个能够去充分享受这壮阔风景地方。该项目包含一个小礼拜堂、一个餐厅、一个酒店和各种各样的辅助空间。


From the architect. Nestled in the mountains surrounding Lake Coatepeque in El Salvador, “Cardedeu” is a place for events that aims to maximize the chances of an open space in such a privileged place with spectacular views. We complement it with a chapel, a restaurant, a hotel and various support spaces.

卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第2张图片
© Tom Arban

卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第3张图片
© Tom Arban

在设计中,我们充分尊重原有场地的秩序,并结合平地与缓坡,使建筑不断地与湖面进行“对话”。我们希望通过极简的建筑形式实现最丰富的空间体验。


The design was developed respecting a combination of plains and slopes in the site, and the constant relationship to the lake. We arrived at a simple architecture that provides space for versatile experiences.

卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第4张图片
© Tom Arban

我们创造了一个非常规的略复杂的形体,意图使整个建筑缓缓展开,为的是给使用者提供选择的权利,他们可以选择在建筑的不同部位看到完全不同的多变的湖面风光。在建筑的入口处,我们限制了用户视野,使其视野不能触及到湖面,而只能看到整个环境的一小部分。这种思想渗透到建筑的每个角落,可以促进使用者去探索整个建筑,并在此过程中享受环境。


We created an informal reticular pattern with the intention of revealing the project slowly, to use options for use and to generate varied perspectives to the lake. In the access we limit the user’s view to the lake, suggesting only a small portion of the environment and thus setting an intention that permeates the entire project. This invites the user to explore the entire project and the same time the environment.

卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第5张图片
© Tom Arban

构成建筑的体量被精心打碎,沿着路线限制或者优化使用者的视线,使之或局促或开阔。所以,我们使建筑和自然之间产生一系列不同的关系。在某些情况下,模糊了建筑内外的区别。


Circulation between the volumes composing the project is specifically fragmented with the purpose of limiting or enhancing user views along the route. So, we generated a series of different relationships between the built and the natural, dissolving in some cases the limit of the interior and exterior.

卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第6张图片
平面图

卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第7张图片
© Tom Arban

使用当地材料(附近农场的木材、当地采石场的石材)体现了该建筑的地域性。同时,外来材料的引入,例如混凝土、钢材,帮助我们在建造地面上的建筑的时候使其产生如同漂浮在林间,甚至是欲掠过湖面的感觉。


The use of local materials (wood from a nearby farm and stones from the local quarry) tied the project to the materiality of the area. At the same time the introduction of foreign materials such as concrete and steel allow us to create structures that project over the ground and generate sensations of floating between trees or even flying over the lake.

卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第8张图片
© Tom Arban

小礼拜堂被设计成一个观景台,它用材单一,风格朴素,是为了凸显湖泊和山脉。其形式就像一个冲压成型的混凝土盒子,去掉了两端的封面,而没有封闭它,这形成了永久的对流通风。混凝土的处理很朴素,而仅有的家具,除了些长凳,只有一个简单的祭坛似乎漂浮在水面上,进而创造一个无尽的与湖面相映衬的效果。


The chapel is intended as a landscape scene and is handled like an austere space with a single material, to highlight the lake and mountains. It is like a box of extruded concrete where two covers are removed without offering any closure to the ground. This leaves permanent cross ventilation. The handling of concrete is unpretentious and the only existing furniture, besides the pews, is a simple altar that appears to float on a reflecting pool, which in turn creates an endless effect with the lake.

卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第9张图片
© Tom Arban

卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第10张图片
© Tom Arban

卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第11张图片
剖面图

礼拜堂的总体结构是由混凝土框架支撑,只有一处例外,一个金属构件缩短了最长的梁跨度。但没人能察觉得到,因为它就是礼拜堂里的“十字架”。


Structurally it was raised with concrete frames, except for a point where a metal support shortens the longest stretch of beams, which is not perceived because it is ”the cross”.

卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第12张图片
© Tom Arban

卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第13张图片
© Tom Arban

卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第14张图片
© Tom Arban

卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第15张图片
© Tom Arban

卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第16张图片
© Tom Arban

卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第17张图片
场地平面图

卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第18张图片
草图

卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第19张图片
草图

卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第20张图片
草图

卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第21张图片
草图

卡尔德德屋/EMC建筑师事务所第22张图片
© Tom Arban

建筑设计:EMC Arquitectura
位置:萨尔瓦多
项目团队:Walberto Lara, Georgina Alfaro
项目面积:2446.0平米
项目年份:2012
摄影:Tom Arban
设计:Eva Hinds  Javier Rosa
项目负责人:Javier Rosa
效果图:Boris García
结构设计:Vladimir Escobar
照明设计:Luis Lozoya
景观设计:Arborea S.A. de C.V
Architects: EMC Arquitectura
Location: Lago de Coatepeque, El Salvador
Project Team: Walberto Lara, Georgina Alfaro
Project Area: 2446.0 m2
Project Year: 2012
Photographs: Tom Arban
Design: Eva Hinds with the collaboration of Javier Rosa
Project Director: Javier Rosa
Visualization: Boris García
Structures: Vladimir Escobar
Lighting: Luis Lozoya
Landscape: Arborea S.A. de C.V

出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。
编辑:许航,vigo
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (11231 articles)


娱乐休闲建筑 (367 articles)


小屋 (40 articles)


萨尔瓦多 (2 articles)


礼拜堂 (13 articles)


餐厅 (345 articles)


酒店 (185 articles)


2012 (382 articles)


木材 (2836 articles)


极简风格 (32 articles)