网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
平原上的红砖楼/ LEVS architecten第1张图片
Courtesy of LEVS architecten

LEVS在马里小镇Gangouroubouro旁边的一片开阔的平原上设计建造了一座新的小学。这所小学的建筑结合了当地建筑的传统、文化和功能。和多贡区内的岩石墙壁旁边拥有大量建筑的区域相比,这片平原的地理位置为出现不同的建筑风格和外观提供了可能性。


In the open plain near the Malian village Gangouroubouro LEVS designed a new primary school. The architecture of the school reflects a connection to the local building traditions, culture and function. Compared with the rich architectural areas near the rocky walls in the Dogon area, particularly at this location the plain offers the possibility of a different architectural appearance.

平原上的红砖楼/ LEVS architecten第2张图片
Courtesy of LEVS architecten

平原上的红砖楼/ LEVS architecten第3张图片
透视图

这所学校整体由砖砌屋群以及卫生设施和一个公共的室外空间组成。学校的建筑结构由三间教室和教室前出挑超过3米的平行廊道组成。


The ensemble consists of a school, blocks with sanitary facilities and a communal outdoor space. The structure of the school building consists of an enlarged front porch of more than 3 meters parallel to the three classrooms.

平原上的红砖楼/ LEVS architecten第4张图片
Courtesy of LEVS architecten

学校的墙体由新开发并且当地生产的液压砖块(HCEB)交替带状砌筑而成。它们不仅打造了有韵律感的外立面而且创造了舒适凉爽的内部空间。走廊两边都设有石质长凳,为学校的师生们提供了一个可休息的大平台。


The walls are constructed with newly developed and locally produced hydraulic compressed earth blocks (HCEB) in alternating strips. They determine the rhythm of the facades and provide a cool inside climate. The porch, which is equipped with stone benches on both sides, forms the large terrace of the school.

平原上的红砖楼/ LEVS architecten第5张图片
Courtesy of LEVS architecten

平原上的红砖楼/ LEVS architecten第6张图片
平面图

学校的屋顶由重叠的钢板覆盖而成,每个方向悬挑1米,创造了额外的阴影空间。而屋顶的重量则通过薄钢轴配件的支撑传递到了墙垛上。内部波里尼椽穿过教室,将建筑表面从楼板的束缚中解放出来,打造了无楼板的建筑。


The roof is constructed of overlapping steel plates, each hanging 1 meter over and creating extra shade spaces. By means of thin steel shaft profiles, the mass of the roof is being transferred to the buttresses. The Poligny rafters stretch across the class rooms and create a free floor surface.

平原上的红砖楼/ LEVS architecten第7张图片
Courtesy of LEVS architecten

平原上的红砖楼/ LEVS architecten第8张图片
Courtesy of LEVS architecten

这个半开放的砖墙建筑的通风设备和一些打开的长而狭窄的窗户使大风穿堂而过,阻止了屋顶被巨大的风力掀翻。立面开的倾斜翘起的窗户被涂上了赭黄色。办公室和储藏室的屋顶是拱形的,并且规模较小,与它们的功能相一致。


Wind forces are prevented from pushing up the roof by a wide stroke of semi-open masonry for ventilation and by the use of several openings of long and narrow windows. The openings in the facade with its tilt window frames are painted in an ochre yellow colour. The office and the storage facility have been built with curved roofs and on a smaller scale, corresponding to the function of the space.

平原上的红砖楼/ LEVS architecten第9张图片
Courtesy of LEVS architecten

平原上的红砖楼/ LEVS architecten第10张图片
Courtesy of LEVS architecten

平原上的红砖楼/ LEVS architecten第11张图片
Courtesy of LEVS architecten

平原上的红砖楼/ LEVS architecten第12张图片
Courtesy of LEVS architecten

平原上的红砖楼/ LEVS architecten第13张图片
Courtesy of LEVS architecten

平原上的红砖楼/ LEVS architecten第14张图片
场地平面图

平原上的红砖楼/ LEVS architecten第15张图片
立面图

平原上的红砖楼/ LEVS architecten第16张图片
立面图

平原上的红砖楼/ LEVS architecten第17张图片
剖面图

平原上的红砖楼/ LEVS architecten第18张图片
剖面图

平原上的红砖楼/ LEVS architecten第19张图片
Courtesy of LEVS architecten

设计单位:LEVS architecten
承包商:Enterprise Dara (Sevaré, Mopti) in collaboration with students of the Technical College in Sevaré and with the local population of Gangouroubouro
项目面积:295.0㎡
项目时间:2013年
摄影:Courtesy of LEVS architecten
Architects: LEVS architecten
Contractor: Enterprise Dara (Sevaré, Mopti) in collaboration with students of the Technical College in Sevaré and with the local population of Gangouroubouro
Area: 295.0 sqm
Year: 2013
Photographs: Courtesy of LEVS architecten

出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。
编辑:范偲慧,卢荣姝

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10651 articles)


教育建筑 (656 articles)


小学 (43 articles)


2013年 (89 articles)


建筑事务所 (378 articles)