网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
比利时VRT房屋设计 / DE JAEGHERE Architectuuratelier第1张图片
© Yannick Milpas

来自事务所的描述。该住宅由客厅和卧室两个基本“盒子”空间构成。这是设计师经房子的主人强烈要求设计出来的。房屋的主人要求住宅和花园紧密联系在一起,而且住宅内部采光条件要特别好。


From the architect. The house consists of a basic composition of two designed boxes in which the living and sleeping spaces are located. It was the owner’s firm request to create a strong relationship between the house and its garden and to allow a lot of light to enter the house.

比利时VRT房屋设计 / DE JAEGHERE Architectuuratelier第2张图片
© Yannick Milpas

比利时VRT房屋设计 / DE JAEGHERE Architectuuratelier第3张图片
© Yannick Milpas

由于房屋的南边临近街道,房屋主人开始的想法似乎与现实情况相矛盾。但正是这个对比的想法使得住宅西南面出现了一个很大、很宽敞的庭院,光线通过宽敞的庭院照进房屋内部,而房屋东北面安装有许多玻璃,透过玻璃墙,花园里的亭子和风景便会一览无遗。


As the south edge of the house borders the street, this seemed at first a paradoxical condition. This contrasting idea led to the creation of a large patio to the south west that would bring the light into the house and to work with a lot of glass to the north east to enable a clear view on the garden pavilion and terrace.

比利时VRT房屋设计 / DE JAEGHERE Architectuuratelier第4张图片
底层平面图

客人从庭院里进入房屋,而且,庭院也用来停放车辆。宽敞、开阔的感觉同样在客厅也能感受到。一个功能性服务区将客厅和庭院隔开。


The visitor is welcomed in a patio functioning both as light attractor and carport. The outer room gives a feeling of spaciousness that can also be found in the living room. A functional service block separates the living room from the patio.

比利时VRT房屋设计 / DE JAEGHERE Architectuuratelier第5张图片
© Yannick Milpas

比利时VRT房屋设计 / DE JAEGHERE Architectuuratelier第6张图片
© Yannick Milpas

比利时VRT房屋设计 / DE JAEGHERE Architectuuratelier第7张图片
© Yannick Milpas

比利时VRT房屋设计 / DE JAEGHERE Architectuuratelier第8张图片
© Yannick Milpas

在设计过程中,住宅室内室外的界限常常是模糊不清的:生活区域面对着花园,而生活区的另一边又挨在花园尾处的亭子的边缘上。对花园及亭子设计的要求与将住宅与花园紧密联系在一起的要求一致。庭院连着门廊、楼梯和安全门。只有一堵简单的玻璃墙隔在中间,使得墙壁和地板像由内向外延伸一样。


In the design the border between inside and outside is often blurred: the living space is oriented to the garden, which in its turn is edged by the pavilion at the end of the garden.
As the design of the pavilion and the terrace is consistent with that of the house a strong relationship between house and garden is established.  The patio links the entrance hall, stairs and service door entrance. Only a minimalistic glass wall creates a real border. Wall and floor visually continue from inside to outside.

比利时VRT房屋设计 / DE JAEGHERE Architectuuratelier第9张图片
© Yannick Milpas

比利时VRT房屋设计 / DE JAEGHERE Architectuuratelier第10张图片
© Yannick Milpas

比利时VRT房屋设计 / DE JAEGHERE Architectuuratelier第11张图片
© Yannick Milpas

比利时VRT房屋设计 / DE JAEGHERE Architectuuratelier第12张图片
© Yannick Milpas

比利时VRT房屋设计 / DE JAEGHERE Architectuuratelier第13张图片
© Yannick Milpas

比利时VRT房屋设计 / DE JAEGHERE Architectuuratelier第14张图片
© Yannick Milpas

比利时VRT房屋设计 / DE JAEGHERE Architectuuratelier第15张图片
© Yannick Milpas

比利时VRT房屋设计 / DE JAEGHERE Architectuuratelier第16张图片
一层平面图

建筑设计事务所:DE JAEGHERE Architectuuratelier
地理位置:比利时 蒂尔特市
室内外设计:Steven De Jaeghere
面积:356.0平方米
年份:2013年
摄影:Yannick Milpas
Architects: DE JAEGHERE Architectuuratelier
Location: Tielt, 8700, Belgium
Exterior And Interior Design: Steven De Jaeghere
Area: 356.0 sqm
Year: 2013
Photographs: Yannick Milpas

出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。
编辑:毛晓燕,刘庆新

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (11087 articles)


居住建筑 (3363 articles)


别墅豪宅 (8 articles)


比利时 (160 articles)


2013年 (89 articles)


玻璃 (1891 articles)


盒子 (19 articles)